• Informacje na temat:

    co zrobić zeby ciastka długo były świeże

Przepisy na temat: co zrobić zeby ciastka długo były świeże
  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Twoje ciastka na następny dzień są miękkie i niesmaczne? Chcesz by pozostały chrupiące? Sprawdź tę poradę!

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Czosnek długo pieczony w oliwie zyskuje niezwykle łagodny wymiar smaku. Nie ma nic wspólnego z ostrym, agresywnym smakiem i aromatem świeżego czosnku, który zresztą bardzo lubię. Nie, żeby nie! Uwielbiam czosnek! Ale łagodna, choć aromatyczna nuta pieczonego czosnku ma w sobie coś niezwykle pociągającego. Jest też bezpieczniejsza dla osób z wrażliwym żołądkiem, zazwyczaj nie szkodzi nawet ludziom z przeciążoną wątrobą. A jak pachnie, jak smakuje! Nie sposób tego opisać, musisz osobiście...

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • moje ostatnie kulinarne odkrycie to długie peklowanie mięsa przed pieczeniem - polecam

Artykuły na temat: co zrobić zeby ciastka długo były świeże
  • Urlop od wyrzeczeń

    ...cennych związków. Bułki są zrobione z mąki oczyszczonej, zawierającej głównie skrobię i cukier. Aby były miękkie i białe, dodaje się do nich sztuczne ulepszacze. Parówki zaś i hamburgery jedzone w nadmiarze dostarczają nam zbyt dużo niekorzystnych dla serca kwasów tłuszczowych. Przede wszystkim jednak, podobnie jak ciastka, fast foody są źródłem szkodliwych izomerów trans (cząsteczki przenikają do...

  • Na wakacjach nad morzem lub jeziorem lubimy raczyć się "dopiero co złowionymi" rybami. Czy na pewno przed chwilą wyłowiono je z wody? Fot. 123RF/Picsel ''Świeża ryba", ''dorsz prosto z kutra", ''najlepsza flądra na wybrzeżu" - nadmorskie restauracje prześcigają się w wymyślaniu chwytliwych haseł, wabiących wczasowiczów. Właściciele knajp żonglują słowami na potęgę, a podobnych reklam jest mnóstwo. Niestety, zdarza się, że prawda wygląda nieco inaczej. Chociaż może to dziwić, nad polskim...

  • Słodki warunek małżeńskiego dobrobytu

    .... W tamtych czasach był to słodki cienki placek (w języku włoskim torta oznacza placek) przełożony masą migdałową i ozdobiony bogatymi wzorami. Torty były dość ekskluzywnymi i drogimi deserami, toteż(...)), aż do bardzo słodkich (np. karmelem, kajmakiem). Do przełożenia tortu mogą również zostać użyte owoce, galaretki czy ciastka deserowe. Doskonały smak i konsystencję, a także jego lekkość można...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Cypr: Ślub marzeń

    ...i na długo zachowa się młodość. Trzeba to zrobić trzy razy w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Odwiedzający Petra tou Romiou, miejsce "narodzin" Afrodyty, próbują odnaleźć kamienie(...) historią. "Zrozpaczone dziewczę, którego ukochany długo nie wracał z wojny poprosiło bogów, żeby uczynili coś, aby doczekała powrotu kochanka. Bogowie okrutnie sobie zadrwili, zamieniając ją w drzewo...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • ...w kulkę, opatulona. Przecina sznurki świadomie, odłącza się od nas. Jak długo jeszcze? Może jeszcze można… Tylko jak? Co dla niej uczynić? Skoro wybrała, że tak ma być. Może nie ma już siły na życie(...)… jest ładna?”. A co brzydka, mam odpowiedzieć. Albo, że piękna, typowa. Po co to komu wiedzieć i jak  się sprawdza? Jeśli ilością komplementów, to nawet przeciętną nie jest. Jeśli długością spojrzeń...

  • Coraz trudniejsze zadania w jednym z najsłodszych programów telewizyjnych. Zobacz, co tym razem będą musieli przygotować uczestnicy. Fot. materiały partnera W poprzednim odcinku programu, cukiernicy przygotowywali pudding z serem ricotta według przepisu Michała Brysia. Okazało się, że z pozoru bardzo proste zadanie przerosło niektórych uczestników. Najgorzej z wyzwaniem poradził sobie Rafał, najlepiej zaś Małgorzata. W konkurencji autorskiej królowały łakocie z surowego ciasta. Amatorzy...

  • Wakacyjne prawdy i mity o zdrowiu

    ...zaszkodzić naszemu zdrowiu. Prawda. Oczywiście pod warunkiem że restauracja jest czysta, a dania świeże i przyrządzane z produktów dobrej jakości. Nie ma co udawać, że zdrowe jest żywienie się na(...), biegunkę). Poza tym w takim tłuszczu znajduje się wiele substancji zwiększających ryzyko powstawania nowotworów. Jeśli chcesz mieć pewność, że jesz świeże potrawy, wybieraj restauracje, które mają...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...