• Informacje na temat:

    cynaderki nerki

Przepisy na temat: cynaderki nerki
  • Piskie cynaderki z grzybami

    Sposób przygotowania 1. Cynaderki oczyść, umyj, włóż do wrzącej wody i gotuj przez 3 minuty. Wylej wodę, nerki ponownie zalej wrzątkiem i gotuj 30 minut. Następnie wyjmij cynaderki, rozetnij je na pół, zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Grzyby oczyść, ew. potnij na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w plasterki. 2. Po wymoczeniu cynaderki wyjmij, osusz, pokrój na kawałki. W garnku rozgrzej masło...

  • Pyszne i ...niecodzienne.

  • Cynaderki w śmietanie

    Składniki: - 0,5 kg. nerek wieprzowych, - 1 duża cebula, - 2 płaskie łyżki mąki, - 3/4 szklanki śmietany, - sól, pieprz, - pęczek kopru, - olej do smażenia Przygotowanie: Nerki przekroić(...) przesmażyć cebulę pokrojoną w piórka, zdjąć i na tej samej patelni przesmażyć nerki oprószone mąką, dodać cebulę, zalać śmietaną i doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 20 minut często mieszając. Podawać...

  • Przepis wart wypróbowania: "Smażone cynaderki"

  • Cynaderki czyli nerki wieprzowe. Są dość proste w przygotowaniu, smakiem przypominają wątrobę. Nie każdy jednak za nimi przepada. Nasze Babcie często przyrządzały ten specjał. Doskonałe również jako dodatek do farszu do pierogów z dudami. Z łatwością można je dostać w sklepach mięsnych.

  • Niesamowicie kremowe i delikatne

  • Smaczny pomysł na "Piskie cynaderki z grzybami"

  • Smaczny pomysł na "Cynaderki w śmietanowym sosie"

  • Danie mimo tego, że jego przygotowanie pochłania wiele czasu, warte jest skosztowania. Interesujący smak zaciekawi każdego smakosza.

  • Polecam smakoszom podrobów,danie wyszło aromatyczne i bardzo smaczne:)

Artykuły na temat: cynaderki nerki
  • Smażone cynaderki

    ...  Nerki przekrój wzdłuż i wytnij z nich kanaliki. Powstałe plastry opłucz w ciepłej wodzie i na kilka godzin namocz w mleku. Następnie wyjmij plastry z mleka i osusz. Dopraw pieprzem i panieruj je w mące, posolonych i rozbełtanych jajkach oraz bułce tartej. Nerki usmaż na polanej olejem patelni na złoty kolor. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i surówką.

  • Tym razem w naszej ankiecie przepytaliśmy Janusza Kwaśnego - szefa kuchni w krakowskiej restauracji Stara Zajezdnia by DeSilva. Namówiliśmy go również, aby podzielił się z nami jednym ze swoich znakomitych przepisów. 1. Najchętniej ugotowałbym coś wspólnie z... Penolope Cruz. 2. Kulinarne inspiracje czerpię z... z produktów lokalnych. 3. Moim kulinarnym autorytetem jest... moja mama. To od niej wszystko się zaczęło. 4. Najdziwniejszą rzeczą, którą kiedykolwiek zjadłem były... cynaderki na...

  • Masz kamicę nerkową? To nie powód żeby rezygnować z diety!

    Kamień w nerkach lub pęcherzyku żółciowym – coraz więcej osób ma takie problemy. Sprawdź, jak dbać i o sylwetkę, i o zdrowie. Dzięki zmianie jadłospisu możesz sprawić, że do organizmu nie będą trafiały substancje, z których tworzą się kamienie lub będzie ich znacznie mniej (np. szczawiany, fosforany, cholesterol). Na co dzień warto też pamiętać o przestrzeganiu kilku prostych zasad.

  • W najnowszym numerze magazynu PYSZNE wzięliśmy byka za rogi i udowadniamy, że podroby zasługują na uznanie. Gotujemy gulasz z policzków wołowych, zapiekamy wątróbkę i dusimy cynaderki. Kuchnia to miejsce dla odważnych! Poza tym rozsmakowujemy się w daniach z kapusty, poznajemy różne rodzaje mąki, a w warsztatach kulinarnych pieczemy domową pizzę. W wolnym czasie jedziemy na kulinarną wyprawę do Czech, a po powrocie pieczemy ciasta - niebiańskie łakocie, które skuszą nawet najbardziej...

  • 5 niezawodnych sposobów na uderzenia gorąca

    ...mięśniakom, częstym po 45. roku życia. Jeśli więc chcesz uniknąć nagłych ataków gorąca i potów, polub produkty i dania zawierające najlepiej przyswajalne żelazo - serca, wątróbkę i nerki. Żelazna kanapka każdego dnia Na chleb kładź kaszankę, salceson,pasztetową,wątrobiankę, cynaderki, serca, zalecany jest też pasztet wołowowieprzowy lub z indyka. Wchłanianie żelaza zwiększysz, dodając do nich buraki...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Fot. 123RF/Picsel Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz...

  • Przez żołądek do serca

    ..., 2 białka, 2 łyżki świeżej, posiekanej natki pietruszki, sól, świeżo mielony czarny pieprz, 3 łyżki masła, olej do smażenia, koperek lub natka do dekoracji Przygotowanie: 1. Nerki cielęce dokładnie(...) naczyniu, a na nich - usmażone cynaderki. 3. Jajka umyj, osusz, wybij ze skorupek. Wymieszaj z posiekaną natką i zmieloną szynką. Dodaj groszek. Przypraw solą i pieprzem. Jajka wlej na rozgrzany tłuszcz...

  • Wątróbka, nerki, mózgi, żołądki, serca, ozorki i wiele innych przestały już być traktowane jako towar z niższej półki. Coraz częściej zwraca się uwagę na ich zdrowotne korzyści jak i walory smakowe. Czy warto zatem sięgać po podroby? Fot. 123RF/Picsel Uszy, jelita i ogony są popularne w Azji, płuca, śledziona we Włoszech a nerki w Szwecji . W Polsce zapomniana grasica rozkochała w sobie francuskie podniebienia, a Włosi dodają ją do bardzo wykwintnego risotto. Dla niektórych niska cena może...

  • Grejpfrut, nazywany czasem rajskim owocem, jest naszym sprzymierzeńcem w walce o zdrowie i urodę. Jest krzyżówką pomarańczy olbrzymiej z pomarańczą chińską, ma różne odmiany i bardzo charakterystyczny, gorzko-kwaskowaty smak. Fot. 123RF/Picsel 1. Niższy cholesterol i zdrowe serce Regularne spożywanie grejpfruta bardzo korzystnie wpływa na serce. Pektyny zawarte w tym owocu obniżają cholesterol oraz działają neutralizująco na złogi znajdujące się w naczyniach. Dodatkowo związki występujące w...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...