• Informacje na temat:

    cukinia marynowany w oliwie moje gotowanie

Przepisy na temat: cukinia marynowany w oliwie moje gotowanie
  • Pokażę wam moją dietę

    Jakie były twoje święta? Siedząco- tuczące? Sycąco-zapychające? Nie szkodzi. Z Magdą Gessler błyskawicznie odzyskasz sylwetkę. Tylko SHOW zdradza, jak schudła 15 kg!

  • Cukinia w oliwie należy do kanonu naszych ulubionych antipasti, przygotowywanych latem na nieprzyjazny zimowy czas. Tuż obok grillowanej marynowanej cukinii, którą również zamykam w słoikach każdego lata.

  • Wspaniałe danie na letnie kolacje

  • Pierwszy raz w ten sposób marynowałam cukinię. Byłam pełna obaw czy wyjdzie taka jak bym chciała, ale udało się. Polecam.

  • Bardzo dobre i bardzo zdrowe :-)

  • Leczo jest to bardzo prosta potrawa na ciepło z cukinii, papryki żółtej, czerwonej, cebuli, pomidorów, która wywodzi się z Węgier. W naszym kraju zyskało bardzo dużą popularność już wiele lat temu i gdy tylko pojawia się w warzywniakach cukinia w dobrej cenie to od razu przygotowuję pyszne leczo z kiełbaską.

  • Kolorowe i zdrowe

  • Jak w domu przygotować fantastyczne grzyby w oliwie - sprawdzony przepis krok po kroku.

  • Wypróbowany przepis na "Chrupiące warzywa w oliwie"

  • ...sposób na szybki obiad lub kolację...

Artykuły na temat: cukinia marynowany w oliwie moje gotowanie
  • Ratatouille w marynacie

    ...marynowania: 3 dni. Składniki: - 1 czerwona papryka  - 1 żółta papryka - 1 cukinia, pokrojona wzdłuż na plastry grubości 3 mm - 1 bakłażan, pokrojony wzdłuż na plastry grubości 3 mm - 225 ml(...) patelnię do grillowania. Obtocz starannie plastry ogórka i bakłażana w oliwie i smaż 3 minuty, aż na warzywach pojawi się ciemnobrązowy odcisk patelni. Przewróć i znowu smaż 3 minuty. Zdejmij z patelni...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Ostro i po turecku

    ...do oglądania zdjęć pod palmą i na plaży. Gotowanie w gronie znajomych to doskonała zabawa, szczególnie gdy każdy przyniesie własną propozycję kulinarną. Ucztujmy więc jak polska tradycja nakazuje(...). Starałam się więc, mniej więcej rozszyfrować co jest w sałatkach, ponieważ nagle okazało się, że moje dzieci jedzą warzywa ? mówi Kasia. Mimo że Kasia nie przywiozła z wakacji żadnych przypraw...

  • Dorota Świątkowska, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, mojewypieki.com, przygotowała wybór babeczek, muffinów, rozmaitych ciasteczek, mrożonych deserów, a także tart, ciast kruchych, nie zabrakło też tortów, serników i innych smakowitych wypieków. Wszystkie kulinarne propozycje zawarte w książce to wynik długoletniej pracy autorki na swoim blogu kulinarnym. Każda receptura została wielokrotnie sprawdzona, co gwarantuje kulinarny sukces następnym adeptom domowego...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...

  • Coraz więcej osób sięga od razu po silne lekarstwa, gdy coś drapie w gardle, głowa pęka albo boli brzuch. Woleliby jednak wykurować się łagodniejszymi metodami i ufają przy tym w leczniczą moc roślin. Książka krok po kroku wyjaśnia, w jaki sposób można bez skomplikowanych przyrządów przygotować samemu domowe lekarstwa. Do kogo kierowana jest książka? Do wszystkich, którzy: - szukają prostego i skutecznego sposobu na wyleczenie różnych dolegliwości- szukają odpowiednich środków na różne...

  • Czy zamierzacie zmienić sposób odżywiania? A może chcielibyście pozbyć się warstwy zimowego tłuszczyku lub wyeliminować niektóre zwyczaje żywieniowe? Natura ma sekretną broń przeciwdziałającą zbędnym kilogramom. To zioła, które są małe, zielone i wspaniale smakują. W połączeniu ze zrównoważoną dietą pomagają zgubić zbędne kilogramy, nie odbierając przy tym przyjemności z jedzenia, a wręcz przeciwnie dodają potrawom smaku. Kiedy odchudzanie staje się takie proste, to któż chciałby jeszcze...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Książka kucharska charyzmatycznego finalisty programu Master Chef z 2015 roku. Adam Kozanecki dał się poznać widzom jako kreatywny kucharz i intrygujący gawędziarz, związany lokalnym patriotyzmem ze swoim rodzinnym Uniejowem. Wszystkie te wątki znajdziemy w jego pierwszej książce. Artystycznie sfotografowane potrawy, które wyszły spod jego ręki, zachęcają do skorzystania z unikalnych przepisów na zupy, dania główne, desery, przekąski, przetwory i różne mniej typowe wytwory sztuki...