• Informacje na temat:

    co można zrobić z musli

Przepisy na temat: co można zrobić z musli
  • Pestki słonecznika

    ...karmelem i zastudzić, nadając im dowolną formę. 10. Nietypowa panierka Ze zmielonych lub posiekanych pesteczek słonecznika można zrobić pyszną panierkę do placków i kotlecików.(...). Takie szybkie musli jest świetne dla ucznia. 2. Dodatek do zupy Pestki słonecznika mogą być doskonałym dodatkiem do jesiennej zupy, np. kremu z dyni, kalafiora czy pomidorów. Zanim posypiesz nimi...

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia

    ...-zimowym powinniśmy dostarczać organizmowi każdego dnia. Dodatkowym plusem patisonów jest ich wszechstronne zastosowanie w kuchni - można z nimi zrobić dosłownie wszystko! Zaczynając od jedzenia ich na(...) w ciepłym klimacie Morza Czarnego. Kasztan jadalny to drzewo ciepłolubne, dlatego tak rzadko można je spotkać w Polsce – wyjątkiem są tutaj ogrody botaniczne. Ku zaskoczeniu niektórych, jego owoc jest...

  • pyszne, zdrowe, syte :-)

  • 10 łatwych przepisów z użyciem płatków owsianych

    ...1. Tropikalne musli : Wspaniałe na śniadanie! Wystarczy, że do płatków owsianych dodasz rodzynki, owoce (świeże lub suszone), np. banany, morele, ananas, garść orzechów i zalejesz naturalnym jogurtem(...)! 6. Spód do sernika: Z płatków owsianych możesz zrobić rewelacyjny spód do sernika. Połącz 3/4 szkl. płatków, 1/2 szkl. mąki, łyżkę cukru, żółtko, 50 ml jogurtu naturalnego, łyżkę zimnego masła. Schłodź...

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Oto przepis na domowe musli, które robię sama w domu. Zawiera wyłącznie zdrowe i naturalne składniki.Przywraca prawidłowe wypróżnianie bo działa jak „miotełka”.

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

Artykuły na temat: co można zrobić z musli
  • Mąka migdałowa - jak zrobić, do czego używać?

    Osoby, które chcą wyeliminować gluten z diety, mogą sięgnąć po mąkę migdałową. Jej przygotowanie nie jest aż tak trudne, aczkolwiek nie do wszystkich potraw można jej używać. Mąka migdałowa jest cennym uzupełnieniem diety wegetariańskiej i wegańskiej.

  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    Przybywa im coraz więcej fanów, bo są skuteczne. Mają też więcej zalet - można stracić "pszenny brzuszek", obniżyć poziom cholesterolu i cukru we krwi.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Dieta  3D chili. Schudniesz 8 kg w 4 tygodnie

    Trójwymiarowe spalanie kalorii, czyli na trzech płaszczyznach: przyspieszenie metabolizmu, lepsze trawienie, sprawna praca jelit. Wszystko to dzięki trzem grupom specjalnie dobranych przypraw, którymi doprawiamy każde danie. Tak najkrócej można określić 28-dniową dietę 3D chili. Jesz smacznie, bez liczenia kalorii.

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • ...roboty - niewiele jest przy nim pracy, a smak cudny. wiem co jem :)) nie ma w nim cukru i chemii, można go trzymać 10 dni w lodówce i nic mu się nie stanie. robię naturalny, a biorąc część do spożycia łączę z owocami, musli, miodem, cynamonem i jabłkiem, wedle chęci :))   na święta będę robić piernik - 6 tygodni przygotowania, ale wychodzi poezja :)) tak mnie jakoś domowo wzięło :))     a dzisiaj byłam...

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...

  • Smaczne, ale czy wartościowe?

    ...owocach. Zamiast sięgać po gotowe musli, można zrobić własne: do płatków zbożowych dodać np. świeże owoce, nieco orzechów. A jeszcze lepiej zjeść na śniadanie miseczkę płatków owsianych. Wszystkie(...)Jeśli i Ciebie dopadła moda na zdrowe odżywianie - wspaniale! W dziedzinie codziennych nawyków kulinarnych możemy naprawdę całkiem sporo zrobić dla swojego organizmu. Naukowcy podkreślają, że zdrowie...

  • Rzodkiewka to bezapelacyjna królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest...