• Informacje na temat:

    co można zrobić ciekawego z ciastem francuskim

Przepisy na temat: co można zrobić ciekawego z ciastem francuskim
  • Kuchnia turecka

    ..., otworzył pierwszą w tym mieście kawiarnię, słodząc kawę miodem). Z czasem jakość tureckiej kawy się pogorszyła i dzisiaj lepszą kawę "po turecku" wypić można w Bułgarii czy innych krajach(...) dań", można posilić się smaczną zupą. Do obiadu zawsze dostaniemy chleb i wodę, za które nie musimy płacić. Warte polecenia są sieci tzw. Kebap Salony - małe knajpki oferujące potrawy z wołowiny...

  • szybkie w wykonaniu w sam raz do kawki ;)

  • Kurczak i indyk to mięsa, które bardzo często lądują na naszych stołach. Powód jest prosty, są niedrogie, szybkie w przygotowaniu i można z nich przygotować dosłownie wszystko. Dzisiaj postanowiłam zająć się indykiem. Chodź sama fanką indyka nie jestem to ta zapiekanka podbiła moje podniebienie.

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

  • najszybsza przekąska

  • Zawsze kiedy gotuję rosół zostaje mięso i dlatego też dokładam kilka składników i mam pasztet.

  • Ciasto banalne w wykonaniu ale niebanalne w smaku. Polecam każdemu. Robi ono furorę wśród znajomych ale i nie tylko.

  • Przynajmniej raz w tygodniu jadamy coś smażonego. Odwiecznym problem jest pryskający tłuszcz. Co zrobić by nas nie oparzył podczas smażenia?

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • łatwe przygotowanie, niezbyt drogie, mało kaloryczne i zdrowe

Artykuły na temat: co można zrobić ciekawego z ciastem francuskim
  • Łatwe przepisy na dania z parówkami

    ...1. Sycąca sałatka Pokrojone parówki, podgrzane i obsmażone, można dodać do wielu sałatek – np. makaronowej, ziemniaczanej czy z kaszą kuskus. Taką pożywną przekąskę warto podać na ciepło(...)), można powiedzieć, że... masz błyskawiczną, gorącą kolację! Parówki wystarczy pokroić i krótko obsmażyć na patelni na łyżce oleju (np. z posiekaną cebulą), dorzucić ugotowany makaron, wymieszać, chwilę...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani, łatwo dostępny i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków Ciasto w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu co z nim zrobić. Na szczęście, nasi użytkownicy znają nie jeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego nie straszni będą nam niezapowiedzeni goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą...

  • I tarta Tatin z warzywami. Komentarze

    ...tarcie tatin, calosc pokrywamy ciastem dociskajac brzegi. Pieczemy w 180°C 25 minut. Podajemy goraca z salatka z mlodego, wiosennego szczawiu. Polaczeniue lekko slodkiego smaku tarty z kwaskowata(...) srednio a sa super smaczne a inne maja piekne kolory i uklad i hm... w smaku nic ciekawego, nic oryginalnego. Macie jednak racje moglam dac cos zielonego na wczorajszy talerz tylko po to by go ozdobic...

  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...

  • Sushi za masaż?

    ...na jakiś czas trzeba mu zrobić przegląd. Sama nie umiem. Znalazłam na Wymienniku Krzysztofa, który się na tym zna. Umówiliśmy się u niego w domu. Krzysztof zajął się rowerem, a potem zapisał na swoim(...) dziś - opowiada. Chwali Wymiennik za jeszcze jedną rzecz. - Zastanawiając się, co można zaoferować innym, odkryłam prostą metodę: czytanie "potrzeb", na naszej stronie jest taka zakładka. Trudno czasem...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Sezon truskawkowy trwa w najlepsze, warto więc zastanowić się nad tym, w jaki sposób możemy je wykorzystać. Oto kilka sprawdzonych pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Polskie, sezonowe truskawki są na tyle pyszne, że doskonale smakują solo lub po prostu posypane niewielką ilością cukru. Czasem warto jednak pokusić się o nieco bardziej skomplikowane, kuchenne eksperymenty. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z truskawek, jak zwykle możecie liczyć na naszych użytkowników. Oto kilka...

  • Rzodkiewka to bezapelacyjna królowa nowalijek. Przebojem wkracza na nasze talerze wczesną wiosną i gości na nich aż do jesieni. Jakie ma właściwości i co można z niej przygotować, aby nam się nie znudziła? Fot. 123RF/Picsel Rzodkiewka bywa bardzo niedocenianym warzywem. Częściej myślimy o niej jako o dodatku do posiłku niż samodzielnej przekąsce. Tymczasem podgryzanie rzodkiewek może pomóc nam zrzucić kilka zbędnych kilogramów. To warzywo w 95% składa się z wody, a co za tym idzie jest...

  • Na słodko i na słono. Marynowana, gotowana, duszona, smażona i pieczona. Dynia w każdej postaci smakuje wyjątkowo. Jest to jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw, z którego bez trudu wyczarujecie niebanalne smakołyki. Fot. 123RF/ Picsel To pomarańczowe warzywo jest często pomijane w naszym codziennym jadłospisie - najprawdopodobniej w związku z trudnościami, jakie przysparza jej obieranie - a szkoda, gdyż ma dużo wartości odżywczych. Bogata jest w liczne witaminy oraz makro i...

  • Zobaczcie, co nasi sportowcy będą mogli przekąsić jeśli wybiorą się na zwiedzanie rosyjskiego kurortu, Soczi, nazywanej "Kawkazskają Rivierą". Może podczas oglądania zimowych zmagań też skusicie się na wypróbowanie rosyjskiej kuchni tego regionu? Ten nadmorski kurort nie kojarzy się z Rosją.      fot. Ojj! 600/wikipedia Soczi leży w klimacie subtropikalnym, jest tam więc wilgotno i ciepło. Miasto może się pochwalić aż 300 słonecznymi dniami w roku. Ze względu na wielu turystów i słoneczną...