• Informacje na temat:

    cos dobrego z serem feta

Przepisy na temat: cos dobrego z serem feta
  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwy z oliwek, całego bogactwa warzyw i aromatycznych przypraw, jagnięciny, owoców morza oraz sera feta.

  • Jek ktoś chory to dobre bo nie ciężkie

  • Coś innego :) podzielne, łatwe w przygotowaniu,

  • jestem w trakcie odchudzania wiec musze spozywac takie dania;) niestety meza nie udalo mi sie namowic;)

  • Dzień dobry :) Dzisiaj zapraszam Was na delikatną tartę na kruchym spodzie z farszem śmietankowo - jajecznym z warzywami i serem feta. Tarta jest smaczna, bardzo pożywna oraz prosta w wykonaniu. Świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację z kieliszkiem dobrego wina. Każdy jej kawałek znika błyskawicznie i dostarcza przyjemnych wrażeń naszemu podniebieniu. Gorąco polecam! :)

  • Swietnie wyglada,wspaniale smakuje.

  • szybkie danie, czyli coś z niczego gdy w lodówce nic nie ma =P

  • Łatwa w przygotowaniu.

  • Pyszna sałatka nadająca się na imprezki bądź kolacje :)

  • Dla wielbicieli sera fety... Idealna ;)

Artykuły na temat: cos dobrego z serem feta
  • Dobry ruch

    Wiemy, że zależy ci na ładnym wyglądzie w bikini. A nam zależy, żebyś osiągnęła cel i nie straciła zdrowia ani dobrego samopoczucia. Dlatego mówimy "nie" głodówkom przed urlopem! Masz osiem tygodni - właśnie tyle zostało do wakacji. A w tym czasie? Obiecujemy: będziesz jadła z apetytem. Dajemy słowo: zaczniesz ćwiczyć z ochotą. Spokojnie zdążysz zrealizować plan, twoje ciało nabierze smukłości...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Zasady diety po pięćdziesiątce

    ...utrudnić odchudzanie. Jeśli masz ochotę na chwilę relaksu, sięgnij raczej po lampkę dobrego czerwonego wina niż po kolorowego drinka. Wino pite w rozsądnych ilościach - 1 lampka dziennie - chroni układ(...). Znajdź rodzaj aktywności, która sprawi ci przyjemność i przy okazji przyczyni się do dobrego samopoczucia, bo ruch - tak jak słodycze - wywołuje wydzielanie hormonów szczęścia, czyli endorfin...

  • W polskich domach rosół traktowany jest jak lek na wszystkie dolegliwości. Leczy przeziębienie, rozgrzewa ducha i zawsze smakuje pysznie. Każda rodzina ma swój własny przepis na idealny rosół. O czym powinniśmy pamiętać za każdym razem? 1. Mięso Standardowo rosół kojarzy nam się z mięsem z kurczaka, jednak nie zawsze musi to być nasz pierwszy wybór. Najważniejsze, by mięso było świeże i wysokiej jakości. Dobrze sięgnąć po takie pochodzące z ekologicznej hodowli lub bezpośrednio od...

  • Czy grillowanie to zdrowy sposób przyrządzanie potraw?

    ...mielona sto razy papka o miękkiej konsystencji. 12. Grillujmy warzywa! Czy jest coś lepszego niż cukinia z grilla, nadziana serem feta, z pomidorami i świeżymi ziołami, albo soczysty bakłażan...

  • Jest uznawany za najbardziej tradycyjną potrawę wigilijną w Polsce, niezależnie od regionu. Bez niego trudno wyobrazić sobie wigilijny stół. Na co zwracać uwagę w czasie jego kupna? Fot. 123RF/Picsel Karpie w Polsce hodowane są od XIII wieku. Już ojcowie cystersi zarybiali na masową skalę stawy właśnie karpiem. Trzeba przyznać, że jest to ryba łatwa i tania w hodowli, co wpłynęło znacząco na jej popularność. Przez wieki karp był daniem z pańskiego stołu. Tłusty, sycący i smaczny. Być może...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...bogatym źródłem krzemu, magnezu, żelaza, kwasu foliowego. Można ją jeść na wiele sposobów, nie tylko jako dodatek do sosu i mięsa. W połączeniu z serem, np. fetą, przygotujesz doskonałe nadzienie do...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Cypr: Ślub marzeń

    ...z białego mięsa. Nigdy nie brakuje sałatek, które, w zależności od sezonu, składają się z sałaty, pomidorów, pietruszki, ogórków, cebuli i sera feta. Każdej dobrej cypryjskiej kolacji towarzyszy wino...

  • Wiosną serwujemy orzeźwiające koktajle, świeże soki owocowe lub mrożone kawy i herbaty. Niestety pogoda na razie przypomina bardziej niż wiosnę – jesień. Jak nie dać się przeziębieniu? Porządnie się rozgrzać! Fot. 123RF/Picsel Herbata z prądem to nie jedyna opcja. Co robić, gdy za oknem pada deszcz, a drogę do łazienki umila jedynie perspektywa gorącego prysznica, spod którego wcale nie mamy ochoty wychodzić? Podać filiżankę lub kubek porządnej, gorącej kawy! A jak rozgrzać się kawą?...