• Informacje na temat:

    co zrobić z ugotowanego ryzu

Przepisy na temat: co zrobić z ugotowanego ryzu
Artykuły na temat: co zrobić z ugotowanego ryzu
  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    Aby zrzucić zbędne kilogramy, wcale nie trzeba się głodzić - to zresztą najgorsze rozwiązanie. Wystarczy zacząć się odżywiać zdrowo, regularnie i racjonalnie. Bez wyrzeczeń.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Kosmetyki ryżowe wygładzą i rozjaśnią skórę!

    ...mąki ryżowej (do kupienia w supermarkecie; możesz też ją zrobić sama, mieląc ryż w blenderze ustawionym na wysokie obroty), po 1 łyżce glinki zielonej i białej. Wymieszaj składniki. Gdy masz...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • ...) postanowiliśmy  zrobić sami emocje sięgały zenitu nawet  na kamerę nakręcaliśmy nasze   próby zaczęło się od  lektury internetowej następnie  zakupy w markecie  wybór produktów zastanawianie czy ryż aby na pewno...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Zapiekanka z jajkami sadzonymi

    ...naczynia. W ryżu zrobić łyżką 4 wgłębienia. W każde wbić jajko, oprószyć startym serem. Wstawić do piekarnika i zapiekać 30 min. Zapiekankę kroić tak, by na talerzu znalazło się sadzone jajko.

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Lekkie dania dla jarosza

    ...wodę i szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię i włożyć do lodówki na minimum pół godziny. Można też ciasto zrobić dzień wcześniej. Pomidory umyć, następnie zalać wrzącą wodą...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...