• Informacje na temat:

    co podawac do frytek

Przepisy na temat: co podawac do frytek
  • Sezamowe talarki z marchewkowymi frytkami

    Rumiane mięsne kąski z młodymi jarzynami tworzą dania nie tylko smakowite, ale też pełne witamin.

  • ŁATWE , SZYBKIE , SMACZNE , BEZ GOTOWANIA , DOBRY DODATEK DO SAŁATEK , MIĘS I RYB

  • Zdrowe frytki z marchewki

    ...ziołami. Piecz w temperaturze 200 stopni C około 25 minut (opcja termoobieg). Przygotuj sól ziołową: utrzyj w moździerzu sól, skórkę z cytryny i listki rozmarynu. Podawaj do frytek. Czas...

  • bardzo prosty sos , pyszny

  • Frytki wojenne i stamppot

    ...tulipanów i wiatraków warto spróbować frytek nazwanych "frytkami wojennymi". - Oprócz sosu majonezowego, w Holandii podaje się również frytki z sosem z orzeszków ziemnych, do tego dodaje się...

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Skąd pochodzą frytki?

    We Francji mówi się o "frytkach z mostu Pont Neuf", które kupcy serwowali po zwycięstwie Rewolucji Francuskiej na jednym z najstarszych mostów w Paryżu. "Proponowali potrawy smażone na głębokim tłuszczu, gorące kasztany i cząstki smażonych ziemniaków" - wyjaśnia historyczka, specjalistka od żywienia Madeleine Ferriere. O "paryskim smaku frytek" pisał XX-wieczny prozaik Louis Ferdinand...

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Frytki ziemniaczane z dipem żurawinowym

    Danie na letnie przyjęcie przy grillu.

Artykuły na temat: co podawac do frytek
  • Znacie Kale ? Morszczuk, kale i frytki z kalarepki.

      Po raz pierwszy we Francji! Udało mi się dzisiaj rano dostać kapustę kale! Kristen Beddard napracowała się sowicie by przywrócić do łask nad Sekwaną...

  • Frytki Belgijskie serwowane na ul. św. Wawrzyńca 16 okazały się tegorocznym hitem wśród internautów i zwyciężyły w konkursie „Zawstydź obwarzanka i zagłosuj!", w którym wybierano wyjątkowy produkt kulinarny Krakowa. Drugie miejsce zdobyła Kremówka z Cocktail-baru Cukierni „Czarodziej" z ul. Karmelickiej 15, a trzecie Krakowski Kumpir z ul. Grzegórzeckiej 3.W drugim etapie konkursu internauci wypełnili 1937 ankiet. Głosować można było na jedną z siedmiu propozycji, które wskazali w pierwszym...

  • Nadziewana cielecina i "dmuchane" frytki

    To nasz dzisiejszy obiad. Szperajac w moich przepisach, znalazlam stary numer "Sol i pieprz" a w nim przepis na to aromatyczne mieso, autorstwa Miroslawa...

  • Philips Airfryer to doskonałe rozwiązanie, jeśli Twoje dziecko jest fanem frytek, a Ty preferujesz zdrową kuchnię. Dzięki urządzeniu Airfryer do beztłuszczowego smażenia, pieczenia i grillowania ulubione frytki Twojego dziecka mogą zawierać nawet do 80% mniej tłuszczu! Nie chcesz odmawiać swojemu dziecku odrobiny kulinarnych przyjemności w postaci frytek, ale czujesz, że te ociekające tłuszczem kawałki ziemniaków nie są zdrowe i starasz się maksymalnie ograniczać ich serwowanie w Twoim domu?...

  • Smażony camembert

    Gdy do tej szybkiej przekąski dodasz frytki i surówkę, zrobisz sycący obiad.

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Zobaczmy, jak robią to na świecie   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką....

  • Rumiane roladki z fasolką

    Idealny pomysł na pyszne danie. Podane z fasolką a ponadto sosem pomidorowym i frytkami z pewnością będą smakować całej rodzinie.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Cypryjskie keftedes

    Jako dodatki sprawdzą się tu m.in. prosty pilaw, frytki i sałatka lub sałatkowe sosy z oliwą. To, co zostanie, możesz owinąć następnego dnia w chrupiące pieczywo. Uważaj, aby nie smażyć kotletów zbyt długo, bo stracą swój delikatny smak.

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie pochodzą z Ameryki,...