• Informacje na temat:

    co podać do kaszanki

Przepisy na temat: co podać do kaszanki
  • Smakowite grzanki z kaszanką

    Kaszanka to doskonale znana w Polsce wędlina – jedni ją uwielbiają, inni nawet nie chcą jej spróbować. Gości na polskich stołach od wieków i chociaż na początku traktowano ją dość nieufnie, dziś jest symbolem tradycyjnej kuchni.

  • Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    .... Gotową brzoskwinię, ananasa czy banany możemy podać z bitą śmietaną, lodami oraz biszkoptami czy słomką ptysiową z cukrem - mówi Arkadiusz Drążek z firmy Brześć, producenta słodyczy i przekąsek. Klasycznym...

  • Czasem mamy ochotę na coś niezbyt wyszukanego, co nie zmienia faktu, że ma być extra pyszne :) My bardzo lubimy kaszankę a w tej wersji jest naprawdę godna polecenia. Może nie wygląda ;) ale smakuje.

  • Grill? Dlaczego nie!

    Trudno wyobrazić sobie polskiego grilla bez ociekającej tłuszczem kiełbasy, karkówki czy kaszanki. Grill to nasza specjalność. Choć w ostatnich latach umiejętność przyrządzania potraw na ogniu urosła do rangi sztuki, ze względów medycznych i dietetycznych, ma tyle samo zwolenników, co przeciwników.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Grillowe wariacje – pomysły na mniej oczywiste dania

    Gdy na zewnątrz króluje słońce, nie sposób pozostać w domu. Wiosna i lato to idealny czas, aby wraz z rodziną i przyjaciółmi cieszyć się naturą, zwłaszcza, że rozpoczął się sezon grillowy!

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Pyszne sałatki ziemniaczane!

    ...i żółtej papryki 2 czerwone cebule 1 jabłko 20 dag kaszanki 200 ml bulionu warzywnego 20 dag gęstego majonezu 1/2 pęczka natki sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz, opłucz, zalej...

Artykuły na temat: co podać do kaszanki
  • Cebule faszerowane kaszanką

    Składniki: 400 g kaszanki 6 średnich czerwonych cebul 2 ogórki konserwowe 2 łyżeczki suszonego majeranku sól, pieprz olej do smażenia Cebule obierz, odetnij z nich górę, wydrąż środki i posiekaj je. Kaszankę obierz, pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim wydrążony ze środka cebuli miąższ, aż się zrumieni. Dodaj plastry kaszanki, smaż razem jeszcze 3 minuty. Dopraw solą, pieprzem...

  • Już za parę chwil najgorętsze święto tego roku, czyli Dzień Zakochanych! Dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze pomysłu co podarować swojej drugiej połówce z pomocą przychodzi Smaker.pl. Fot. 123RF/Picsel Redakcja w pocie czoła przygotowuje wyjątkowy przewodnik po najbardziej romantycznych i afrodyzjakalnych potrawach. Dla zaostrzenia apetytu już dzisiaj publikujemy jeden z 69 pomysłów na Walentynki. Babeczki imbirowe Składniki: -25 dag mąki -2 łyżki proszku do pieczenia -szczypta soli -2...

  • O bialej kaszance slow kilka

    Czyli o boudin blanc... wlasnie rozpoczyna sie na nie sezon we Francji i w Belgii. Ten rodzaj kaszanki pochodzi z regionu Liège badz z Rethel. Przyrzadzany...

  • Jedzenie to jedna z podstawowych potrzeb człowieka. O tym, jak ważne są okoliczności, w których spożywamy posiłki, nie trzeba nikogo przekonywać. Jak i o tym, że forma ich podania jest równie istotna. Fot. 123RF/Picsel Badania psychologów potwierdzają bowiem, że jemy wszystkimi zmysłami. Warto pamiętać o tym zwłaszcza w kontekście kształtowania pozytywnych wzorców żywieniowych u dzieci. Czym jest comfort food? Smak magdalenki zanurzonej w herbacie przywołał wspomnienia, które stały się...

  • Smakołyki z gryki

    Można ugotować kaszę gryczaną na sypko i podać z sosem. Ale można też zrobić z niej prawdziwe dzieło sztuki.

  • Karp to jedna z najpopularniejszych ryb na świątecznym stole. Jednak nie warto ograniczać się wyłącznie do niego. Podpowiadamy, jakie jeszcze dania rybne możecie zaserwować bliskim w czasie świąt. Fot. 123RF/Picsel Mimo że karp obecny jest na polskich stołach od wieków to, uwaga, nie jest typową rybą wigilijną.Owszem, możemy mówić o świątecznej tradycji karpia, ale będzie to tradycja PRL-owskiej Centrali Rybnej. Karp na każdym polskim stole to obyczaj ustanowiony w smutnym roku 1948. Hilary...

  • Maja Sobczak: Polacy "qmają" kaszę

    Autorka popularnego bloga Qmamkasze.pl w rozmowie ze Styl.pl opowiada o filozofii smaku, swoim podejściu do gotowania a także zdradza, kto jest „królową” wśród kasz.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    Są bardzo polskie, a jeśli odpowiednio je przyrządzić, bardzo zdrowe i… sezonowe.

  • Sezon na grillowanie trwa w najlepsze! Chociaż lato oficjalnie jeszcze się nie rozpoczęło piękna pogoda na zewnątrz skłania wszystkich do wychodzenia z domu i korzystania z jej uroków. Fot. materiały prasoweGrillowanie na świeżym powietrzu to z pewnością jedna z ulubionych atrakcji większości Polaków. Czego nie może zabraknąć na ruszcie? Oczywiście kultowej kiełbasy, kaszanki oraz szaszłyków i to w różnych odsłonach.Polacy kochają mięsne potrawy, a większość z nich nie wyobraża sobie bez nich...