• Informacje na temat:

    co zrobić na obiad z kapusty pekińskiej

Przepisy na temat: co zrobić na obiad z kapusty pekińskiej
  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Stworzyłam mój własny mix sałatowy, a raczej warzywno-sałatowy, bo nie żałowałam w nim sobie marchewki, ani czerwonego buraczka i rzecz jasna wzbogaciłam go sobie o liście szpinaku. Mix wyszedł rewelacyjnie, fajnie wygląda, cieszy oko i jest pyszny i chrupiący. Ja używam go dosłownie do każdego posiłku; na kanapkę, do obiadu jako dodatek lub jako danie główne zależy na co mam ochotę.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Ciąg dalszy sprzątania lodówki,czasem mamy coś już zbytecznego i nie wiemy co z tym zrobić.Wyrzucić szkoda,bo nic w kuchni nie powinno się zmarnować,więc długo się nie namyślając wyszedł pyszny kremik,który bardzo polecam:)

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Prosta, smaczna i łatwa w przygotowaniu.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Mam dla Was propozycję sałatki z kapusty pekińskiej, idealnie nadającej się do obiadu lub grilla. Łatwa i szybka do zrobienia.

  • Zupa powstała po "zawieszeniu" się w sklepie...co by tu :P Nie wiemy czy tylko u nas pojawia się taka "magnezja"... w każdym bądź razie, przede wszystkim spodobał się nam makaron ryżowy, świderki. Fajny, delikatny w smaku, sprawia wrażenie, że lekko rozgotowany jest. No i jest...zupa z pekinki, niesamowicie warzywna, pomimo wołowego wywaru.

  • Wersja dla tych, co nie muszą dbać o linię. :)

Artykuły na temat: co zrobić na obiad z kapusty pekińskiej
  • No to klopsik!

    Lekki i smaczny, idealny na obiad lub przekąskę. Ta mała mięsna kuleczka wybornie smakuje z warzywami, w zupie lub sałatce.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Kolorowy talerz

    Nawet planując codzienny obiad czy kolację na ciepło zwróćmy uwagę na kolory elementów dań. Nie na darmo mawia się, że jemy oczami, co dotyczy sposobu podania, ale i zawartości talerzy.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...

  • Przyspieszamy metabolizm

    ...własnym, przekąska - plastry wołowiny ze szpinakiem, kolacja - stek z surówką z kapusty pekińskiej. Proteiny są nam potrzebne do budowania mięśni, więc podczas tej fazy powinnyśmy wykonać jeden(...) mięśnie, a zapasy odkłada w formie tłuszczu na brzuchu i biodrach. Jak naprawić metabolizm? Mamy dobrą wiadomość: musisz zacząć jeść, i to dużo. Trzeba to jednak zrobić z głową. Haylie Pomroy, dietetyczka...

  • Zbliża się niedziela, a ty znów planujesz zaserwować tradycyjnego schabowego? A może warto przełamać rutynę? Z przepisami naszych użytkowników to proste. Fot. 123RF/Picsel Niedzielne obiady w polskich domach zwykle wyglądają podobnie: na pierwsze danie serwuje się rosół, a tuż po nim na stole pojawiają się nieśmiertelne schabowe w towarzystwie ziemniaków. Warto jednak przełamać tę weekendową rutynę. Oto pięć apetycznych pomysłów na potrawy, dzięki którym zrobicie wrażenie na rodzinie i...

  • Nasza kasza gryczana

    Gdy masz mało czasu, kasza gryczana z grillowanymi warzywami będzie idealnym pomysłem na obiad. Dobrze komponuje się z papryką, cebulą, cukinią i grzybami. Dzięki swojej konsystencji doskonale łączy się z mielonym mięsem - zrobisz z niej pyszne kotlety gryczane z ziołami i czosnkiem. Pyszne kaszotto  Podsmaż na oliwie posiekany czosnek i pora w talarkach. Dodaj filet z kurczaka pokrojony w małą...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    ...praskę, majerankiem - śniadanie: 1/2 grejpfruta z cynamonem, surówka z kapusty pekińskiej i 2 plastrów pomarańczy przyprawiona ziołami, surówka z selera, marchewki i jabłka, brokuł gotowany na parze(...) jemy na śniadanie, obiad, kolację. Co do picia: Między posiłkami: woda mineralna i herbatki ziołowe. Efekty: Usuwa toksyny z organizmu, co wpływa na wygląd skóry oraz nasze samopoczucie. Pomaga...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...