• Informacje na temat:

    co zrobic z łazankami

Przepisy na temat: co zrobic z łazankami
  • .... Włoszczyznę umyć, dodać grzybów z masłem, solą i pieprzem. Zupę gotować około 30 minut, przecedzić, usunąć warzywa. Zupę doprawić sokiem z cytryny i solą, dodać grzyby. Podawać z łazankami.

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Tradycja i magia przy wspólnym stole

    Wielkimi krokami zbliżają się najbardziej rodzinne i oczekiwane dni w naszym kalendarzu – Święta Bożego Narodzenia. Przygotowania do wigilijnej kolacji i czas spędzany z bliskimi przy wspólnym stole sprawiają, że jest to magiczny moment w roku. Smak wigilijnych dań tworzy niepowtarzalny charakter tego wyjątkowego wieczoru i jest nieodzownym elementem, bez którego trudno wyobrazić sobie Święta Bożego Narodzenia. Zgodnie z polską tradycją wigilijne potrawy są bezmięsne, a jednym z ich głównych...

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Dominika Wójciak: Warzywa to dla mnie temat rzeka

    Jadają je nie tylko weganie czy wegetarianie. Warzywa, bo o nich mowa, pojawiają się też na talerzach mięsożerców - Warzywa to dla mnie temat rzeka - mówi Dominika Wójciak, autorka książki "Sezonowe warzywo. Wegetariańska uczta".

  • Makaron po polsku

    ...- a słowo to oznacza zarówno rodzaj makaronu, jak i potrawę. Makaron w kształcie rombów jest wykorzystywany do przygotowywania ważnych tradycyjnych potraw. Grzybowa z łazankami to jedna...

  • Bardzo smaczna zupa i chyba już dosyć popularna, mam nadzieje że mój przepis wniesie co nowego :) SMACZNEGO!!!

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

Artykuły na temat: co zrobic z łazankami
  • Makaron plus grzyby

    Skorzystaj z dostępności świeżych grzybów i zrób z nich sos lub farsz do włoskiej pasty.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • Słodkie zapiekanki

    Zapiekane desery zrobimy z cytrusów dostępnych przez cały rok i z owoców sezonowych, np. truskawek.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Święta inaczej

    ...probiotycznych, które wspomagają procesy trawienia i wzmacniają odporność). Zupa grzybowa Tradycyjnie: Podawana ze śmietaną i łazankami. Grzyby dostarczają nam witaminy A, witamin z grupy(...) intensywny aromat grzybów. Co z łazankami? Zrób je z pokrojonych pełnoziarnistych naleśników (w ten sposób dostarczysz porcję błonnika wspomagającego pracę jelit). Komentarz dietetyka: Odchudzasz...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Okres przedświąteczny: Trudny czas dla gospodyni

    23 grudnia to niezwykle ważny, pracowity dzień dla każdej gospodyni urządzającej święta! Warto szczegółowo zaplanować przygotowania w kuchni, dzięki temu łatwo się ze wszystkim uporasz.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • tym razem ... lazanki. pyszne z szynka, skwarkami i grzybami.. . nie dawno je zrobilam po raz pierwszy i od tego momentu regularnie co jakis czas gotuje...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

Wideo na temat: co zrobic z łazankami
  • Jak zrobić łazanki?

    Łazanki to klasyka polskiej kuchni. To proste danie składa się z podsmażonego boczku, kiszonej kapusty i makaronu w charakterystycznym kształcie kwadratów. Tradycyjna wersja wymaga również dodania grzybów, można użyć również kiełbasy czy mięsa. Smakuje wyśmienicie - to genialne połączenie delikatności makaronu z lekką kwaśnością kapusty i wyjątkowym smakiem mięsa. Zobaczcie, jakie to proste!