• Informacje na temat:

    co zrobić z kopru włoskiego

Przepisy na temat: co zrobić z kopru włoskiego
  • Łatwe paszteciki z ciasta francuskiego

    Każdy potrafi je zrobić!

  • Przepysznie aromatyczna, rozgrzewająca zimą zupa.

  • Francuskie rożki z jabłkiem i serem brie

    ...jabłko, 120 g sera brie, 2 płaty ciasta francuskiego, łyżeczkę nasion kopru włoskiego, 3 gałązki świeżego tymianku, 1 żółtko, sól i pieprz. Rozgrzewamy piekarnik do 190 st. C. Obieramy i kroimy(...) łyżeczką trochę karmelizowanej cebuli, następnie trochę jabłka, a na końcu brie. Posypujemy nasionami kopru włoskiego i dodajemy jeszcze dwie gałązki tymianku. Składamy każdy prostokąt ukośnie...

  • Wspaniała przekąska dla wegetarian.

  • Jajka zapiekane w pomidorach (shakshuka)

    Sposób przygotowania 1. Rozgrzej piekarnik do 220 st. C.  2. Z papryki usuń gniazda nasienne, pokrój ją w drobną kostkę. Obierz i drobno posiekaj szalotkę.  3. Rozgrzej oliwę na patelni lub w żeliwnej brytfance (wybierz naczynie, które potem będziesz mogła wstawić do piekarnika). Najpierw wrzuć rozgniecione nasiona kopru włoskiego (5 sekund), następnie paprykę i szalotkę. Zredukuj ogień i smaż...

  • Bardzo smaczna, szybka i zdrowa wloska salatka z kopru wloskiego i pomaranczy . Specjalnego aromatu dodaje swiezy koper i rózowy pieprz.

  • Chcesz poczuć grecki klimat we własnym domu? Przygotuj ośmiornicę

    Aby poczuć grecki klimat we własnym domu, Teo Vafidis poleca przygotować ośmiornicę z fenkułem i oliwkami. Kucharz greckiego pochodzenia radzi jednak PAP Life, by mrożoną ośmiornicę gotować w wodzie, która się z niej wytopi.

  • Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z młodego szpinaku i kopru włoskiego"

  • Kaczka na cztery sposoby

    ...czosnku, 2 goździków, szczypt pieprzu, soli, cynamonu, anyżku i kopru włoskiego. Odstaw w chłodne miejsce na 12 godz. 2. Następnie rozgrzej piekarnik do 200°C, ułóż kaczkę na ruszcie ustawionym nad...

  • Ugotowany,niepotrzebny.

Artykuły na temat: co zrobić z kopru włoskiego
  • Co zrobić, by olśnić wszystkich w karnawałową noc

    ...wymaga dodatkowej energii. Krem na bazie jaśminu i tamaryndowca oraz kopru włoskiego ma mocno regenerujące i nawilżające właściwości. Jeżeli zaczniesz wklepywać go w skórę kilka dni przed balem, cera...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • We włoskim stylu

    ..., 2 łyżeczki ziarenek kopru, szczypta mielonych goździków, 1 kg schabu bez kości, 2 cebule, sól, pieprz, 250 ml wytrawnego białego wina, 500 ml bulionu warzywnego (z kostki), 1 cukinia, 40 dag(...) i drobno je posiekać. Czosnek obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Skórkę otartą z cytryny wsypać do miseczki i wymieszać z z pokrojonym czosnkiem, goździkami, ziarenkami kopru oraz ze szczyptą soli...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Domowe kuracje na letnie przeziębienie

    O tej porze roku wyjątkowo łatwo o takie problemy. Podpowiadamy, co zrobić, by pokonać sezonowe dolegliwości.

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszy, jednak wiele osób wciąż nie wie, co z niego ugotować. Fot. 123RF/Picsel Koper włoski, nazywany także fenkułem, jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go także w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania mogą nabrać autentycznego charakteru. Łodygi kopru włoskiego przypominają nieco ten, który...

  • Uspokój swoje drażliwe jelito

    Ja to zrobić? ​Zacznij od wykluczenia z diety mleka i nawadniaj się. Jeśli to nie zadziała, wypróbuj kurację babką płesznik.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Pięć sprawdzonych sposobów na odtrucie organizmu

    Przełom wiosny i lata to idealny moment na to, by zrobić sobie krótki detoks. Nie musisz wprowadzać drastycznych diet. Wystarczy kilka zdrowych nawyków i prostych przepisów.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...