• Informacje na temat:

    co zrobić z brzoskwiń

Przepisy na temat: co zrobić z brzoskwiń
  • Ketchup brzoskwiniowy?

    Ketchup nie zawsze musi być tylko z pomidorów - przekonuje PAP Life Jakub Steuermark. Znany kucharz ten popularny sos, często służący, jako dodatek do dań z grilla, poleca zrobić np. z brzoskwiń. Jednak pomidora - ze względu na smak umami - też warto dodać.

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Tarta z kremem

    Składniki na 8 porcji: opakowanie ciasta francuskiego 2 jajka łyżka mleka 7 brzoskwiń 30 dag serka kremowego 5 łyżek cukru pudru 200 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru(...) ułóż połówki brzoskwiń. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C, a następnie wyjmij i wystudź. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodając łyżkę przesianego cukru pudru. Zrób z niej kleksy na...

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Placek - kasia

    ...6 jaj; 2 łyżki cukru; 3 łyżki mąki; 4 galaretki; 3 serki homogenizowane; puszka brzoskwiń...

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Składniki: 1 kg białego półtłustego twarogu; 2 jajka; 20 dag zwykłego cukru; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; 25 dag masła; 5 dag rodzynek; 5 dag migdałów; 5 dag suszonych moreli; opakowanie biszkoptów; galaretka pomarańczowa; puszka brzoskwiń; bita śmietanka do dekoracji.

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Konfitury po staropolsku

    Pod koniec lata smażono konfitury z dojrzałych owoców. Brzoskwinie i morele zalewano syropem w całości, razem z pestkami. 1. Wziąć 400 gr. brzoskwiń, obetrzeć ściereczką, pokłuć, sparzyć wrzącą wodą, wyjąć i wrzucać do wazy z zimną wodą, wynieść do piwnicy. Na 400 gr. brzoskwiń zrobić syrop z 600 gr. cukru i pół szklanki wody, gorącym syropem zalewać obsiąknięte z wody brzoskwinie i tak co...

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

Artykuły na temat: co zrobić z brzoskwiń
  • Letnie tarty owocowe

    Desery z darów naszych ogródków: malin, jagód, brzoskwiń czy czereśni. Można je zrobić na trzy sposoby.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Tego o sernikach nie wiedziałaś

    Co zrobić, by sernik był puszysty? Jak sprawić, by nie opadł? Na te i wiele innych pytań odpowiada doświadczona mistrzyni kulinarna.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Lody nie tylko dla ochłody

    ...do robienia lodów. Kilka różyczek surowego kalafiora zblenduj. Dodaj 2 łyżki ksylitolu, szklankę truskawek lub brzoskwiń pokrojonych na kawałki i 200 ml mleka sojowego lub ryżowego. Wszystko zmiksuj...

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Ciasta bez pieczenia

    .... Lekki sernik brzoskwiniowy Składniki: 5 dag biszkoptów, 12,5 dag ciastek migdałowych (np. amarettini), 6,5 dag masła, 5 dużych brzoskwiń, 3 łyżeczki żelatyny,  50 dag mascarpone, 75 dag mielonego(...) i włożyć do wrzątku na minutę. Owoce wyjąć i obrać ze skórki. Następnie przekroić wzdłuż i wyjąć pestki. Połówki brzoskwiń pociąć na cząstki. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, odstawić...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Natura i tradycja na talerzu

    Nie jesteś miłośniczką fast foodów i jedzenia w biegu? To świetnie! Spróbuj zrobić krok dalej i zacznij prowadzić zdrową kuchnię. Na tej zmianie skorzysta nie tylko twoje dziecko!

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...