• Informacje na temat:

    co zrobić w keksówce

Przepisy na temat: co zrobić w keksówce
Artykuły na temat: co zrobić w keksówce
  • Sloneczny cake z feta, pomidorami, cukinia

    Kolacyjna pora goscil wczoraj na naszym stole, ale powiem wam, ze zrobilam dwa takie ciasta gdyz znakomicie sie nadaja na piknik, na podroz czy na letni...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Ciasto serowe z jagodami

    Tym ciastem zachwycisz gości.

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Ciasto jogurtowe z rozmarynem i miodem

    Odkryłam, że pomysł z dodawaniem rozmarynu do ciast czasem ludzi odrzuca, ale kiedy połączy się roz- maryn ze śródziemnomorskimi smakami miodu i jogur- tu, sprawa wygląda inaczej – ten podwieczorkowy deser przekona wszystkich niedowiarków.

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Razowe – nie zawsze zdrowe

    ...i zdrowy razowiec Zakwas warto zrobić samemu. Powstaje w wyniku fermentacji mlekowej ciasta zrobionego z mąki żytniej i wody. - mąka żytnia razowa (400 g) - woda - słoik (np. 900 ml) Dzień 1 godz. 9:00

  • Najczęściej zjadamy go ugotowanego, z dodatkiem bułki tartej i masła. Jak jeszcze możemy wykorzystać kalafior? Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL O tym, że kalafiory warto jadać jak najczęściej, wiadomo nie od dziś. Naukowcom udało się dowieść, że warzywa te są źródłem sulforafanu - substancji zapobiegającej nowotworom, schorzeniom wątroby oraz jelit. Co więcej, kalafiory zawierają mnóstwo antyoksydantów, dzięki czemu spowalniają procesy starzenia komórek...

  • Wigilijny koncert trzech tenorów

    ...można zrobić tatara). Tak przygotowane śledzie ułóż w szklanym naczyniu lub słoiku na przemian z cebulą, stopniowo zalewając olejem. W słoiku dłużej się przechowają i będą bardziej aromatyczne. Na...

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...