• Informacje na temat:

    co zrobic z szynki surowej w plastrach

Przepisy na temat: co zrobic z szynki surowej w plastrach
  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    ...naturalnej, na surowo, choć dodane do różnych potraw smakują znakomicie. Nasza propozycja: Sałatka z orzechami Pokrój w kosteczkę 2 plastry sera żółtego i 2 plastry szynki. Umyj, obierz ze skórki...

  • Francuskiej marynaty można użyć do każdego innego rodzaju mięsa, np. łopatki czy karkówki. Ja wybrałam nieco chudszą szynkę.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...; farsz 1: ●ogórek kiszony ●1/2 pomidora ●1/3 zwykłej cebuli ●koperek; farsz 2: ●2 rzodkiewki ●plasterek żółtego sera ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster szynki konserwowej ●1/3 szklanki kukurydzy z puszki(...). III. "Zimne nóżki" z wędliną Za 18 zł: Składniki:   ●4 jajka ●20 dag plastrów szynki gotowanej ●4 małe pomidorki ●1,5 szkl. klarownego bulionu drobiowego ●100 ml wytraw. białego wina...

  • Kiedyś mi zostały ogórki i postanowiłam je w taki sposób wykorzystać i co roku już je robię ;)

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Powiedz kotku co masz w środku - w środku mam szyneczkę, serek i śliweczkę.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Ugotowany,niepotrzebny.

Artykuły na temat: co zrobic z szynki surowej w plastrach
  • Nasyć się latem

    ...extra virgin, 6 cienkich plastrów pancetty (suszony, włoski boczek) lub szynki parmeńskiej, 5 małych główek sałaty rzymskiej, 20 g świeżo startego parmezanu, 1/2 łyżeczki małych kaparów ze słoiczka(...), oliwą i odstaw. Rozdziel liście sałaty i ułóż na talerzach. Dodaj plastry boczku/szynki i grzanki z bagietki pokrojone na mniejsze kawałki. Skrop sałatkę sosem, posyp parmezanem i kaparami. Dopraw...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Święto smaku

    ...dodatkami i z połówkami przepiórczych jajek. Szynka cielęca duszona powoli do jedzenia na ciepło i na zimno (dla 6-10 osób) Czas przygotowania: 3 godziny Poziom trudności: 3 Mięso: 2-2,5 kg szynki(...). Mięso natrzyj solą i pieprzem. Oderwij igiełki z rozmarynu, ząbki czosnku przetnij na pół. Do szynki włóż czosnek, rozmaryn, liść laurowy, zwiń mięso w zwarty kawałek, obwiązując ciasno mokrą...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Szynka parmeńska

    ...karczochy. Dodaj paski szynki. Wymieszaj z makaronem, przypraw i podawaj posypane natką. Inne smaczne danie to podsmażona szynka z czosnkiem, przyprawiona gęstą śmietaną, z makaronem wstążki. W sałatkach(...). Ułóż owoc na zielonym materacyku z rukoli i dodaj szynkę parmeńską. Serwuje się ją też z roszponką, mozzarellą i pomidorkami. Na śniadanie Połóż plasterek szynki parmeńskiej na jajku sadzonym albo...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Historia pewnej bułki

    ..., 1,5 kg szynki lub łopatki wieprzowej Na marynatę: 2 łyżki octu jabłkowego, 200 g cukru trzcinowego, 75 ml wytrawnego cydru, 1 łyżeczka musztardy dijon oraz musztarda do podania Na sałatkę...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Tajemnica pysznego lasagne

    ..., 1 łyżka oleju rzepakowego, sól i pieprz czarny mielony, 1 brokuł, 40 g masła, 50 g mąki pszennej, 500 ml mleka, 150 g szynki w plastrach, 120 g żółtego sera np. edamskiego, garść migdałów w płatkach...

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...