• Informacje na temat:

    co zrobić z ciasta na naleśniki

Przepisy na temat: co zrobić z ciasta na naleśniki
  • Naleśniki wytrawne

    Ta potrawa kojarzy nam się głównie z deserem. Ale nic bardziej mylnego! Z tego cieniutkiego placka można zrobić naprawdę mnóstwo dań, które będą smakowały domownikom.

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Czekoladowe naleśniki dla łasuchów

    Ni to obiad, ni to deser: naleśniki na słodko. A gdy zrobimy je w wersji czekoladowej, będą prawdziwym rarytasem i ucztą dla miłośników słodkości. Smażymy!

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Naleśniki z młodą kapustą

    .... Potem wylewaj małe porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Koperek posiekaj. Masło rozgrzej, oprósz mąką, zasmaż. Kapustę wymieszaj z zasmażką oraz koperkiem. Ponownie zagotuj i ew. jeszcze raz posól(...): 1. Składniki na ciasto zmiksuj na gładko. Do ciasta dodaj odrobinę soli i odstaw je pod przykryciem na 10 minut. Kapustę oczyść, opłucz, liście drobno poszatkuj. Włóż do garnka. Cebulę obierz, posiekaj...

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Naleśniki z kozim serem

    Zrób ciasto naleśnikowe z 1,5 szklanki mąki, 3 jajek, wody (w takiej ilości, by konsystencja ciasta przypominała płynną, ale niezbyt rzadką śmietanę). Rozgrzej mocno patelnię i natłuść ją. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 10-12 naleśników. Gotowe naleśniki ułóż piętrowo na talerzu i nakryj, by nie wysychały. Przygotuj sos: posiekaną cebulę i roztarty ząbek czosnku przysmaż na...

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Przygotowanie Ze składników zrobić ciasto. Piec naleśniki (pod pierwszy podlać odrobinę oleju). Na maśle przesmażyć wędliny z cebulką i przyprawami. Gorące wykładać na naleśniki, posypać żółtym serem. Zwijać w kopertki lub rulony. Zapiekać na margarynie. Podawać z ketchupem lub sosem tatarskim. Sos tatarski można zrobić samemu: 2-3 ogórki konserwowe, cebulka, majonez, sól i pieprz. Ogórki...

  • najszybsza przekąska

Artykuły na temat: co zrobić z ciasta na naleśniki
  • Naleśniki mistrzów

    Idealnie naleśniki? Jest kilka sprawdzonych sztuczek. Cukiernicy też mają swoje sprawdzone metody.

  • To jeden z najprostszych przepisów, który pozostawia ogromne pole dla kuchennej kreatywności. Doskonale smakują zarówno w wersji słodkiej oraz wytrawnej, a różnorodne dania z ich wykorzystaniem można tworzyć bez końca. O czym mowa? Oczywiście o naleśnikach. Fot. 123 RF Mieszkańcy włoskiej Florencji uważają się za twórców naleśników w nowoczesnym wydaniu. Ponoć to właśnie oni spopularyzowali ten wyjątkową przekąskę, a następnie za sprawą Katarzyny Medycejskiej zaprezentowali je mieszkańcom...

  • Naleśniki z likierem pomarańczowym

    ....  Naleśniki przełóż na patelnię razem z kawałkami pomarańczy. Wlej sos i likier. Co zrobić, by naleśniki zawsze się udały? 3 najważniejsze zasady...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • Naleśniki z kurczakiem

    ..., dodać do potrawki. Z jajek, mąki, mleka i curry zrobić ciasto, usmażyć 4 naleśniki. Napełnić je farszem, podawać gorące. Zobacz także:

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...

  • Naleśniki z młodą kapustą

    ...smaruj ją olejem. Potem wylewaj małe porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Koperek posiekaj. Masło rozgrzej, oprósz mąką, zasmaż. Kapustę wymieszaj z zasmażką oraz koperkiem. Ponownie zagotuj i ew(...)Przygotowanie: Składniki na ciasto zmiksuj na gładko. Do ciasta dodaj odrobinę soli i odstaw je pod przykryciem na 10 minut. Kapustę oczyść, opłucz, liście drobno poszatkuj. Włóż do garnka. Cebulę...

  • Któż z nas nie lubi naleśników. Niby proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny przygotowań. Tak naprawdę, często potrafi sprawić wiele trudności. Jak przygotować perfekcyjne placki i z czym podać? Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Naleśniki to danie, które kochają wszyscy Polacy. Możliwości ich przyrządzenia jest całe mnóstwo, a ograniczenie stanowi dla nas jedynie wyobraźnia. Jedni wolą je na słodko, inni zaś zachwycą się nimi w wytrawnej wersji....

  • Gryczane naleśniki z pesto

    ...1. Zrobić ciasto na naleśniki: wsypać do miski mąkę, dodać sól i szklankę wody, dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. 2. Przygotować pesto: umytą rukolę zmiksować z 5 łyżkami oliwy, posiekanym czosnkiem, uprażonymi na suchej patelni orzeszkami i startym parmezanem. Doprawić solą i pieprzem. 3. Na łyżce oliwy usmażyć cztery duże naleśniki. Każdy posmarować pesto. Nałożyć plastry...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...