• Informacje na temat:

    co zrobic z twarogu i galaretki

Przepisy na temat: co zrobic z twarogu i galaretki
  • Przepyszny sernik dyniowy z galaretką z czarnej porzeczki

    Podane poniżej składniki wystarczą na 16 porcji dyniowego sernika. Do przygotowania spodu potrzebujemy: szklanki bułki tartej, 70 g masła, 2 łyżek cukru, łyżeczki cynamonu, szczypty soli. Masę serową przygotowujemy z 1 kg tłustego twarogu sernikowego, 300 g miąższu z dyni, 100 ml śmietanki kremówki (30 proc.), półtorej szklanki cukru, 4 jajek, 3 żółtek oraz skórki startej z pomarańczy. Galaretkę...

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Sześć sekretów długo świeżego ciasta

    ...rozgrzanego do 150 st.  5. Sernik będzie dłużej wilgotny, jeśli masę serową utrzesz z ugotowanymi ziemniakami (1 średni ziemniak na ok. 1 kg mielonego twarogu).  6. Mrożąc ciasta, przedłużysz ich świeżość nawet o pół roku. Przechowuj tak ciasta drożdżowe, ucierane, kruche, serniki, ale bez kremu, polewy, lukru i galaretki. 

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Składniki: 1 kg białego półtłustego twarogu; 2 jajka; 20 dag zwykłego cukru; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 25 dag masła; 5 dag rodzynek; 5 dag migdałów; 5 dag suszonych moreli; opakowanie biszkoptów; galaretka pomarańczowa; puszka brzoskwiń; bita śmietanka do dekoracji.

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    ...z galaretką Za 36 zł: Składniki: ●75 dag mielonego twarogu ●25 dag kremówki ●po 10 dag rodzynek i susz. moreli ●6 łyżeczek żelatyny ●biszkopty ●torebka galaretki wiśniowej i brzoskwiniowej ●puszka(...) masę. Ubierz owocami i kawałkami galaretki wiśniowej. Chłodź godz. Przygotuj drugą galaretkę i schłodź. Tężejącą zalej sernik, chłodź 2 godz.  Za 25zł: Składniki:  ●75 dag mielonego twarogu ●25 dag...

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Wieże z kremem serowym i kiwi Składniki: ●6 jajek ●20 dag mąki ●15 dag cukru kryształu ●8 sztuk kiwi ●100 ml śmietany kremówki ●25 dag miękkiego twarogu ●cukier puder do smaku ●16 małych owoców do dekoracji (np. owoców miechunki) Przepis: Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru kryształu. Białko i resztę cukru ubij na pianę. Ostrożnie połącz obie masy z mąką...

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

Artykuły na temat: co zrobic z twarogu i galaretki
  • Z kolorową galaretką

    ...agrestowa, galaretka truskawkowa, 3 łyżeczki żelatyny Na masę serową: 1/2 kostki margaryny, 1/2 kg mielonego twarogu, budyń śmietankowy, 1/2 szklanki cukru pudru, jajko Do dekoracji: galaretka(...) żółtka, mąkę i proszek do pieczenia (wszystkie składniki dodawane do piany mieszaj drewnianą łyżką). Ciasto piecz ok. 25 min w 180° C. 2. Wszystkie galaretki (oprócz pomarańczowej) rozpuść...

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...

  • Ciasta bez pieczenia

    Tarta malinowa z posypką Składniki: 7,5 dag migdałów bez skórki, 22,5 dag cukru, 15 dag masła, 10 dag biszkoptów, 25 dag malin, 3 łyżeczki żelatyny, 40 dag twarogu, 25 dag kremówki, 2 łyżki(...) migdałami. Tort w marmurkowy wzorek Składniki: 1 gotowy biszkopt (o średnicy 26 cm), 1 kg truskawek, 500 ml śmietany kremówki, 2 op. serka homogenizowanego o smaku waniliowym, 1 torebka galaretki...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Baśniowy sernik na zimno

    ..., stopniowo dodawać do niego masę z twarogu, jajek i skórki pomarańczowej. Gładką masę przełożyć do tortownicy wypłukanej zimną wodą lub do miseczek, w których sernik będzie tężał. Następnie na wierzchu...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Nie dopuść do odwodnienia!

    ..., sokach owocowych, gotowanych ziemniakach, a nawet twarogu znajduje się ponad 70 proc. wody. Nawet mięso, ryby i lody to w ponad połowie woda. Nie ma jej za to w olejach! Uważaj na napoje gazowane...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Lekkie ciasta bez pieczenia

    .... Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 275 kilokalorii Sernik czekoladowo-jagodowy Składniki na 12 porcji: 50 dag jagód, 50 dag twarogu tłustego lub półtłustego zmielonego przynajmniej...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...