• Informacje na temat:

    coś na ciepło dla gości

Przepisy na temat: coś na ciepło dla gości
Artykuły na temat: coś na ciepło dla gości
  • Regent Warsaw Hotel

    Regent Warsaw Hotel cieszy się uznaniem gości biznesowych, dyplomatów i turystów z całego świata. Usytuowany jest u zbiegu ulic Belwederskiej i Spacerowej, w okolicy malowniczych Łazienek Królewskich, zaledwie 20 minut jazdy od lotniska im. Fryderyka Chopina, 10 minut od Dworca Centralnego.

  • Wiosną serwujemy orzeźwiające koktajle, świeże soki owocowe lub mrożone kawy i herbaty. Niestety pogoda na razie przypomina bardziej niż wiosnę – jesień. Jak nie dać się przeziębieniu? Porządnie się rozgrzać! Fot. 123RF/Picsel Herbata z prądem to nie jedyna opcja. Co robić, gdy za oknem pada deszcz, a drogę do łazienki umila jedynie perspektywa gorącego prysznica, spod którego wcale nie mamy ochoty wychodzić? Podać filiżankę lub kubek porządnej, gorącej kawy! A jak rozgrzać się kawą?...

  • Żeby nic nie leżało na wątrobie

    Jest bardzo pracowita. Ciągle coś produkuje, przetwarza, gromadzi. Gdy jej w tym przeszkadzasz, zaczyna się buntować! Czujesz wtedy ból pod prawym żebrem.

  • "Coś dla ducha coś do brzucha" - takie hasło zachęcało wszystkich do wzięcia udziału w I Święcie Kiełbasy Lisieckiej. 24-25 września nad Zalewem Kryspinów odbyło się wyjątkowe wydarzenie na którym każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Łasuchom oraz smakoszom niewątpliwie do gustu przypadły pyszne rarytasy wędliniarskie, które zaprezentowało Konsorcjum Produktów Kiełbasy Lisieckiej. Stoisko uginało się od różnego rodzaju smakołyków. Nie zabrakło także kramów z równie wybornymi produktami...

  • Niech żyje bal!

    ...​Do picia było ciepłe wino, na zakąskę chleb ze smalcem, a do domu wracało się śmieciarką za sto złotych. Dobra impreza? Najlepsza! Najwspanialsze bale karnawałowe i balangi z czasów PRL wspominają dla nas Jan Nowicki, Hanna Bakuła, Andrzej Grabowski i Magdalena Zawadzka. Bywalcy salonów, knajp i domówek. Okazuje się, że do fajnej zabawy nie trzeba wcale sushi, szampana i szpilek za kilka tysięcy.

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Nie będę żałować

    Ciepła, radosna, z poczuciem humoru, a jednocześnie ambitna i konsekwentna. Beata Tadla wszystko, co osiągnęła, zawdzięcza sobie. Swojej pracowitości i odwadze. Nie boi się podejmować ryzykownych decyzji. Ani w pracy, ani w życiu osobistym.

  • Szukacie propozycji prostych dań, które dopełnią każde przyjęcie? Mamy dla Was kilka przepisów! Fot. Materiały prasoweNiegdyś gotowe przysmaki typu chipsy, paluszki, krakersy czy popcorn wydawały się idealnym pomysłem na imprezowe przekąski. Obecnie jednak, aby zachwycić gości organizacją przyjęcia należy się bardziej postarać. Pozwólcie sobie na odrobinę kulinarnego szaleństwa i przygotujcie dania, które sprostają wymaganiom wszystkich - zarówno fanów mięsnych przekąsek, jak i osób dbających...

  • Katarzyna Dowbor: Wszystko mam zaplanowane

    Coś przybić, pomalować lub ustawić? Dla niej to żaden problem! Znana dziennikarka opowiada nam, jak żyje w swoim wiejskim domu, zdradza też, o czym marzy.

  • Najlepsze przepisy z kuchni Misia i Tygryska ? najpopularniejszych postaci z historyjek Janoscha. Zawsze wiedzieliśmy, że gotują pyszne rzeczy, teraz możemy skorzystać z bardzo prostych receptur i wskazówek. Zupy, desery i sałatki ? wspólna zabawa dzieci i rodziców w towarzystwie Misia, Tygryska, Mai Papai i Świnki. Janosch to artystyczny fenomen, najpopularniejszy ilustrator i autor książek dla dzieci w Europie, grafik, malarz i pisarz. Urodził się w 1931 roku na Górnym Śląsku w robotniczym...