• Informacje na temat:

    cukier puder miary

Przepisy na temat: cukier puder miary
  • Wakacyjny obiad jak u babci

    ...1. Oddziel białko od żółtka. Do białka dodaj szczyptę soli i ubij je na sztywną pianę.  2. Twaróg rozgnieć praską do ziemniaków lub widelcem. Dodaj żółtko, mąkę, cukier wanilinowy i ubitą pianę z białka...

  • smaczne male co nieco na zimowe wieczory ;-)

  • Tort francuski

    Składniki na 10 porcji: 25 dag czekolady deserowej, - 22 dag masła, - 9 dag cukru, - 2 łyżki brandy, - 5 jajek, - 2 łyżki mąki, cukier puder Przygotowanie: 1. Tortownicę o średnicy 23 cm nasmaruj tłuszczem. Spód wyłóż pergaminem i wysmaruj tłuszczem. Spód i boki tortownicy owiń folią, aby nie przedostała się woda. 2. Na małym ogniu rozpuść czekoladę z masłem i cukrem. Ostudź. dodaj brandy...

  • Dzisiaj częstuję Was pysznymi oponkami, takimi mocno serowymi. Niezwykle kalorycznymi, ale co zrobić, karnawałowe słodkości takie właśnie są, bardzo słodkie, bardzo tłuste i bardzo kaloryczne. Nie jemy ich przecież codziennie, więc raz w roku można sobie pozwolić na taką rozpustę. A jak jest u Was? Lubicie takie oponki? Ja bardzo i je przygotowywać i jeść. Godzinka nam wystarczy, żeby mieć pyszny podwieczorek. Może skusicie się na takie oponki. Zróbcie je koniecznie. Zachęcam i smacznego życzę:)

  • Francuski torcik czekoladowy

    Składniki: - 25 dag czekolady deserowej (półsłodkiej), - 22 dag masła , - 9 dag cukru, - 2 łyżki brandy lub likieru wiśniowego , - 5 dużych jajek, - łyżka mąki, - cukier puder do posypania deseru, - ewentualnie bita śmietana, jako dodatek Przygotowanie: Krok 1 Czekoladę drobno posiekaj. Masło pokrój w małą kosteczkę. Oba składniki umieść w rondlu. Dosyp cukier i mieszając podgrzewaj...

  • afera spożywcza z waniliną i wanilią oraz mega wysokie ceny cukru z prawdziwą wanilią sprowokowały mnie do domowego sposobu na ten produkt

  • Przepis wart wypróbowania: "Karnawałowy chrust z cukrem pudrem"

  • Pyszne, nie za slodkie, mieciutkie drozdzowe zawijaski. Przepis na 36 dosc duzych sztuk.

  • W tym roku mamy wysyp kani, więc nie tylko na patelnię chcieliśmy je przeznaczyć. Choć te panierowane są „najlepsiejsze” na świecie. Teraz stawiamy na dodatek do potraw. Banalnie prosty przepis, jednak niebanalnie zmieniający smak potraw, min. sosów i zup. Ten aromat wbije was w glebę. Cudo

Artykuły na temat: cukier puder miary
  • Kółeczka z zieloną herbatą

    ...cukier. Każde ciasto zanurzamy w żółtku, a następnie obtaczamy w cukrze. Przekładamy na blachy i jedna po drugiej pieczemy ciasteczka 12–15 minut w 180ºC.  5. Upieczone kółeczka przekładamy na kratkę...

  • Każdy amator kulinarnych eksperymentów ceni nowinki produktowe opakowane tak, aby jak najdłużej zachowały wysoką jakość. Dlatego producent Cukru Królewskiego stworzył dla swojego najdelikatniejszego cukru wyjątkowo szczelną oraz praktyczną torebkę. Ta nowość to cukier puder z okienkiem 400g w funkcjonalnym, chroniącym przed wilgocią i rozsypaniem opakowaniu. Nową szatę graficzną oraz nowe, zabezpieczające przez zbryleniem opakowanie zyskał również cukier puder 500g.   Funkcjonalność...

  • Kruche z zeszytu babci

    Przygotowanie Mąkę przesiewamy, dodajemy masło pokrojone w drobne kawałki, cukier puder, cukier waniliowy, żółtko, szczyptę soli, siekamy nożem, a następnie krótko zagniatamy, by składniki się połączyły. Z ciasta formujemy nieduży wałek, który owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na pół godziny.  Ciasto dzielimy na cztery równe kawałki. Każdy w miarę cienko rozwałkowujemy. Wierzch...

  • Cukier jest wszechobecny w naszym życiu. Zarówno osoby gotujące, jak i producenci żywności dość hojnie dodają go do żywności. Czy wiedzieliście jednak, że nawet tak niepozorny składnik można podrobić? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach wiele słyszeliśmy o podrabianym maśle, śmietanie i jogurtach. Producenci żywności prześcigają się w pomysłach, dzięki którym wytworzenie niektórych składników będzie dla nich tańsze i bardziej opłacalne. A wszystko to bez wiedzy nas, czyli konsumentów. W...

  • Bułeczki z dżemem

    Przygotowanie: Roztapiamy 75 g masła. Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy drożdże i 30 g cukru, mieszamy. Do przesianej mąki wlewamy mleko i masło, wbijamy jajo, dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli i zagniatamy. Wyrabiamy, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne. Przekładamy do miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30-40 minut w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Roztapiamy...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie, że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz...

  • Tarta z gruszkami i migdałami

    Połączenie smaków gruszek i migdałów najlepiej smakuje na ciepło, z dodatkiem lodów waniliowych.

  • Każdy, kto choć raz próbował ograniczyć lub całkowicie wykluczyć z diety cukier, z pewnością zdaje sobie sprawię, jak trudne jest to zadanie. Podpowiadamy, co można zrobić, aby stało się to łatwiejsze. Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne starzenie, rozwój chorób sercowo-naczyniowych, obniżenie sprawności mózgu, a nawet...

  • Śmietankowy torcik

    ...1. Ścieramy skórkę z pomarańczy. Do miski wsypujemy cukier, wybijamy jajka, dodajemy skórkę i ucieramy na puszystą masę. Dodajemy maślankę, mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy 25 minut w 180ºC. 2. Namaczamy żelatynę. Z laski wanilii wydobywamy miąższ. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Cukier puder...

  • Sezon na świeże truskawki, soczyste jabłka, wiśnie i słodkie maliny zbliża się wielkimi krokami. Aby w pełni wykorzystać wszystko, co oferuje nam przyroda, warto już dziś stworzyć plan domowej produkcji zapasów na jesień i zimę. Ważnym składnikiem własnoręcznie przygotowywanych przetworów jest cukier żelujący, który doskonale utrwali i nada odpowiednią konsystencję dżemom. W tym roku, wyjątkowo możemy cieszyć się doskonałymi owocowymi rarytasami, bez obaw o niepożądane skutki używania...