• Informacje na temat:

    cukinia z chorizo

Przepisy na temat: cukinia z chorizo
  • Nowe pomysły na tradycyjne kotlety

    ...i plasterkiem chorizo Składniki: 80 dag schabu bez kości 12 plasterków kiełbasy chorizo, (ew. salami albo innej podsuszanej kiełbasy paprykowej) 2 zielone cukinie 1 żółta cukinia...

  • Kulinarne eksperymenty, kreatywne tworzenie dań, mieszanie różnych kuchni, styli oraz zachwycanie domowników oryginalnymi pomysłami. Ten styl gotowania to nic innego jak kuchnia Fusion, która polega na czerpaniu inspiracji z dowolnej kultury, łączeniu różnych tradycji kulinarnych i elementów pozornie do siebie niepasujących. Uwielbiam ten styl gotowania, bo efekty mogą być zaskakujące. Dziś połączyłam kuchnię włoską z kuchnią hiszpańską. Delikatne, włoskie pierożki ravioli świetnie...

  • Pikantna kielbaska chorizo nadaje wspanialy smak temu daniu.

  • Przepis wart wypróbowania: "Schabowe z szałwią i plasterkiem chorizo"

  • Chorizo z patelni. Wykorzystałem kiełbasę przywiezioną z Madery.

  • Szakszuka z fasolą i chorizo

  • Z cyklu "szybki obiad remanentowy", bo nie było czasu ani na zakupy, ani na gotowanie. 15 minut... i po obiedzie. Omlet z pikantną kiełbaską chorizo i posiekaną zieloną cebulką.

  • Kolorowy makaron z pszenicy durum ze wspaniałą hiszpańską kiełbasą i niezastąpioną ciecierzycą oraz innymi dodatkami. Bardzo proste szybkie a przede wszystkim smaczne danie

  • Szybka zapiekanka z kiełbasą chorizo - przez jednych uwielbianą, przez innych wręcz przeciwnie. Ważne by nie przesadzić z jej ilością w daniu a na pewno nada aromatu całej potrawie i będzie smacznie:).

Artykuły na temat: cukinia z chorizo
  • Rigatoni z cukinia w szafranowym kremie

    ...ok: 300 g kilka plasterkow chorizo 2-3 cebule dymki swiezo starty parmezan 20 cl smietanki kapsulka szafranu sol, pieprz Smietane zagotowujemy, wrzucamy do niej szafran(...) format chorizo. Smazymy dalej. Gotujemy makaron. Smietanke wlewamy do warzyw z kielbaska i razem grzejemy jakies 3-4 minuty by sie smaki polaczyly. Podajemy z rigatoni i parmezanem.

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Wiosenna, lekka nowość w Pizza Hut Express

    ...-musztardowy. Dla smakoszy unikalne i wyraziste Chorizo uzupełnia wyrazisty smak pesto i rukoli, zbalansowany cukinią i delikatnym jogurtem. Wszystko na cieście z serem mozzarella. Zwolennicy diety...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Kuchnia hiszpańska

    Składniki na 2-3 porcje:   20 dag dużej białej fasoli (np. Piękny Jaś), 10 dag kiełbasy chorizo, 10 dag kiełbaski morcilla lub kaszanki, 10 dag wędzonego boczku, 10 dag mięsa wieprzowego, 1 łyżeczka słodkiej(...). Po tym czasie zmniejsz ogień, dodaj paprykę oraz szafran (lub kurkumę). Gotuj ok. 60 minut, od czasu do czasu mieszając. Na 15 minut przed końcem gotowania do potrawy dodaj kiełbaskę chorizo...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Morelowo-migdałowe clafoutis i menu na ten tydzień

    ...mieszanka kasz   Wtorek – sałatka z makaronu typu penne z grillowaną cukinią, pomidorami, mozarellą.   Środa – gnocchi z rukolą   Czwartek – karczochy w oliwie z oliwkami i z chorizo...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Amerykańskie barbecue niewiele ma wspólnego z polskim grillowaniem, bowiem w procesie pieczenia mięsa liczy się tu nie tylko jego jakość, ale też sposób opiekania i rodzaj używanego do tego drewna. Fot. 123RF/Picsel W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie, Australii i Nowej Zelandii grillowanie nosi nazwę barbecue - słowo to odnosi się nie tylko do sprzętu używanego do przyrządzania mięsa, ale oznacza też przyjęcie, podczas którego piecze się i podaje grillowane potrawy. Drewno decyduje o smaku!...