• Informacje na temat:

    co zrobić z polędwiczek wieprzowych

Przepisy na temat: co zrobić z polędwiczek wieprzowych
  • Polędwiczki ze śliwkami

    Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe o wadze ok. 40 dag każda, mniej więcej jednakowej grubości ok. 20 dag śliwek suszonych sól biały pieprz oliwa ewentualnie łyżeczka suszonych ziół: majeranku albo tymianku Przygotowanie: 1. Śliwki opłucz, zalej na 10 min ciepłą wodą, osącz.2. Z polędwiczek zetnij błonki, umyj je i osusz, odstaw na 20-30 min: przed smażeniem mięso powinno mieć...

  • Nigdy wcześniej nie wpadłam na pomysł zrobienia kotlecików z polędwicy wieprzowej. Po dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).

  • Obiad dla zabieganych

    Smakowity, apetycznie podany i gotowy w… 30 minut.

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Uwielbiam grzyby,a zwłaszcza ich zbieranie.To mój żywioł,potem już ich przetwarzanie tak nie cieszy,ale musi się z nimi zrobić:) Polecam mój przepis na sosik.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Sprawdzony przepis na "Gulasz z polędwiczek"

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

Artykuły na temat: co zrobić z polędwiczek wieprzowych
  • Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami

    ...i gotuj do zagęszczenia. Pokrojone w plastry mięso serwuj w duecie z sosem. Do polędwiczek możesz podać smażone ziemniaki.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • W pół roku zrzucił 27 kg. Jadał głównie… fast-foody!

    Pewien Amerykanin zrobił psikusa dietetykom. Nauczyciel z Iowa John Cisna twierdzi, że odżywiając się wyłącznie "śmieciowym jedzeniem" po sześciu miesiącach schudł prawie 27 kg.

  • Zbliża się niedziela, a ty znów planujesz zaserwować tradycyjnego schabowego? A może warto przełamać rutynę? Z przepisami naszych użytkowników to proste. Fot. 123RF/Picsel Niedzielne obiady w polskich domach zwykle wyglądają podobnie: na pierwsze danie serwuje się rosół, a tuż po nim na stole pojawiają się nieśmiertelne schabowe w towarzystwie ziemniaków. Warto jednak przełamać tę weekendową rutynę. Oto pięć apetycznych pomysłów na potrawy, dzięki którym zrobicie wrażenie na rodzinie i...

  • Schabowy inaczej

    ...ląduje na obiadowych talerzach, jednak schabowy pierwotnie pochodzi z Włoch i nazywa się costelette alla milanese. Lubimy schab w postaci kotletów z doprawioną panierką, duszonych polędwiczek w gęstym(...) brzegi kotleta tłuczkiem. By zrobić ciasto, wymieszaj razem mąkę, mleko i jajka. Zamocz nafaszerowane i zawinięte mięso w cieście. Smaż na rozgrzanej patelni, aż ciasto się zarumieni. Kotlety możesz...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Z francuskiego ciasta

    ...polędwiczek wieprzowych, 75 ml wytrawnego białego wina, 1 szklanka bulionu (z kostki), 2 łyżki błyskawicznej zasmażki, olej, sól, pieprz 1. Ciasto francuskie rozmrozić w temperaturze pokojowej. Rozwałkować(...) mrożone rozmrozić w temperaturze pokojowej lub zrobić ciasto francuskie: z przesianej mąki, soli i wody wyrobić niezbyt gęste, gładkie ciasto. Odstawić do lodówki. Rozwałkować ciasto, kłaść na nim plastry...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Idealny obiadek

    Zastanawiasz się, co podać dziecku koło południa? Podpowiadamy, jaki posiłek najlepiej posłuży niemowlęciu, a jaki zaspokoi głód starszaka.

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

Wideo na temat: co zrobić z polędwiczek wieprzowych
  • Szybko i tanio. Kuchnia Anny Starmach

    Anna Starmach zaprezentowała przepisy ze swojej drugiej książki "Pyszne 25. Nowa porcja przepisów", w której autorka po raz kolejny zdradza przepisy na dania za 25 złotych i do zrobienia w 25 minut. Starmach przyrządziła przed kamerami m.in. czekoladowe babeczki, pomidorowe curry, polędwiczki wieprzowe z suszoną szynką oraz sałatkę z łososiem.