• Informacje na temat:

    co zrobić z miesa na bitki

Przepisy na temat: co zrobić z miesa na bitki
Artykuły na temat: co zrobić z miesa na bitki
  • Pyszny obiad dla Dziadków. Świętujemy Dzień Babci i Dzień Dziadka z marką WINIARY!

    Już niedługo będziemy obchodzić święto naszych babć i dziadków. W tych dniach odwiedzamy naszych bliskich, składamy im najlepsze życzenia i zazwyczaj zostajemy na obfitym, tradycyjnym obiedzie. Zwykle prowadzimy wspólnie długie rozmowy w domu dziadków przy kuchennym stole, suto zastawionym domowymi specjałami. W tym roku zróbmy wyjątek i dla odmiany zaprośmy ich na kulinarną ucztę do siebie. Zainspirujmy się tradycyjną kuchnią i podajmy na stół pyszne polskie dania. Do przygotowań zaprośmy...

  • Rzodkiewka to bezapelacyjna królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest...

  • Od zasmażki do fusion

    ​Gdyby ktoś w roku 1989 zaproponował nam kimchi, food porn i papardelle, bylibyśmy trochę onieśmieleni. Po 30 latach wolnej Polski wykształceni przez podróże, reklamy i kucharzy celebrytów o jedzeniu wiemy wszystko. Jak to się zmieniało? Twój Styl zabiera was w kulinarną podróż. Będzie szczypta humoru, garść wiedzy oraz łyżka nostalgii. Do smaku.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Jak zostałem rockmanem

    ...wyglądam, ale potrafię większość rzeczy zrobić sam. Bez problemu ułożę kafelki, zamontuję armaturę i zrobię inne rzeczy budowlane. Nie za bardzo lubię grzebać w ziemi, ale robót w ogrodzie również się...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Pan Bóg przymknie oko

    ...skorzy do bitki jak górale? Nie, ale prawdę mówiąc, nie widziałem też bijących się górali. Cóż za upadek obyczajów! My, Włosi, nie wdajemy się w bijatyki. Załatwiamy to inaczej: strzelamy prosto...

  • Siła, zdrowie i piękny wygląd? Czy wiecie jakie warzywo może zagwarantować wam to wszystko? Mowa oczywiście o niedocenianej kalarepie, która skrywa w sobie prawdziwą bombę witaminową. Jeśli do tej pory nie uwzględnialiście jej w diecie, to już najwyższy czas to zmienić. Wasz organizm z pewnością będzie wam za to wdzięczny. Fot. 123RF/Picsel Jest wiele powodów dla których powinniśmy polubić kalarepę. Jednym z najważniejszych jest jej pozytywny wpływ na zdrowie. Czy wiedzieliście, że nieduża,...

  • Wczoraj poszyłam wszystko co leżało mi na kupce od jakichś 2 miesięcy, troche tego było. Dziś wysprzatałam garaż, aż mąż zaniemówił, wysprzatalam dom, zrobilam kurczaka, bitki i sernik.. Jutro robię objazd kuratorski i na 12 do pracy, małe zabieram wieczorem od siostry razem z jej wczasowiczką do nas. Niedzielę ma wolną, zrobię do mięs ryż z warzywami i chromole, mają przyjśc znajomi na kawkę...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...