• Informacje na temat:

    co podawac do frytek

Przepisy na temat: co podawac do frytek
  • Sezamowe talarki z marchewkowymi frytkami

    Rumiane mięsne kąski z młodymi jarzynami tworzą dania nie tylko smakowite, ale też pełne witamin.

  • ŁATWE , SZYBKIE , SMACZNE , BEZ GOTOWANIA , DOBRY DODATEK DO SAŁATEK , MIĘS I RYB

  • Zdrowe frytki z marchewki

    ...ziołami. Piecz w temperaturze 200 stopni C około 25 minut (opcja termoobieg). Przygotuj sól ziołową: utrzyj w moździerzu sól, skórkę z cytryny i listki rozmarynu. Podawaj do frytek. Czas...

  • bardzo prosty sos , pyszny

  • Frytki wojenne i stamppot

    ...tulipanów i wiatraków warto spróbować frytek nazwanych "frytkami wojennymi". - Oprócz sosu majonezowego, w Holandii podaje się również frytki z sosem z orzeszków ziemnych, do tego dodaje się...

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Skąd pochodzą frytki?

    We Francji mówi się o "frytkach z mostu Pont Neuf", które kupcy serwowali po zwycięstwie Rewolucji Francuskiej na jednym z najstarszych mostów w Paryżu. "Proponowali potrawy smażone na głębokim tłuszczu, gorące kasztany i cząstki smażonych ziemniaków" - wyjaśnia historyczka, specjalistka od żywienia Madeleine Ferriere. O "paryskim smaku frytek" pisał XX-wieczny prozaik Louis Ferdinand...

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Frytki ziemniaczane z dipem żurawinowym

    Danie na letnie przyjęcie przy grillu.

Artykuły na temat: co podawac do frytek
  • Frytki z sosem meksykańskim

    1. Seler obrać, pokroić w cienkie, podłużne słupki. Olej mocno  rozgrzać, wrzucić seler, smażyć  do zrumienienia. Wyjąć, odsączyć z tłuszczu na papierowym...

  • Idealne frytki powinny być złociste, chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. W jaki sposób je przygotować? Odpowiedź na to pytanie znają nasi użytkownicy. Fot.123RF/PicselSpór o to kto wynalazł frytki toczy się między Belgami a Francuzami już od setek lat i nic nie zapowiada, aby kiedykolwiek miał zostać zakończony. Obie nacje przekonane są o tym, iż przysmak, którym obecnie zajada się niemal cały świat, został wymyślony przez ich rodaka. Francuzi twierdzą, iż ojcem frytek jest Honore...

  • Znacie Kale ? Morszczuk, kale i frytki z kalarepki.

      Po raz pierwszy we Francji! Udało mi się dzisiaj rano dostać kapustę kale! Kristen Beddard napracowała się sowicie by przywrócić do łask nad Sekwaną...

  • Frytki Belgijskie serwowane na ul. św. Wawrzyńca 16 okazały się tegorocznym hitem wśród internautów i zwyciężyły w konkursie „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!", w którym wybierano wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa. Drugie miejsce zdobyła Kremówka z Cocktail-baru Cukierni „Czarodziej" z ul. Karmelickiej 15, a trzecie Krakowski Kumpir z ul. Grzegórzeckiej 3.W drugim etapie konkursu internauci wypełnili 1937 ankiet. Głosować można było na jedną z siedmiu propozycji, które wskazali w pierwszym...

  • Nadziewana cielecina i "dmuchane" frytki

    To nasz dzisiejszy obiad. Szperajac w moich przepisach, znalazlam stary numer "Sol i pieprz" a w nim przepis na to aromatyczne mieso, autorstwa Miroslawa...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...

  • Smażony camembert

    Gdy do tej szybkiej przekąski dodasz frytki i surówkę, zrobisz sycący obiad.

  • Philips Airfryer to doskonałe rozwiązanie, jeśli Twoje dziecko jest fanem frytek, a Ty preferujesz zdrową kuchnię. Dzięki urządzeniu Airfryer do beztłuszczowego smażenia, pieczenia i grillowania ulubione frytki Twojego dziecka mogą zawierać nawet do 80% mniej tłuszczu! Nie chcesz odmawiać swojemu dziecku odrobiny kulinarnych przyjemności w postaci frytek, ale czujesz, że te ociekające tłuszczem kawałki ziemniaków nie są zdrowe i starasz się maksymalnie ograniczać ich serwowanie w Twoim domu?...

  • Rumiane roladki z fasolką

    Idealny pomysł na pyszne danie. Podane z fasolką a ponadto sosem pomidorowym i frytkami z pewnością będą smakować całej rodzinie.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...