• Informacje na temat:

    cukinia faszerowana warzywami przepis

Przepisy na temat: cukinia faszerowana warzywami przepis
  • Doceńmy cukinię

    Ma dużo witamin, nie dostarcza wielu kalorii, a przy tym świetnie łączy się w potrawach z rybą, mięsem oraz innymi warzywami. Łagodna w smaku cukinia jest doskonała na surowo do kanapek i na grilla, do faszerowania, do zup, zapiekanek i placków.

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowana cukinia"

  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    ...5 minut. Dołóż boczek, podsmaż.  2. Dodaj mięso, smaż, aż się zrumieni. Bulion podgrzej, wlej do mięsa z warzywami i boczkiem. Dołóż przecier i koncentrat, dopraw oregano, solą, pieprzem. Duś ok. 40(...). 1/3 mięsa ułóż w formie, resztą napełnij muszle. Ułóż je na mięsie, piecz 15 minut. Posyp parmezanem. Mozaika na beszamelu Sposób przygotowania 1. Beszamel: przygotuj go w/g przepisu ze str...

  • Pyszna propozycja na obiad bądź na kolację. Polecam!

  • Kasza jaglana i jej drogocenne właściwości odżywcze

    ...i smacznych przepisów, z wykorzystaniem tej zdrowotnej kaszy:   kasza jaglana z pesto bazyliowym (kaszę ugotować, wymieszać z przygotowanym wcześniej pesto, posypać nasionami słonecznika krupnik(...) i orzechów (np. nerkowca)  warzywa (np. bakłażan, cukinia, papryka, kalarepa, pomidor, pieczarki) faszerowane kaszą jaglaną...

  • A teraz propozycja dla wegetarian, ale i nie tylko. Zdrowo, smacznie i tanio, czyli 3 plusy i żadnego minusa! :D

  • Kuchnia miętą pachnąca

    ...z pewnością skuszą się na Kharouf Mehchi czyli faszerowaną pieczoną baraninę duszoną z ryżem, czy też na paprykę nadziewaną mięsem i warzywami (Fleifly Mehchijeh). Dla wegetarian przygotowano natomiast całe bogactwo warzyw, a wśród nich cukinia, bakłażany, kalafior, szpinak, bób i karczochy, a nade wszystko fasola podawana w wielu odmianach i na wiele sposobów. Tak jak i w innych krajach arabskich...

  • Danie w sam raz na obiad...

  • Uwielbiam połączenie cukinii z łososiem. Do tej pory była to zwykle cukinia grillowana. Tym razem pomyślałam, że można by moje ukochane warzywo nafaszerować łososiem, dodałam mozzarellę i warzywa i wyszło naprawdę pyszne danie. Polecam - wypróbujcie ten przepis.

  • Cukinia faszerowana świeżymi warzywami z kaszą jęczmienną to propozycja na bezmięsny obiad lub kolację.

Artykuły na temat: cukinia faszerowana warzywami przepis
  • Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią faszerowaną kuskusem

    ...klopsiki podawaj z sosem i połówką faszerowanej cukinii.   Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 50 minut Czas marynowania: 12 godzin Przepis pochodzi z książki "Kulinarne opowieści" Dominiki...

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Papryka faszerowana po bretońsku, na rosyjskich talerzach !

    Gdzie Bretania a gdzie Rosja? Ale jakoś tak mi się wczoraj zbiegło jedno z drugim. Przepis na te papryki mam od mojej teściowej. Lubię je robić bo pachną...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Przepis na życie

    ...rakowymi, risotto z kwiatami cukinii. Jak powstają pani autorskie przepisy? - Eksperymentuję z rodzinnymi przepisami, a czasem z klasycznymi recepturami. Lubię robić w nich rewolucje. Bywa też, że po prostu mam swoją wizję zupełnie nowego dania, kupuję składniki i gotuję coś, czego sama nigdy nie próbowałam. Jeśli jestem zadowolona z rezultatu, włączam przepis do moich stałych sprawdzonych zbiorów...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...

  • Oliwka ascolańska – czyli zainspirowana Lucią i menu w tym tygodniu

    ...w książce Luci przepisu na te oliwki więc podaję mój… zainspirowany blogiem agrario-ulpani i tym co mogłam na temat tej słynnej oliwki przeczytać u Luci.   Tak więc : 1 kg oliwek Tenere ascolana...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Daj szpinakowi szansę!

    Kojarzy ci się z burą papką z dzieciństwa? Spokojnie: możesz go odczarować! To tylko kwestia dobrego przepisu!

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

Wideo na temat: cukinia faszerowana warzywami przepis
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw