• Informacje na temat:

    co zrobić z ugotowanego ryzu

Przepisy na temat: co zrobić z ugotowanego ryzu
  • Arancini, crocchette, suppli - włoskie przekąski, które można zrobić w domu

    Arancini, crocchette, suppli - to znane włoskie przekąski, stały element szybkich posiłków zjadanych na mieście i wszelkich bufetów oraz pikników. Lepiej nie serwować ich wśród sałat i dodatków jako danie główne, ale w tak prosty sposób, jak robią to Włosi.

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Zapiekanka z ryżu z mięsnymi kuleczkami

    ..., pieprz, musztardę, paprykę i jako wymieszać. Z masy uformować małe kulki. I obsmażyć je na oleju przez 6-8 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Z masła i mąki zrobić zasmażkę...

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Ryż na 5 sposobów!

    Znowu ryż... Tak! Ale teraz w innym wydaniu! Zamiast zwykłego ugotowanego, proponujemy przygotować pyszne dania i desery.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Łososiowe sushi maki

    Rodem z Japonii.

  • Kasztany jadalne to przysmak, którego nie mogą odmówić sobie Włosi czy Francuzi. Papierowe rożki wypełnione gorącymi kasztanami są tam nieodzownym elementem jesiennych spacerów. Podaje się je jako oddzielną przekąskę bądź jako ciekawy dodatek do dań. Specjał ten znajdziemy również w stolicy Polski. Sezonowy owoc pełen witamin, który smakuje i sprawdza się w wielu potrawach wprowadzają do swojego menu kolejne restaurajce

  • Groszkowa z piersią z kurczaka

    ...oraz lubczykiem, dodaj do niej koperek. Gotuj jeszcze chwilę. Na talerze wykładaj po łyżce ugotowanego wcześniej ryżu/ makaronu i zalewaj go gorącą zupą. Czas przygotowania: 1,5 godziny Warto wiedzieć! Świeży groszek, po odcięciu końcówek, przygotuj od razu. Jeśli chcesz to zrobić następnego dnia, włóż go do zimnej wody. Groszek nadaje się również do mrożenia - w ten sposób możesz go...

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

Artykuły na temat: co zrobić z ugotowanego ryzu
  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    Aby zrzucić zbędne kilogramy, wcale nie trzeba się głodzić - to zresztą najgorsze rozwiązanie. Wystarczy zacząć się odżywiać zdrowo, regularnie i racjonalnie. Bez wyrzeczeń.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Kosmetyki ryżowe wygładzą i rozjaśnią skórę!

    ...mąki ryżowej (do kupienia w supermarkecie; możesz też ją zrobić sama, mieląc ryż w blenderze ustawionym na wysokie obroty), po 1 łyżce glinki zielonej i białej. Wymieszaj składniki. Gdy masz...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • ...) postanowiliśmy  zrobić sami emocje sięgały zenitu nawet  na kamerę nakręcaliśmy nasze   próby zaczęło się od  lektury internetowej następnie  zakupy w markecie  wybór produktów zastanawianie czy ryż aby na pewno...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Zapiekanka z jajkami sadzonymi

    ...naczynia. W ryżu zrobić łyżką 4 wgłębienia. W każde wbić jajko, oprószyć startym serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30 min. Zapiekankę kroić tak, by na talerzu znalazło się sadzone jajko.

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Lekkie dania dla jarosza

    ...wodę i szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię i włożyć do lodówki na minimum pół godziny. Można też ciasto zrobić dzień wcześniej. Pomidory umyć, następnie zalać wrzącą wodą...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...