• Informacje na temat:

    cukinia szaszłyk

Przepisy na temat: cukinia szaszłyk
  • Szaszłyki z cukinią

    Lekkie i smaczne danie z grilla.

  • Proste do wykonania,szybkie i smaczne szaszłyczki.

  • Szaszłyki z papryki, kabaczka, cukinii i cebuli

    ...pasujące rozmiarem do krążków cukini. Zioła opłucz, osusz, drobno posiekaj.  2. Co najmniej godzinę przed robieniem szaszłyków namocz patyczki w zimnej wodzie. Zapobiegnie to później ich przypalaniu się.  3. Na wymoczone patyczki nadziewaj naprzemiennie różne warzywa. Gotowe szaszłyki spryskaj oliwą, posyp ziołami, oprósz solą i pieprzem. Ułóż je na grillu lub aluminiowych tackach. Piecz na mocno...

  • rybna wersja szaszłyków-i to kolorowych ...juz tęsknię do lata...

  • Klopsiki w cukinii

    ...kawałku mozzarelli, a potem owiń plasterkiem cukinii. Na długie patyczki ponabijaj po 3 klopsiki. Na patelni grillowej mocno rozgrzej  2 łyżki oleju. Smaż na nim szaszłyki  przez 3-4 minuty. Potem...

  • Szaszłyk z warzyw i grzybów, otulony mięsem z piersi z kurczaka wygląda oryginalnie i pysznie smakuje.

  • Szaszłyki drobiowe z rulonikami

    ...oleju. Posmaruj tym plasterki cukini. Zwiń je ciasno.  5. Kawałki mięsa oraz ruloniki z cukinii ponabijaj na przemian na długie, drewniane patyczki. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grilluj je ok...

  • Bardzo smaczne .

  • Drobiowe szaszłyki z warzywami

    Składniki dla 2 osób: 300 g piersi kurczaka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 2 średnie cebule 1 cukinia 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonego rozmarynu(...) patyczki do szaszłyków mięso na przemian z warzywami. Gotowe szaszłyki oprósz solą, pieprzem i ziołami. Smaż przez ok. 3 minuty z każdej strony na patelni z dobrze rozgrzanymi 3-4 łyżkami oliwy. Do oliwy...

  • Cieszy zarówno oko jak i podniebienie. A jeśli wcześniej przygotuje się mięsko to kilka minut w kuchni i po chwili można zaskoczyć gości.

Artykuły na temat: cukinia szaszłyk
  • Szaszłyki z kiełbasek, cukinii i pieczarek

    ..., kiełbaski i pieczarki na przemian ponabijaj na szpilki do szaszłyków. Ułóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj 4-5 minut, od czasu do czasu obracając.  3. Gotowe szaszłyki serwuj z sałatką i sosem...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Szaszłyki z cukinii i sera

    Przygotowanie: Cukinie umyj i osusz. Nie obierając ze skórki pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Ser pokrój w grube słupki. Z cytryny wyciśnij sok. Do...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Szaszłyki pełne aromatu

    Z oliwy, sosu sojowego, czosnku i przypraw przygotuj marynatę. Bakłażana pokrój w około 1,5-2 cm plastry. Rozłóż je na desce i z obu stron posyp solą....

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Szaszłyki z dorsza, cukinii i pomidorków

    ..., zrolowane plastry boczku i pomidorki koktajlowe. Na patelni rozgrzewamy dość sporą ilość oleju i smażymy szaszłyki z obu stron 4-5 minut. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Szaszłyki z cukinii, brokułu i papryki

    ...czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy pokrojone warzywa i delikatnie mieszamy, aby dobrze nim nasiąkły. 3. Warzywa nadziewamy na patyczki szaszłykowe. Pieczemy na grillu, uważając, aby za bardzo nie zbliżać ich do żaru - powinny dobrze się zgrillować nie tylko na zewnątrz, ale również w środku. 4. Szaszłyki podajemy prosto z grilla ze schłodzonym sosem jogurtowo...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

Wideo na temat: cukinia szaszłyk
  • Szaszłyki i kaszanka, czyli majówkowa kuchnia uczestników "MasterChefa"

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" uczestnicy "MasterChef Junior": Mateusz Guncel, Anastazja Czyż i Stanisław Baumiller podzielili się swoimi ulubionymi majówkowymi przepisami. Na stole pojawiły się takie pyszności jak: przepiórka czosnkowa z chimichurri, szaszłyk drobiowy z cukinią w tzatzikach, ziemniak pieczony w czosnku i kaszanka w kapuście z karmelizowaną czerwona cebulą. (Źródło: DDTVN/ x-news)

  • Kuchnia z czarnym pieprzem. Przepisy Piotra Kucharskiego

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" było ostro - Piotr Kucharski przygotował dania z czarnym pieprzem. W menu pojawiały się szaszłyki z wołowiny i cukinii z sosem pieprzowo-miodowym, grzanki ze szparagami i truskawkami marynowanymi w pieprzu oraz chleb z pieprzem i suszonymi śliwkami. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news).

  • Kuchnia z czarnym pieprzem. Przepisy Piotra Kucharskiego

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" było ostro - Piotr Kucharski przygotował dania z czarnym pieprzem. W menu pojawiały się szaszłyki z wołowiny i cukinii z sosem pieprzowo-miodowym, grzanki ze szparagami i truskawkami marynowanymi w pieprzu oraz chleb z pieprzem i suszonymi śliwkami. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news).