• Informacje na temat:

    coś dobrego do zjedzenia

Przepisy na temat: coś dobrego do zjedzenia
  • Banan na stres

    ...dużych dawkach nasila zdenerwowanie i utrudnia koncentrację. W dodatku wypłukuje z organizmu wapń, magnez i witaminę E, niezbędne nie tylko dla zdrowia i dla dobrego stanu naszych nerwów(...) sytuacje. Jeśli więc przydarzy nam się coś, co bezwzględnie wymaga sięgnięcia do lodówki: stłuczka na skrzyżowaniu, awantura z szefem, oblany egzamin lub stres przedegzaminacyjny, to zamiast sięgać po...

  • Jek ktoś chory to dobre bo nie ciężkie

  • Kuchnia turecka

    Miłośnicy dobrego jedzenia nie rozczarują się w Turcji, kraju o tak bogatej tradycji kulinarnej.

  • Wypróbowany przepis na "Słodkie zawieszki do... zjedzenia"

  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    ...pozytywnie na nasz układ trawienny, warto posypać go ulubionymi i pasującymi do naszej zupy ziołami - koperkiem, szczypiorkiem, kolendrą, miętą, oregano, czy bazylią. Coś dla łasuchów Chłodnik...

  • szybkie danie, czyli coś z niczego gdy w lodówce nic nie ma =P

  • Dzień Zdrowego Śniadania –  smakowite święto każdego z nas

    ...rutynę. - Nie masz rano apetytu? Sięgnij po coś lekkiego, na przykład płatki kukurydziane Corn Flakes z jogurtem. Wprost przeciwnie, masz wilczy apetyt, ale partnerka krzywo patrzy na jajecznicę(...). - Jeszcze do niedawna Polak chcący zjeść coś po drodze ograniczał się do kanapki albo drożdżówki. Dzisiaj ma znacznie więcej opcji! Chociażby sycący koktajl zbożowo-białkowy, jogurt z płatkami żytnimi oraz...

  • Zupkę tą robiła mojej mamusi jej mamusia. Pyszna zupka na słodko. Najlepiej smakuje schłodzona, wręcz zmrożona. Zdjęcie jest nie profesjonalne , ale zupka smakuje wybornie. Każde dziecko jej zasmakuje. Smacznego:) Niestety nie dodałam zdjęć

  • Kuchnia staropolska - mozaika smaków

    ...tylko, do tego, że ta polska tradycja kulinarna była kiedyś ogromna, i nie jest to tylko schabowy czy mielony z mizerią, swoją drogą pyszne, ale jest to coś więcej. Są to smaki, które sięgają...

  • Kiedyś natknąłem się, nie pomnę gdzie, na artykuł Ewy Wachowicz, w którym opisywała pomysł swojej przyjaciółki. Był to znakomity przepis na to, jak zachęcić dzieci do zjedzenia ryby. Bo o tym, że ryby są zdrowe i warto je jeść, nikogo chyba przekonywać nie trzeba... Spisywałem go „na kolanie”, trochę dodałem od siebie ale najważniejsze, że to działa. I to nie tylko w przypadku dzieci… Naprawdę polecam…

Artykuły na temat: coś dobrego do zjedzenia
  • Zdrowe śniadanie to podstawa dobrego samopoczucia

    Większość z nas od dziecka słyszy, by nie wychodzić z domu bez śniadania. Niektórzy nie zgadzają się z tą teorią, twierdząc, że w porannym pośpiechu nie ma na to czasu. Niektórzy po przebudzeniu, zupełnie nie odczuwają głodu i próby zjedzenia czegokolwiek są daremne. Wolimy wyjść wcześniej z domu, a śniadanie zjeść w pracy. Często udajemy się do pobliskiej piekarni i wybieramy słodkie drożdżówki...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • Zjem później

    ..., zacznę coś jeść”, ale jak zaczynała i widziała, że przestaje się mieścić w ciuchy córki, wpadała w histerię. Potem przez kilka dni piła tylko wodę. I tak w kółko. Wtedy zrozumiała, że sama nie da rady(...) zaczynają coś podejrzewać, choroba jest już mocno zaawansowana. Jak ją rozpoznać? – Przede wszystkim dziecko chudnie w szybkim tempie, jest drażliwe, smutne lub apatyczne, nagle zaczyna interesować się...

  • "Coś dla ducha coś do brzucha" - takie hasło zachęcało wszystkich do wzięcia udziału w I Święcie Kiełbasy Lisieckiej. 24-25 września nad Zalewem Kryspinów odbyło się wyjątkowe wydarzenie na którym każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Łasuchom oraz smakoszom niewątpliwie do gustu przypadły pyszne rarytasy wędliniarskie, które zaprezentowało Konsorcjum Produktów Kiełbasy Lisieckiej. Stoisko uginało się od różnego rodzaju smakołyków. Nie zabrakło także kramów z równie wybornymi produktami...

  • .. staram sie zawsze dotrzymywac slowa ... dlatego we wpisie o imionach , na zapytanie maggieb ... co mozna zjesc charakterystycznego w Toscani ... odpowiedzialam,...

  • Wiosną serwujemy orzeźwiające koktajle, świeże soki owocowe lub mrożone kawy i herbaty. Niestety pogoda na razie przypomina bardziej niż wiosnę – jesień. Jak nie dać się przeziębieniu? Porządnie się rozgrzać! Fot. 123RF/Picsel Herbata z prądem to nie jedyna opcja. Co robić, gdy za oknem pada deszcz, a drogę do łazienki umila jedynie perspektywa gorącego prysznica, spod którego wcale nie mamy ochoty wychodzić? Podać filiżankę lub kubek porządnej, gorącej kawy! A jak rozgrzać się kawą?...

  • Coś niebieskiego

    ...obwinić kogo trzeba i skierować współczucie we właściwą stronę. Powiedziałam coś, czego nigdy nie mówiłam w liceum, ponieważ wtedy zawsze to ja kogoś rzucałam. - To była wspólna decyzja? Cóż, praktycznie rzecz biorąc, podjął ją Dexter. Dziś rano oznajmił mi, że nie może tego zrobić. Powiedział, że chyba mnie nie kocha. - Przewróciłam oczami. Wtedy nie przypuszczałam, że coś takiego w ogóle jest...

  • W polskich domach rosół traktowany jest jak lek na wszystkie dolegliwości. Leczy przeziębienie, rozgrzewa ducha i zawsze smakuje pysznie. Każda rodzina ma swój własny przepis na idealny rosół. O czym powinniśmy pamiętać za każdym razem? 1. Mięso Standardowo rosół kojarzy nam się z mięsem z kurczaka, jednak nie zawsze musi to być nasz pierwszy wybór. Najważniejsze, by mięso było świeże i wysokiej jakości. Dobrze sięgnąć po takie pochodzące z ekologicznej hodowli lub bezpośrednio od...

  • Od kilku godzin miejsca sobie znaleźć nie mogę... chodzi za mną coś .... ale nie wiem co... zjadłabym coś dobrego,ale nie wiem co... czekolade......

  • Jest uznawany za najbardziej tradycyjną potrawę wigilijną w Polsce, niezależnie od regionu. Bez niego trudno wyobrazić sobie wigilijny stół. Na co zwracać uwagę w czasie jego kupna? Fot. 123RF/Picsel Karpie w Polsce hodowane są od XIII wieku. Już ojcowie cystersi zarybiali na masową skalę stawy właśnie karpiem. Trzeba przyznać, że jest to ryba łatwa i tania w hodowli, co wpłynęło znacząco na jej popularność. Przez wieki karp był daniem z pańskiego stołu. Tłusty, sycący i smaczny. Być może...