• Informacje na temat:

    cukiernia skórka

Przepisy na temat: cukiernia skórka
  • Wypieki z amerykańskiej cukierni

    ...minut Jedna porcja zawiera: 1340 kJ/320 kcal Ciasto z kruszonki z powidłem śliwkowym (Crumblecake) Składniki: - 300 g masła, - 600 g+2-3 łyżki mąki, - 300 g cukru, - skórka starta z 2 cytryn...

  • Można też zamiast w piekarniku grillować na grillu ! :)

  • Japoński sernik z białą czekoladą

    Przygotowując deser, od czasu do czasu mamy ochotę spróbować czegoś nowego. Zamiast tradycyjnego sernika możemy przygotować wersję japońską ciasta z białą czekoladą. Japoński sernik podaje paryska cukiernia Pain de Sucre.

  • Najlepiej zrobić ją w momencie, gdy mamy jak wykorzystać pomarańcze. U mnie powstała przy okazji robienia sosu pomarańczowego. Taka skórka, jako dodatek do ciast, będzie jak znalazł w Tłusty Czwartek i w okresie wielkanocnym.

  • Śliwka na świątecznym stole

    Mało jest w kuchni produktów, które mają tak szerokie zastosowanie jak śliwka. Pasuje zarówno do dań słodkich i słonych. Można ją dodać do świątecznych potraw albo wyczarować z niej jadalne prezenty.

  • SMAK I ZAPACH POMARAŃCZY W SAM RAZ DO ŚWIĄTECZNYCH WYPIEKÓW

  • Made in USA

    Hamburger i hot dog mogą być wyrafinowanymi potrawami, a bajgiel podstawą pysznej kanapki z łososiemjak z Nowego Jorku. Spróbuj! Nie potrzebujesz wizy...

  • Aromatyczna kandyzowana skórka pomarańczy która jest elementem dekoracji wielu nie tylko świątecznych ciast.

  • ta skórka jest bardzo smaczna i aromatyczna po stokroć bardziej niż sklepowa. Kiedyś robiłam kandyzowaną, ale ta jak dla mnie jest lepsza. Skórka bardzo długo poleży w lodówce. Ja robię zawsze w okolicach Bożego Narodzenia słoik i spokojnie wystarcza mi do następnego roku. do słoika można na bieżąco dodawać kolejne warstwy skórki i zasypywać cukrem.

  • zawsze sobie obiecałam, że zrobię domową skórkę pomarańczową, lecz jak dotąd kupowałam. Wreszcie się zmobilizowałam; zrobiłam i powiem Wam, że taka domowa jest o niebo lepsza niż sklepowa i na 100% nie będę już skórek kupowała w sklepie

Artykuły na temat: cukiernia skórka
  • Ciastka z cukierni

    ...było… Pierwszą cukiernię jaką pamiętam, to tę z Koszalina bo choć urodziłam się w Kołobrzegu to nie pamiętam z tego miasta nic… Cukiernia w Koszalinie znajdowała się na ulicy Niepodległości, niedaleko od naszego osiedla « Morska ». Nie było tutaj chleba czy bułek – te kupowaliśmy w tzw : super samie… brr, gęsia skórka pojawia mi się na ciele jak sobie ten sam przypomnę, obrzydliwy był i z pustymi...

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...

  • Warzywa w cukierni

    ...proszku do pieczenia, sok i skórka z cytryny, tłuczony goździk,150 g tartych orzechów włoskich, 100 g tartych migdałów, tłuszcz i mąka krupczatka do formy, 250 g cukru pudru na polewę. Przygotowanie...

  • Blisko dwie trzecie Polaków przyznaje, że najbardziej smakują im ciasta i desery przygotowywane w domu. Domowe wypieki lubimy trzy razy bardziej od tych kupowanych w cukierniach - tak odpowiedziało aż 62% respondentów biorących udział w badaniu na temat wypieków w Polsce przeprowadzonych przez IQS Group w lutym 2015 roku. Dla fanów domowych słodkości Lidl wspólnie z Pawłem Małeckim, Mistrzem Cukiernictwa przygotował niespodziankę - książkę „Cukiernia Lidla". Ciasto po mistrzowsku Paweł...

  • ​Świąteczne rewolucje

    ...wypiekano na miejscu. Pani Jadwiga uznała, że w Warszawie powinno być choć jedno takie miejsce. Tak powstała Batida.  Sukces piekarni sprawił, że krótko potem dołączyła do niej cukiernia i bistro. Dzisiaj...

  • Pierwsza powieść uznanej autorki książek kucharskich. Po tej lekturze na pewno zapragniecie dokładki! Claire O'Neil, zwana Nelly, zajmuje się pieczeniem ciast, jednak ma też pewien wyjątkowy talent. Tak jak każdy prawdziwy szef kuchni potrafi wychwycić zmienne, ulotne smaki, które umykają większości z nas, tak Neely „czuje" emocje - „pomarańcza pobudza, cynamon zatrzymuje wspomnienia, a śliwka jest zadowolona z siebie". Smaki i emocje pozwalają jej zajrzeć w głąb duszy każdego z klientów,...

  • Desery świata

    Chcesz przypomnieć sobie smaki wakacyjnych podwieczorków? Albo poznać, czym pozwalają sobie na „chwileczkę słodkiego zapomnienia” Włosi czy Grecy? Sprawdź, z czego są dumne cukiernie z kilku zakątków świata.

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....

  • Pomaranczowe ciasto od Ladurée

    Przepis pochodzi z tej ksiazki, jednej z moich ulubionych gdy o przepisy na ciasta chodzi. Ladurée, jedna z najbardziej znanych na swiecie cukierni zostala...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Specjaliści od żywienia od wielu lat mówią o tym, jak ważny jest poranny posiłek. Niestety, mnóstwo osób ze względu na szybkie tempo życia je śniadania w pośpiechu lub całkowicie z nich rezygnuje. Dlaczego nie powinieneś pomijać najważniejszego posiłku dnia? Co zrobić, by śniadania nie były monotonne? Wyścig szczurów Wstajesz rano do pracy,...