• Informacje na temat:

    co ugotować ze sznycli z indyka

Przepisy na temat: co ugotować ze sznycli z indyka
  • Przygotowuję go w bardzo prosty sposób i taki właśnie lubię najbardziej. Oczywiście najlepszy bób to ten młodziutki i słodki

  • Najsmaczniejsze niedrogie kotlety

    ...pomidorach Składniki: 40 dag filetu z indyka 4 pomidory 2 cebule 3-4 czerwone papryki 3 ząbki czosnku kilka gałązek natki pietruszki 4 łyżki oleju sól, pieprz słodka(...) pomidory. Duś ok. 10 minut. Pod koniec jarzynkę przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. 3. Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso pokrój na 4 plasterki. Lekko rozbij je, formując owalne kotleciki...

  • Kasztany jadalne to przysmak, którego nie mogą odmówić sobie Włosi czy Francuzi. Papierowe rożki wypełnione gorącymi kasztanami są tam nieodzownym elementem jesiennych spacerów. Podaje się je jako oddzielną przekąskę bądź jako ciekawy dodatek do dań. Specjał ten znajdziemy również w stolicy Polski. Sezonowy owoc pełen witamin, który smakuje i sprawdza się w wielu potrawach wprowadzają do swojego menu kolejne restaurajce

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... kukurydzy ●6 łyżeczek żelatyny ●ugotowana marchewka ●4 plastry chudej wędliny z indyka ●3 jajka na twardo ●sól, pieprz ●cytryna Sposób przygotowania: W gorącym, doprawionym bulionie rozpuść żelatynę(...), aż stężeje. Na niej połóż połówki jajek, marchewkę i plastry wędliny z indyka. Zalej częścią galarety i zastudź. Na tym rozłóż kukurydzę, na niej - groszek. Zalej resztą galarety, wstaw do lodówki...

  • Dzisiaj trochę teorii na początek dnia. Niby rzecz banalna, a jednak wiele osób nie wie o tym sposobie przyrządzania dzięki któremu zmienia się aromat :)

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

  • Sprawdzony przepis na "Tosty ze sznyclami z indyka i mozzarellą"

  • Buła jest prosta,smaczna i wykonywalna w każdym dniu o każdej porze.Skadniki można dobrać samemu oraz kożystać wyłącznie z przepisu,składniki są tak dobrane że bułę można przygotowywać w każdej porze roku. ILOŚĆ SKŁADNIKÓW WEDŁUG UZNANIA!

  • Tym razem niedzielny obiad przygotował mąż,syty i smaczny obiadek.

Artykuły na temat: co ugotować ze sznycli z indyka
  • Sznycle w kokosowej panierce

    Pierś z indyka poleca się w dietach odchudzających. 200 g piersi (bez dodatków) to tylko 160 kcal. I dobre źródło selenu, który odpowiada za tempo przemiany materii.

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Co na obiad? Indyk!

    ...tygodni. Jest kruche i soczyste. Jeśli chcemy upiec indyka w całości, jego waga powinna wynosić do 3 kg. Wkładamy go do piekarnika nagrzanego do 250ºC, a kiedy się ładnie zrumieni, zmniejszamy temperaturę do ok. 180ºC. Nie polecam niższej temperatury, bo mięso będzie się długo piec i bardzo wyschnie. Indycze roladki ze szparagami Składniki: 6 sznycli z indyka, 1 pęczek szparagów, sól, pieprz...

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Chudnij etapami

    ...fasolą i z przecierem pomidorowym, kompot wieloowocowy, np. z truskawek, wiśni i śliwek albo ziemniaki z wody, sznycel z indyka i fasolka szparagowa.  Podwieczorek  Łódeczki zrobione z papryki...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Symbolem lata są bezapelacyjnie kurki, których rok w rok poszukują tysiące zapalonych grzybiarzy. Fot. 123RF/Picsel Zanim na naszych stołach zagoszczą podgrzybki i maślaki, prym wiodą kurki. Kurki to pospolite grzybki wyróżniające się intensywną barwą (żółtą bądź pomarańczową), gładkim, matowym kapeluszem o lekko podwiniętych, falistych brzegach, mocnym trzonem i lekko korzennym zapachem. Możemy spotkać je w...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...jabłko. II ŚNIADANIE: Kanapka z indykiem i sosem curry Łyżkę twarożku przypraw curry. Posmaruj nim przekrojoną bułkę i obłóż listkami sałaty, plasterkami pieczonego indyka, ogórka i czerwonej(...) (z czwartku). KOLACJA: Sznycel z indyka z marchewką Dwie marchewki pokrój w słupki. Podduś na oleju, pod koniec dodaj łyżeczkę sosu balsamicznego. 150 g filetu z indyka obsmaż z obu stron na złoto. Ułóż...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Diety cytrusowe  dla zdrowia i urody

    ..., gra hamka z szynką. II śniadanie: mały jogurt owocowy light. Obiad: filet z indyka, sałatka z pół szklanki ryżu, grejpfruta i łyżeczki oleju, szklanka brokułów. Podwieczorek: grejpfrut(...). Śniadanie powinno się składać z zupy mlecznej z owocami, obiad z surówki i chudego mięsa (kurczaka, indyka, cielęciny) lub ryby, na podwieczorek zjadaj surowe owoce – w formie koktajlu lub sałatki...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...