• Informacje na temat:

    coś dobrego z salami

Przepisy na temat: coś dobrego z salami
  • Jek ktoś chory to dobre bo nie ciężkie

  • szybkie danie, czyli coś z niczego gdy w lodówce nic nie ma =P

  • Zupkę tą robiła mojej mamusi jej mamusia. Pyszna zupka na słodko. Najlepiej smakuje schłodzona, wręcz zmrożona. Zdjęcie jest nie profesjonalne , ale zupka smakuje wybornie. Każde dziecko jej zasmakuje. Smacznego:) Niestety nie dodałam zdjęć

  • Smaczna przekąska która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza hemowego, witamin z grupy B, a nawet jedynym źródłem witaminy B12.

  • Pomysł na lekką sałatkę włoską z chrupiącym salami. Osobiście uwielbiam sałatki w których coś chrupie, a w tej chrupią aż dwie rzeczy, bo mamy w niej i chipsy z salami i cudowną mieszankę pestek włoskich.

  • Łatwa w przygotowaniu.

  • orginalne ,szybkie ,proste coś dla łasucha...

  • Smaczny pomysł na "Owocowe salami"

  • Witajcie :) Pewnie już zauważyliście, że bardzo lubię przygotowywać przekąski i desery z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego. Dzisiaj kolejny pomysł – zrobimy wytrawne różyczki z salami w chrupiącym cieście. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie – a efekt niezwykle dekoracyjny.

  • Dla miłośników salami:)

Artykuły na temat: coś dobrego z salami
  • O sali niepowtarzalnej

    ...dekorujemy skromniej, ale na podobieństwo centralnego. Zastosowane dodatki powinny wpasowywać się w klimat wesela, niezależnie od tego, czy chodzi o kwiaty czy serwetki. Jeśli chcecie wprowadzić coś, co...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Szukasz sali weselnej? Kieruj się sercem, ale rób to z głową

    ...jest w tym Instagram czy Pinterest. Co ma pani na myśli mówiąc o stylu wesela? Wydawało mi się, że w charakter polskiego wesela wpisane są podobne cechy i styl: ma być dużo dobrego jedzenia i dużo(...) komfort dla młodej pary, która w tym czasie nie musi martwić się każdą rzeczą z osobna. Warto wziąć to pod uwagę dokonując wyboru obiektu. Czy jest jeszcze coś, czym warto się kierować wybierając salę...

  • Wiosną serwujemy orzeźwiające koktajle, świeże soki owocowe lub mrożone kawy i herbaty. Niestety pogoda na razie przypomina bardziej niż wiosnę – jesień. Jak nie dać się przeziębieniu? Porządnie się rozgrzać! Herbata z prądem to nie jedyna opcja. Co robić, gdy za oknem pada deszcz, a drogę do łazienki umila jedynie perspektywa gorącego prysznica, spod którego wcale nie mamy ochoty wychodzić? Podać filiżankę lub kubek porządnej, gorącej kawy! A jak rozgrzać się kawą? Wystarczy, że zadbamy o...

  • Zobaczyć to coś

    .... Że umie coś zaproponować. Jeśli widzi tylko słówka spisane na kartce i nic więcej, to znaczy, że nic z tej roli nie rozumie. Nie wystarczy opanowanie tekstu na pamięć. - Kiedy wiem, że aktor nie wypadł(...) wyniki badań fokusowych, rankingów i na tej podstawie walczą o obsadę. Dobrze, że w tej grupie zdarzają się zdolni. - Wtedy coś da się z filmu ukręcić - dodaje Adamska. Reżyser obsady to wolny zawód...

  • "Coś dla ducha coś do brzucha" - takie hasło zachęcało wszystkich do wzięcia udziału w I Święcie Kiełbasy Lisieckiej. 24-25 września nad Zalewem Kryspinów odbyło się wyjątkowe wydarzenie na którym każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Łasuchom oraz smakoszom niewątpliwie do gustu przypadły pyszne rarytasy wędliniarskie, które zaprezentowało Konsorcjum Produktów Kiełbasy Lisieckiej. Stoisko uginało się od różnego rodzaju smakołyków. Nie zabrakło także kramów z równie wybornymi produktami...

  • ...  Kiedyś byłam przekonana, że jak mam za dnia zbyt dobry humor, to coś się popołudniu spie***li. Tak mi się o tym przypomniało wczoraj, oczywiście ze...

  • Jest uznawany za najbardziej tradycyjną potrawę wigilijną w Polsce, niezależnie od regionu. Bez niego trudno wyobrazić sobie wigilijny stół. Na co zwracać uwagę w czasie jego kupna? Fot. 123RF/Picsel Karpie w Polsce hodowane są od XIII wieku. Już ojcowie cystersi zarybiali na masową skalę stawy właśnie karpiem. Trzeba przyznać, że jest to ryba łatwa i tania w hodowli, co wpłynęło znacząco na jej popularność. Przez wieki karp był daniem z pańskiego stołu. Tłusty, sycący i smaczny. Być może...

  • Znajdź swój lodowy pałac – najlepsze miejsca na wesele zimą

    ...małżonkom marzy się coś bardziej wystawnego, lepszym rozwiązaniem może okazać się restauracja hotelowa. Zwykle łączy się to z dużo większą skalą przyjęcia, na którym zmieści się nawet kilkadziesiąt osób...

  • Kiedy kupujemy w sklepie cukier wanilinowy, często nie zastanawiamy się, czy ma on cokolwiek wspólnego z prawdziwą wanilią. Otóż ma, ale nie oznacza to, że jest z niej zrobiony. Myślisz, że w sklepie kupujesz cukier waniliowy?      Fot. 123RF.COM/PICSEL Wanilia to tropikalna roślina, której owocami są coraz częściej dostępne w sklepach laski wanilii. Już Aztekowie używali jej - uwaga! - jako rośliny leczniczej, na przykład w przypadkach gorączki. Wanilina to natomiast substancja, która...