• Informacje na temat:

    co mozna zrobic z brzoskwin z puszki

Przepisy na temat: co mozna zrobic z brzoskwin z puszki
  • Leczo to moja ulubiona jednogarnkowa potrawa, szczególnie w sezonie letnim, gdzie wybór warzyw jest ogromny. W zasadzie możemy wrzucić wszystko co lubimy, a smak będzie idealny :)Tym razem zamiast przecieru pomidorowego użyłam gotowe pomidory w puszce- wyszło pysznie!

  • Ugotowany,niepotrzebny.

  • Sezon dyniowy w pełni. Nie dość, że dynia jest pyszna to na dodatek ma wiele cudownych właściwości.

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Swietna przekaska miedzy posilkami, zawierajaca witaminy A, B1, B2 i C.

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • Ketchup domowy samo zdrowie bez dodatków i konserwantów. Taki też powstał dzisiaj w mojej kuchni. Trochę pokombinowany, ale chyba właśnie najlepszy. Można po swojemu zrobić smakowo bardziej pikantny, czy też bardziej winny.

Artykuły na temat: co mozna zrobic z brzoskwin z puszki
  • Szybki zimowy obiad

    ...pomidorów, 1 l bulionu drobiowego, ½ puszki kukurydzy, sól, pieprz, cukier, 2 łyżki masła, ½ pęczka natki pietruszki, ½ szklanki śmietanki kremówki, 30 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 jajko, 2-3 łyżki(...) czerwona i żółta, mała cukinia, ½ bakłażana, ¾ szklanki pomidorów z puszki krojonych lub 3-4 świeże, 20 dag kaszy kuskus, 1-2 łyżki masła, sól, pieprz, olej do smażenia, zioła do dekoracji. Mięso...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • Truskawkowe szaleństwo

    ..., obrać z szypułek, podzielić na połówki. Pokropić sokiem z cytryny, posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki. Brzoskwinie osączyć z soku, rozłożyć do salaterek. Twarożek wymieszać z niewielką ilością soku truskawkowego i wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzchu ułożyć połówki truskawek. Smacznego!

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • Chrzcimy dziecko

    ..., 30 dag ciemnych winogron, 30 dag truskawek, puszka brzoskwiń i puszka ananasa w plastrach Sposób przyrządzania: Galaretki rozpuścić w 7 szklankach wrzątku i przestudzić. Owoce z puszki osączyć: brzoskwinie pokroić na ósemki, plastry ananasa na kawałki. Winogrona umyć i wypestkować. Truskawki odszypułkować, duże przekroić na pół. Owoce wymieszać i połowę wyłożyć do formy z kominkiem, zalać zimną...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu, co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Agrest nie należy do najbardziej popularnych owoców, a szkoda bo kryje w sobie mnóstwo witamin. Możecie też wyczarować z niego przepyszne dania, które zachwycą waszych gości. Fot. 123RF/Picsel Zamiast suplementów diety, które mają zapewnić nam zdrowe oczy, piękną cerę i szczupłą sylwetkę, warto sięgnąć po naturalne bogactwo witamin kryjące się w owocach agrestu - zwłaszcza, że sezon w pełni! Dla odchudzających się Osoby odchudzające się powinny wprowadzić agrest do swojej diety. 100 gram tego...

  • Rzodkiewka to bezapelacyjna królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...