• Informacje na temat:

    co robic by piana z bialek po upieczeniu nie opadla

Przepisy na temat: co robic by piana z bialek po upieczeniu nie opadla
  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...dekoracja: Aby zabarwić lukier, dodaj do niego syrop malinowy, sok ze szpinaku lub szczyptę kurkumy wymieszanej z wodą. Bazie na cieście: Mazurek oblej polewą czekoladową. Ułóż na niej bazie - gałązki zrób z pasków suszonych moreli, zaś kotki z migdałów. Słodka pisanka: Spód mazurka upiecz w owalnej formie. Polej lukrem i udekoruj, np. paskami z różnych bakalii - powstanie słodka pisanka...

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Szampita to jeden z najpopularniejszych ciast w Serbii- bardzo slodki, jeden kawalek jest w stanie zaslodzic awet najwiekszego lasucha :-) Nazwa ciasta: szam to po serbsku wlasnie piana bezowa z cukrem, a pita to ciasto.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.

  • Smaczny pomysł na "Jak gotować warzywa by nie traciły witamin"

  • Myślisz, że zdrowo się odżywiasz? Sprawdź, a sam będziesz zdziwiony

Artykuły na temat: co robic by piana z bialek po upieczeniu nie opadla
  • Wigilijny koncert trzech tenorów

    Polskie wigilijne potrawy czy tradycyjne dania w nowoczesnym wydaniu? Który z mistrzów przekona nas do swoich przepisów? Czyje ciasto zniknie pierwsze ze stołu? Zapraszamy na świąteczną ucztę, która łączy to, co najlepsze: polskie produkty, nowe receptury i kreatywny sposób przygotowania. Zapowiada się smakowite Boże Narodzenie!

  • Wraz z piękną, przeplataną ulewami, pogodą - naszymi miastami, miasteczkami i wioskami zawładnęły komary. Bronimy się przed tą plagą olejkami, aerozolami, moskitierami, a czasem nawet rzucamy zaklęcia, których nie wypada cytować. Czy nasza dieta może mieć wpływ na ilość ukąszeń? Fot. 123RF/Picsel   Są ludzie, którzy komarom smakują bardziej, są tacy którzy smakują mniej. Babcine mądrości mówią, że najsmaczniejsze są dzieci, bowiem mają słodką krew, ale tak naprawdę o atrakcyjności dla letnich...

  • Gruszka miłosna, oberżyna, psianka podłużna, jajko krzewiaste. To tylko niektóre z nazw, określających pyszne warzywo – bakłażana. Jeśli dotąd nie wykorzystywaliście go w kuchni, najwyższy czas to zmienić. Nasi użytkownicy podpowiedzą wam, jak to zrobić. Fot. 123RF Powody, dla których powinniśmy jeść bakłażany, można by wymieniać bez końca. Warzywa te są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale również zdrowe. Dzięki zawartym w nim flawonoidom, chronią nas przed działaniem wonnych rodników, a tym...

  • Co zrobić, by jak najdłużej wyglądać młodo – z pewnością wielu z was zadaje sobie to pytanie. Okazuje się, że nie musimy korzystać z usług dobrej wróżki ani chirurga plastycznego. Wystarczy, że włączymy do swojej diety kilka produktów. Młody wygląd, gładka i jędrna skóra pozbawiona zmarszczek - to marzenie wielu osób. Czy jest możliwe do zrealizowania? Czas płynie nieubłaganie, jednak dzięki odpowiedniej diecie, możemy nieco zmniejszyć oznaki jego przemijania. Naukowcy już od bardzo dawna...

  • Każdemu zdarza się trzymać w domu produkty spożywcze po terminie podanym na opakowaniu. Pytanie, które z nich można bez obaw jeść, a które trzeba bezwzględnie wyrzucić? Często po terminie jemy jogurty, ale bezpieczniej jest tego nie robić! Fot. mossimoinc/Flickr W skrócie w Polsce sprawa wygląda tak: Mamy dwa rodzaje "terminów" na opakowaniach: - "należy spożyć do..." - to oznaczenie daty, po której produkt absolutnie nie nadaje się do jedzenia, może być szkodliwy po tym terminie ("termin...

  • Jak Polska długa i szeroka przy wielkanocnym stole wszyscy podzielimy się jajkiem, ale niektórych potraw skosztujemy tylko w wybranych regionach. Zobacz, jakie dania znajdziesz na stołach w różnych częściach Polski? Fot. 123RF/Picsel W dawnych czasach wygląd stołu wielkanocnego - co w pewnym sensie jest oczywiste, zależał od zamożności domu. Inaczej wyglądał stół wielkanocny chłopa, szlachcica, magnata i mieszczanina. W biedniejszych domach do kościoła zanosiło się jedynie chleb, kiełbasę,...

  • W czasie świąt nie myślimy o tym, jak będzie wyglądać nasza sylwetka po dorocznym obżarstwie. Za to po świętach wizja nadmiarowych kilogramów sprawia, że wszyscy nagle chcą przechodzić na restrykcyjną dietę. A głodówka po świętach to najgorsze, co możemy wybrać. Co w takim razie robić? Jak nie przytyć po świętach? / fot. 123rf.com Oto kilka rad na spokojny powrót "do normalności" po świętach: - Absolutnie nie wolno się głodzić! Układ trawienny i tak będzie obciążony trawieniem świątecznych...

  • W czasie świąt nie myślimy o tym, jak będzie wyglądać nasza sylwetka po dorocznym obżarstwie. Za to po świętach wizja nadmiarowych kilogramów sprawia, że wszyscy nagle chcą przechodzić na restrykcyjną dietę. A głodówka po świętach to najgorsze, co możemy wybrać. Co w takim razie robić? Jak nie przytyć po świętach? / fot. 123rf.com   Oto kilka rad na spokojny powrót "do normalności" po świętach: - Absolutnie nie wolno się głodzić! Układ trawienny i tak będzie obciążony trawieniem świątecznych...

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...

  • Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Dlaczego czytanie składu na etykietach już nie wystarczy? Jak odróżnić produkty, które służą naszemu zdrowiu, od tych, które nas trują? Agnieszka Pająk podpowiada, jak kupować produkty spożywcze, by jeść mądrze i zdrowo! Codziennie na zakupach podejmujemy decyzje dotyczące odżywiania. Każda z nich ma wpływ na nasze zdrowie. Planując zakupy, warto wziąć pod uwagę nie tylko cenę i jakość produktów - ale też indywidualne potrzeby naszego organizmu. W książce...