• Informacje na temat:

    co pasję do indyka

Przepisy na temat: co pasję do indyka
  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Sezon malinowy czas zacząć! Każdy z nas zna smak malin ucieranych z cukrem ale do takiego połączenia przekonał mnie kiedyś mój tata i tak już zostało do dziś :-) Najbardziej smakuje z malin zerwanych samodzielnie bo po pracy czeka nas sama przyjemność :-)

  • Pyszny deser raz, dwa.

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

  • Pasuje na pyszny deser starter lub lekkie letnie śniadanie bądź kolację ... sprawdza się też gdy wpadną niezapowiedziani goście...

  • Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.

  • Buła jest prosta,smaczna i wykonywalna w każdym dniu o każdej porze.Skadniki można dobrać samemu oraz kożystać wyłącznie z przepisu,składniki są tak dobrane że bułę można przygotowywać w każdej porze roku. ILOŚĆ SKŁADNIKÓW WEDŁUG UZNANIA!

  • szybkie w wykonaniu w sam raz do kawki ;)

Artykuły na temat: co pasję do indyka
  • Ewelina Wiercioch: Z głową do góry

    ...-u, jeszcze nigdy w historii małżeństwo nie dyżurowało razem. Fajnie jest dzielić pasję z mężem, najlepszym przyjacielem.  Macie już na koncie wspólne wyprawy ratunkowe?  - Mamy, w tym jedną romantyczną(...) obiad. Chciałam się popisać i wymyśliłam, że zrobię klopsiki z mięsa indyka. Nie byłam świadoma, że nie najlepiej nadaje się ono do tego celu. Zamiast maleńkich kuleczek jak w Ikei wyszły mi kotlety...

  • Prowadzisz bloga lub kulinarny fanpage? Podziel się z nami swoim pomysłem na danie z mrożonych warzyw lub owoców, a być może to właśnie do ciebie trafi jedna z atrakcyjnych nagród. Jesień trwa w najlepsze i coraz trudniej nam o świeże warzywa i owoce, które będą wspierały nasz organizm w walce z jesiennymi przeziębieniami. Dlaczego by więc nie sięgnąć po mrożone produkty, które są wyjątkowo łatwo dostępne? Abyśmy mogli cieszyć się ich smakiem przez cały rok, zebrano i zamrożono je w szczycie...

  • Święta muszą być pełne tradycji

    ...do tych polskich tradycji, a będziemy stawiać amerykańskiego indyka na stole, krewetki czy homara zamiast karpia - to zaczyna być początek końca nie tylko kultury. Pewnej energii, która była w nas...

  • Nim nadejdą święta i zasiądziemy wraz z rodziną do stołu z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. Fot. 123RF/Picsel W te wyjątkowe dni doskonale sprawdzi się Barszczyk Czerwony Hortex o delikatnym i aksamitnym smaku. Znakomitą bazą do przygotowania dań staną się także mrożone warzywa i owoce. Zupa grzybowa Hortex idealnie pasuje na świąteczny stół. Włoszczyzna w paski ułatwi przygotowanie pysznej ryby po grecku, a Kapuśniak Hortex stanie się doskonałą bazą do farszu...

  • Dawid Ogrodnik: Chce się grać

    Aktorstwo go nie chciało. Trzy razy nie zdał do akademii, nie miał z czego żyć. Gdy wreszcie stanął na scenie, rzucił się w pracę na oślep. Zaczęło się "oranie po sobie", depresje, terapie. Z tego rodziły się wybitne role, jak postać niepełnosprawnego chłopaka w Chce się żyć. W końcu przyszło opamiętanie. Aktorem trzeba być z dobrych powodów: z miłości, z pasji - mówi dzisiaj Dawid Ogrodnik uznany za jedną z dziesięciu wschodzących gwiazd europejskiego kina. Oglądamy go w filmie "Ciemno,...

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...

  • Beata Pawlikowska: Łapa Wielkiego Jaguara

    Wystarczy być tu na ziemi Majów, oddychać ich powietrzem, otworzyć serce i umysł w bardziej ponadzmysłowy sposób, żeby doznać czegoś bardzo niezwykłego - pisze Beata Pawlikowska.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Jamiego Olivera rewolucja na szkolnych stołówkach

    ...mięso z indyka" - grzmiał Oliver. By trafić do wyobraźni rodziców, musiał sięgać po drastyczne opisy i liczby. Z danych opracowanych przez dokumentalistów programu wynikało, że 57 proc. młodzieży ma...

  • Przede wszystkim, mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym...