• Informacje na temat:

    co zrobić aby placki ziemniaczane nie ciemniały

Przepisy na temat: co zrobić aby placki ziemniaczane nie ciemniały
  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Moi Drodzy, w tym przepisie pokażę Wam mój sposób na szybkie (bo bez tarcia) i bardzo chrupiące placki ziemniaczane z serem. Ja podaję te placki z domowym twarożkiem - mój wypróbowany, z tajemniczym składnikiem, którego dodaję od zawsze i bez którego serek nie smakowałby tak samo wyśmienicie .  A co do samych placków również mam dla Was niespodziankę - czego dodaję, żeby placki były złote i chrupiące, jak żadne inne i do tego nigdy nie ściemnieją ? Zapraszam Was gorąco, zobaczcie sami przepis...

  • jak kto woli łatwe,smaczne,tradycyjne...

  • Placki ziemniaczane to jedne z moich ulubionych pyszności, mogę ich zjeść milion a i tak mało. Z pieczarkami, z gulaszem, ze śmietaną, każde, a najbardziej to placki po węgiersku. Dziś zostały skonsumowane ze śmietaną i z karkówką w sosie własnym. Za radą cioci dodałam do placków troszkę sody oczyszczonej, co jak najbardziej zrobiło robotę, wyszły fajne mięsiste. zapraszam również na bloga

  • Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.

Artykuły na temat: co zrobić aby placki ziemniaczane nie ciemniały
  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Już rosną, są coraz większe, żółte, pękate – leniwie wylegują się w ogródkach czekając, aż ktoś je zbierze i poda na stół, a nie zrobi z nich dekoracje na Halloween. Fot. 123RF/Picsel Dynia zasługuje na znacznie więcej niż wydrążenie. Dynię warto jeść bo... 100 gram tego owocu - tak, dynia jest owocem! - zawiera jedynie 28 kcal oraz 2,8 g błonnika. Mamy zatem do czynienia z owocem dietetycznym, wręcz odchudzającym, a jednocześnie sycącym. Miąższ dyni zawiera beta-karoten, czyli prowitaminę...

  • Siła, zdrowie i piękny wygląd? Czy wiecie jakie warzywo może zagwarantować wam to wszystko? Mowa oczywiście o niedocenianej kalarepie, która skrywa w sobie prawdziwą bombę witaminową. Jeśli do tej pory nie uwzględnialiście jej w diecie, to już najwyższy czas to zmienić. Wasz organizm z pewnością będzie wam za to wdzięczny. Fot. 123RF/Picsel Jest wiele powodów dla których powinniśmy polubić kalarepę. Jednym z najważniejszych jest jej pozytywny wpływ na zdrowie. Czy wiedzieliście, że nieduża,...

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...

  • Niestety, nie wszystkim dane jest posiadanie bujnej fryzury. Co powinniśmy jeść, aby wzmocnić włosy i ograniczyć ich wypadanie? Fot. 123RF/Picsel Wypadanie włosów jest całkowicie naturalne i dopóki odrasta ich mniej więcej tyle samo, nie zauważamy problemu. Niestety, z czasem proces ten zaczyna postępować, co ma zwykle związek ze stresem, nieprawidłową dietą, zaburzeniami hormonalnymi i zmianami związanymi ze starzeniem się organizmu. W takim wypadku można sięgnąć po różnego rodzaju szampony,...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...