• Informacje na temat:

    co na poprawe hemoglobiny

Przepisy na temat: co na poprawe hemoglobiny
  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.

  • Pyszny deser raz, dwa.

  • Sezon malinowy czas zacząć! Każdy z nas zna smak malin ucieranych z cukrem ale do takiego połączenia przekonał mnie kiedyś mój tata i tak już zostało do dziś :-) Najbardziej smakuje z malin zerwanych samodzielnie bo po pracy czeka nas sama przyjemność :-)

  • Pasuje na pyszny deser starter lub lekkie letnie śniadanie bądź kolację ... sprawdza się też gdy wpadną niezapowiedziani goście...

  • co mam pod ręką na wiosnę-rzodkiewka-szczypiorek-ogórek małosolny........

  • Buła jest prosta,smaczna i wykonywalna w każdym dniu o każdej porze.Skadniki można dobrać samemu oraz kożystać wyłącznie z przepisu,składniki są tak dobrane że bułę można przygotowywać w każdej porze roku. ILOŚĆ SKŁADNIKÓW WEDŁUG UZNANIA!

  • sałatka powstała z produktów które akurat miałam - wyszła całkiem niezła polecam

Artykuły na temat: co na poprawe hemoglobiny
  • Popraw wyniki badań dietą

    Za mało czerwonych krwinek i hemoglobiny To objaw często występujący u miesiączkujących kobiet, ale też starszych pań zmagających się z polipami szyjki macicy i mięśniakami macicy. Zwykle wynika z niedoboru żelaza w organizmie. Pierwiastek ten występuje w pożywieniu w dwóch postaciach - hemowej i bezhemowej. Żelazo hemowe jest najłatwiej przyswajalne, znajdziesz je w podrobach, wołowinie...

  • Niskie temperatury, brak słońca, mała ilość świeżych warzyw i owoców w diecie, to czynniki pogarszające samopoczucie i obniżające odporność. Warto wzbogacić codzienne menu w składniki, które sprawią, że organizm sprawniej obroni się przed atakiem chorobotwórczych bakterii i wirusów. Fot. 123RF/Picsel Pamiętaj o czosnku Czosnek to jedna z najpopularniejszych roślin leczniczych. Jest wykorzystywany jako środek wzmacniający i przeciwbakteryjny. Za jego oddziaływanie odpowiedzialne są związki...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...: Wzmacnia układ oddechowy: usprawnia przepływ powietrza w drogach oddechowych. Reguluje ciśnienie krwi. Podnosi m.in. poziom hemoglobiny (czerwony barwnik krwi). PAROWA PRZECIW ZAPALENIOM: Para...

  • Wielbiciele mięsnych potraw uśmiechają się na samą myśl o dobrze przygotowanym steku. Jednak czy taka potrawa, aby na pewno jest zdrowa? Fot. 123RF Wołowina ma niezwykle szerokie zastosowanie kulinarne i jest jednym z ulubionych produktów wielu kucharzy. Sposobów na jej wykorzystanie możemy mnożyć co nie miara poczynając od klasycznych steków, a na gulaszach i tatarze kończąc. Warto jednak wiedzieć, że wołowina nie tylko doskonale smakuje, ale również pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jak...

  • ​Choroby cywilizacyjne pod kontrolą

    ...leczenia. W tym ostatnim aspekcie również pomagają wyniki badań laboratoryjnych. Cukrzykom zapewne znane jest oznaczanie hemoglobiny glikowanej (HbA 1C ). Parametr ten jest od lat jest uwzględniany(...) na zasadność oznaczania hemoglobiny glikowanej u zdrowych osób, jako predyktora wystąpienia cukrzycy 2 typu, jak również ryzyka sercowo-naczyniowego. Do wizyty u lekarza oraz zrewidowania diety...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...

  • Krzem - ziemia życia

    ...nasz organizm nie funkcjonuje właściwie. Jego prawidłowy poziom ważny jest przy zachowaniu funkcji organizmu. W chorobach serca, miażdżycy czy prawidłowym funkcjonowaniu hemoglobiny. Stoi na straży...

  • Sezon na bób rozpoczął się na dobre. Ceny tego smakołyku szybują w dół, co zachęca do eksperymentów kulinarnych. Tylko w jaki sposób wybrać naprawdę dobry bób? Na co zwracać uwagę podczas zakupów? Fot. 123RF Na przełomie wiosny i lata na naszych talerzach królują przede wszystkim sezonowe warzywa i owoce. Zdecydowanie jednym z najbardziej wyczekiwanych produktów jest bób, który dosyć krótko gości na naszych stołach, przez co staje się jeszcze większym rarytasem. Nie ma się co dziwić...

  • 10 korzyści płynących z jedzenia bananów

    ...dobrze wiemy za produkcję hemoglobiny odpowiada żelazo, które jest niezwykle ważne w naszej diecie. Poza tym, że zapobiega anemii, stymuluje też odporność i regenerację tkanek. Najwięcej tego mikroelementu...

  • Pięknie wydana, nowatorska książka Jamiego Olivera, inspirowana sposobem życia i odżywiania się ludzi w nierzadko bardzo odległych zakątkach globu, gdzie żyje się zdrowo, długo i jest się szczęśliwym. Po raz pierwszy zdjęcia do książki robił sam Jamie Oliver. Superfood - najnowszy trend żywieniowo-kulinarny. Superfood - produkty o bardzo wysokiej wartości odżywczej, często wielokrotnie przewyższającej inne artykuły spożywcze; zawierają mnóstwo witamin, składników mineralnych, substancji...