• Informacje na temat:

    co zrobic z camembertem

Przepisy na temat: co zrobic z camembertem
Artykuły na temat: co zrobic z camembertem
  • Smażony camembert

    Gdy do tej szybkiej przekąski dodasz frytki i surówkę, zrobisz sycący obiad.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Joanna Włodarska "Jak zrobić ser w domu"

    Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Wyrusz w kulinarną podróż  z nową linią zup Kuchnia Świata WINIARY!

    Każda pani domu zastanawia się czasem, czym jeszcze może zaskoczyć swoich bliskich. Sprawdzone potrawy świetnie nadają się na co dzień, ale często chcemy przełamać rutynę tradycyjnego menu. Nie zawsze jednak wiemy jak to zrobić, a przecież pomysłów na odświeżenie naszego jadłospisu jest mnóstwo! Sezon na wycieczki w pełni, pozwól więc zabrać się w kulinarną podróż dookoła świata z nową linią zup Kuchnia Świata marki WINIARY! Zainspiruj się oryginalnymi smakami i zaskocz bliskich nową, pyszną...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Zrazy wołowe

    Wołowina lubi pieprz – dużo pieprzu! Z innych przypraw: czosnek, imbir, kolendrę, rozmaryn, ocet balsamiczny, czerwone wino, a także whisky i porto. Smakowo nie pokłóci się nawet z pleśniowym serem gorgonzola.

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Letnie sałaty

    ...i pieprzem. Sałatkę posypać orzechami, polać sosem.  Sałatka z camembertem Składniki na 4 porcje: 1 ser camembert, 1/2 główki sałaty, 1 opakowanie rukoli, kilka kwiatków goździka, 4 kromki chleba...

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...