• Informacje na temat:

    co zrobić z polędwiczek wieprzowych

Przepisy na temat: co zrobić z polędwiczek wieprzowych
  • Polędwiczki ze śliwkami

    Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe o wadze ok. 40 dag każda, mniej więcej jednakowej grubości ok. 20 dag śliwek suszonych sól biały pieprz oliwa ewentualnie łyżeczka suszonych ziół: majeranku albo tymianku Przygotowanie: 1. Śliwki opłucz, zalej na 10 min ciepłą wodą, osącz.2. Z polędwiczek zetnij błonki, umyj je i osusz, odstaw na 20-30 min: przed smażeniem mięso powinno mieć...

  • Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).

  • Obiad dla zabieganych

    Smakowity, apetycznie podany i gotowy w… 30 minut.

  • Uwielbiam grzyby,a zwłaszcza ich zbieranie.To mój żywioł,potem już ich przetwarzanie tak nie cieszy,ale musi się z nimi zrobić:) Polecam mój przepis na sosik.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Sprawdzony przepis na "Gulasz z polędwiczek"

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

Artykuły na temat: co zrobić z polędwiczek wieprzowych
  • Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

    ...i gotuj do zagęszczenia. Pokrojone w plastry mięso serwuj w duecie z sosem. Do polędwiczek możesz podać smażone ziemniaki.

  • Na straganach obok cukinii i kabaczków leżą dynie. Co łączy te warzywa? Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznymi mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta.   Trop polski i włoski Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone,...

  • W pół roku zrzucił 27 kg. Jadał głównie… fast-foody!

    Pewien Amerykanin zrobił psikusa dietetykom. Nauczyciel z Iowa John Cisna twierdzi, że odżywiając się wyłącznie "śmieciowym jedzeniem" po sześciu miesiącach schudł prawie 27 kg.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Schabowy inaczej

    ...ląduje na obiadowych talerzach, jednak schabowy pierwotnie pochodzi z Włoch i nazywa się costelette alla milanese. Lubimy schab w postaci kotletów z doprawioną panierką, duszonych polędwiczek w gęstym(...) brzegi kotleta tłuczkiem. By zrobić ciasto, wymieszaj razem mąkę, mleko i jajka. Zamocz nafaszerowane i zawinięte mięso w cieście. Smaż na rozgrzanej patelni, aż ciasto się zarumieni. Kotlety możesz...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Z francuskiego ciasta

    ...polędwiczek wieprzowych, 75 ml wytrawnego białego wina, 1 szklanka bulionu (z kostki), 2 łyżki błyskawicznej zasmażki, olej, sól, pieprz 1. Ciasto francuskie rozmrozić w temperaturze pokojowej. Rozwałkować(...) mrożone rozmrozić w temperaturze pokojowej lub zrobić ciasto francuskie: z przesianej mąki, soli i wody wyrobić niezbyt gęste, gładkie ciasto. Odstawić do lodówki. Rozwałkować ciasto, kłaść na nim plastry...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Idealny obiadek

    Zastanawiasz się, co podać dziecku koło południa? Podpowiadamy, jaki posiłek najlepiej posłuży niemowlęciu, a jaki zaspokoi głód starszaka.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...