• Informacje na temat:

    cukrowa fasaola

Przepisy na temat: cukrowa fasaola
  • Długo szukałam przepisu na masę cukrową i ta według mnie jest najjj lepsza. Przepis mam z tego linka http://www.wielkiezarcie.com/recipe30981.html Jak widać na moich fotach mozna lepic z niej co tylko chcemy :)

  • mój syn twierdzi,ze ma smak waty cukrowej

  • pracochlonne ale pyszne;) radosc solenizantki niezapomniana;)

  • Przepis na masę cukrową, która służy do zdobienia tortów w stylu angielskim.

  • swietnie wyglada, smakuje jeszcze lepiej

  • Masa idealna do tworzenia dekoracji i pokrywania nią tortów w stylu angielskim. Robi się ją szybko, a składniki wbrew pozorom są ogólnodostępne. Jest o wiele tańsza niż ta już gotowa dostępna w niektórych sklepach!

  • Idzie weekend, za oknem zima, na pewno jesteście w świątecznym nastroju i macie ochotę zrobić swoje własne ozdoby choinkowe. Polecam Wam przepisy moich koleżanek bloggerek. Wybrałam dla Was te najpiękniejsze i najciekawsze. Dziewczyną dziękuję za możliwość udostępnienia ich.

  • Profesjonalny lukier używany w cukierniach, który z łatwością przygotować możecie w domu! Zabrakło cukru pudru, a goście stoją już w drzwiach? Od dzisiaj to już nie problem

  • Uwielbiam aromatyczne i wilgotne ciasto marchewkowe, które obowiązkowo musi znaleźć się na moim świątecznym stole. Dzisiaj zapraszam na ciasto pachnące cynamonem, wypełnione bakaliami oraz wykończone polewą przygotowaną z karmelowej czekolady oraz cukrowej posypki. Zapach podczas pieczenia wypełnia cały dom, który pięknie pachnie nadchodzącymi Świętami :)

  • Przepis wart wypróbowania: "Tort orzechowy z masą cukrową"

Artykuły na temat: cukrowa fasaola
  • Może i jestem monotonna, ale jako fanka wyrobów cukierniczych nie mogę udawać obojętności wobec blogów, które kuszą wszelkimi słodkościami, jakie można sobie tylko wyobrazić. Odwiedzić blog "Cukrowa wróżka" to tak jakby znaleźć się w fabryce czekolady Willi'ego Wonka , a o tym po przeczytaniu książki lub obejrzeniu filmu (Tim Burton) Charlie i fabryka czekolady marzyła i marzy nie jedna osoba. Cukrowa wróżka jest zupełnie zwyczajna, a pieczenie jest tylko odskocznią od codzienności i...

  • Wojtek do swojej wuzetki postanowił użyć dżemu morelowego. Jak myślicie czy ten pomysł spodobał się jurorom? Ciasto 8 jaj250 g cukruszklanka mąki15 łyżek kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki oleju rzepakowego Białka oddzielić od żółtek i ubić mikserem do uzyskania sztywnej piany. Powoli dodać cukier i żółtka. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Połączyć wszystkie składniki, delikatnie mieszając łyżką. Wlać olej, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do formy (12 cm na 25 cm) i...

  • Słodki biszkopt i śmietanowy krem z nutką wanilii, a to wszystko przełamane lekko kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki. Biszkopt 4 jaja szczypta soli200 g drobnego cukru - może być cukier puder2 łyżeczki kakao180 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia4 łyżki zimnej wody Krem 600 ml śmietany 36% cukier puder do smakukilka kropel aromatu waniliowego1 łyżeczka żelatyny spożywczej3 łyżki gorącej wody Dżem ½ kg czarnej lub czerwonej porzeczki (do wyboru)½ opakowania cukru żelującego3-4...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...

  • Zobaczcie, które ze świątecznych wypieków widzów programu "Bake Off - Ale Ciacho!" najbardziej spodobały się internautom. Fot. Marta Budasz Przed świetami, wspólnie z naszym partnerem - programem "Bake Off - Ale Ciacho!", poprosiliśmy was o podzielenie się ulubionymi, świątecznymi przepisami. Poddaliśmy je pod głosowanie internautów i wyłoniliśmy dwa, które spodobały wam się najbardziej. Naszym zdaniem, sprawdzą się idealnie nie tylko na wielkanocnym stole. Mazurek sernikowy z białą czekoladą...

  • W sklepach znajdziecie różnego rodzaju cebule. Mało kto wie, iż każda z nich ma nieco inne właściwości i zastosowanie. Nasze babcie od bardzo dawna wykorzystywały cebulę, jako skuteczny środek do walki z przeziębieniem oraz wszelkimi infekcjami. Współczesne badania potwierdzają ich przeczucia. Okazuje się bowiem, że warzywo to jest pełne substancji wzmacniających odporność. Co ważne, jego lecznicze właściwości nie ograniczają się wyłącznie do zapobiegania przeziębieniom. Cebula ułatwia...

  • Drugi tydzień konkursu za nami. Zobaczcie, jakie przepisy z makaronem Barilla w roli głównej zostały nagrodzone. Pamiętajcie! Konkurs trwa, nadal macie szansę na wygraną! Czekamy na zdjęcia z makaronami Barilla w roli głównej! Tutaj znajdziecie szczegóły konkursu. Nagroda tygodnia, garnek do gotowania makaronu o wartości 130 zł powędruje do Pana Krzysztofa W. z Kutna. Zestawy makaronów i sosów marki Barilla, każdy o wartości 85 zł, otrzymają: Pan Witold S. z Katowic (zobacz przepis), Pani...

  • Ciemny biszkopt nasączony odrobiną wiśniówki, do tego polewa czekoladowa i śmietanowy krem. Wszystko ozdobione samochodzikami z kolorowej masy cukrowej. Biszkopt 6 jaj150 g cukru115 g mąki pszennej25 g kakao40 g masła Nasączenie 1/3 szklanki wiśniówki2/3 szklanki wody Krem 1 łyżka żelatyny5 łyżek wody550 ml śmietanki kremówki2 łyżeczki cukru pudru Konfitura wiśniowa 500 g wiśni200 g cukru1 cytryna Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki kremówki60 g gorzkiej czekolady (70% kakao)60 g mlecznej...

  • Ania znakomicie poradziła sobie z zadaniem i dla jurorów przygotowała babeczki przypominające postacie z gry Angry Birds. Ciasto: 150 ml oleju rzepakowego100 g cukru brązowego25 g cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 jaja130 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu1 łyżeczka chili150 g startej marchewki50 g orzechów pekan25 g rodzynek Krem: 400 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone1 pomarańcza1 łyżeczka cukru pudrumasy cukrowe: żółta, pomarańczowa, czerwona,...