• Informacje na temat:

    co zrobić z serem pleśniowym

Przepisy na temat: co zrobić z serem pleśniowym
  • Roladki z serem pleśniowym

    Zrobisz je w 30 minut!

  • Wbrew pozorom, bardzo smaczne i subtelne połączenie.

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    ...bazą zapiekanki. Dodatki dobierz według uznania - kawałki bułki wymieszaj ze startym żółtym lub pleśniowym serem, pokrojonymi wędlinami (np. kiełbasą), warzywami (np. posiekaną cebulą). Całość warto zapiec z ulubionym sosem. Koreczki na imprezę Z dodatkiem pokrojonej w kostkę wczorajszej bułki można zrobić koreczki. Kawałki kajzerki połącz np. z pokrojonym serem, warzywami, oliwkami i zepnij...

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Jak wykonać wzorki na kawowej piance?

    ...stereotyp, który warto obalić. W świadomości Polaków kawa komponuje się właśnie najlepiej z deserem, czyli czymś słodkim. W zależności od mieszanki kaw i proporcji między Arabicą i Robustą, jak również regionu, z którego pochodzą, wyczuwalne są w nich różne smaki i aromaty - niektóre doskonale pasują do kwaśnych owoców, takich jak jabłko, a inne świetnie współgrają ze słonymi przekąskami, np. serem...

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Ciekawa kompozycja smaków podkreślona aromatem pleśniowego sera warta spróbowania.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Ryba tu i ryba tam :D Ale co tam...pysznie wyszło. Tuńczyk sam w sobie jest poezją i kwintesencją smaku. Tutaj jest przepysznie wyeksponowany. Ser nadaje pikanterii, natomiast sos wydobywa to, co najlepsze. I te pomidory...

  • Wypróbowany przepis na "Placki ziemniaczane z grzybami i serem pleśniowym"

Artykuły na temat: co zrobić z serem pleśniowym
  • Zrazy wołowe

    Wołowina lubi pieprz – dużo pieprzu! Z innych przypraw: czosnek, imbir, kolendrę, rozmaryn, ocet balsamiczny, czerwone wino, a także whisky i porto. Smakowo nie pokłóci się nawet z pleśniowym serem gorgonzola.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Tarta cebulowa

    ...rozwinąć. Wylepić nim spód i brzeg formy o śr. 28 cm. Rozłożyć cebule i pomidorki. Polać masą jajeczną. Posypać pokruszonym serem pleśniowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25-30 minut...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Kukurydziane żniwa

    Gotowane kolby, popcorn i płatki śniadaniowe to zamorscy przybysze, do których większość z nas zdążyła się już przekonać. Pora poszerzyć wiedzę o tym, co dobrego można zrobić z kukurydzy. Pomysły wykiełkują szybko, gwarantujemy. Wystarczy, że zamiast po całe ziarna sięgniesz po drobną kaszę i ugotujesz polentę. A potem przyrządzisz z nią sałatkę, lasagne albo elegancki deser.

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Aromatyczne pomarańcze

    ..., wymieszaj pokrojone pomarańcze i orzechy włoskie z kuskusem. Na obiad lub lunch Na przystawkę można podać pomarańcze z serem pleśniowym: pasuje zarówno valbon, jak i rokpol. Dobrym pomysłem jest(...) cykorii, rodzynkami i jogurtem brzoskwiniowym. Cząstki pomarańczy i mango można też wymieszać z sałatą lodową, orzechami włoskimi i serkiem pleśniowym. Doprawmy kompozycję sosem winegret...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Orzechy włoskie

    ...pokruszonymi orzechami włoskimi. A może zjesz bagietkę z ostrym serem pleśniowym i orzechami? Zwolennicy białego sera zakochają się w grzankach z miodem, plastrami białego sera i orzechami. Takie śniadanie da(...) ser pleśniowy i dużą porcję orzechów. Skrop dressingiem, podawaj z grzankami. Możesz też zrobić orzechową pastę do grzanek. Do blendera wsyp po pół kubka orzechów włoskich, pokrojonych oliwek, garść...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...