• Informacje na temat:

    co można jeść z gulaszem

Przepisy na temat: co można jeść z gulaszem
  • Buła jest prosta,smaczna i wykonywalna w każdym dniu o każdej porze.Skadniki można dobrać samemu oraz kożystać wyłącznie z przepisu,składniki są tak dobrane że bułę można przygotowywać w każdej porze roku. ILOŚĆ SKŁADNIKÓW WEDŁUG UZNANIA!

  • Wielu fermentatorów uważa, że kisić i fermentować można WSZYSTKO, dlaczego zatem cebula miałaby być wyjątkiem? Nadszedł więc czas na to, by zakisić cebulę i poznać jej smak.

  • Jest wiele przysmaków, które można jeść pod koniec miesiąca bez obaw, że "pojadą nam" po portfelu.

  • Kto nie lubi czekolady, ręka w górę! Jakoś żadnej dłoni nie widzę :) Oczywiście żartuję, z pewnością są osoby (nieliczne), którym smak czekolady nie odpowiada lub, które muszą ograniczać spożycie tego kalorycznego smakołyku na przykład z powodu dbania o szczupłą sylwetkę. Jednak dla większości z nas, czekolada jest jednym z najpopularniejszych, najczęściej zjadanych deserów. Uwielbiamy ją.

  • Prawie jak zapiekanka bez uzycia piekarnika :-)

  • łatwe przygotowanie, niezbyt drogie, mało kaloryczne i zdrowe

  • Ketchup domowy samo zdrowie bez dodatków i konserwantów. Taki też powstał dzisiaj w mojej kuchni. Trochę pokombinowany, ale chyba właśnie najlepszy. Można po swojemu zrobić smakowo bardziej pikantny, czy też bardziej winny.

  • Bardzo dekoracyjna i pyszna przekąska dla wielbicieli sushi i owoców morza. Doskonała na spotkania towarzyskie, sylwestrowy wieczór, kolację we dwoje. Tylko od Waszej fantazji zależy, co znajdzie się wewnątrz pysznych pszennych placków. Zachęcam do zabawy z różnymi składnikami; na pewno za każdym razem będzie smacznie, kolorowo i zaskakująco.

  • szybkie w wykonaniu w sam raz do kawki ;)

  • Tarhonya to węgierskie kluski...Pierwszy raz zetknęliśmy się z nimi w Lidlu (produkt deLuxe)...co nie kupimy, jak kupimy. Lubimy nowości, więc wszystko co mało nam znane, ląduje w koszyku ;) Polecamy takie rozwiązanie, głównie po to, by poznawać produkty. Później siadamy i czytamy...co to, z czym można łączyć itp. Świetna zabawa, a i wiedzy zawsze coś wpadnie ;)

Artykuły na temat: co można jeść z gulaszem
  • Dlaczego warto jeść kukurydzę

    ...dobrym źródłem podstawowych składników mineralnych, zawierają także witaminy i silne antyoksydanty. Z kolei mąka kukurydziana pozbawiona jest glutenu, mogą ją więc jeść osoby z nadwrażliwością na ten(...), z ziarnami ściśle przylegającymi do siebie. Te bardziej dojrzałe, ciemnożółte, mają ziarno twarde, mniej smaczne. Nie kupuj kolb z żółtymi liśćmi, gdyż są stare. Przed ugotowaniem można włożyć kolbę...

  • Zobacz, co można jeść po upływie terminu ważności, a czego absolutnie nie! Jedzenie niektórych produktów po terminie ważności jest całkowicie bezpieczne, a innych - może nawet skończyć się śmiercią!Zobacz film:TVP/x-news

  • Mięso. Jeść czy nie?

    ...omega-3 korzystnych dla serca i układu krążenia. Najzdrowsze są ryby morskie, np. dorsz, łosoś, śledź. Jedzmy je przynajmniej 2 razy w tygodniu. Dobrą alternatywą mięsa są też jajka. Można np. zjeść(...)Lekarze i specjaliści od żywienia od lat zachęcają, by jeść mniej mięsa, zwłaszcza czerwonego i przetworzonego, do którego zaliczane są wędliny i wędzonki. Nie chodzi o to, aby w ogóle wykluczyć je...

  • Są ludzie, którzy nie zjedzą niczego, co upadło im na podłogę. Inni wyznają „zasadę 5 sekund” i jeśli coś podniosą szybko (zanim minie 5 sekund), to nie mają oporów, by to zjeść. Kto ma rację? Fot. 123RF.COM/PICSEL Badania nad regułą 5 sekund przeprowadzili studenci ostatniego roku biologii z Aston University pod opieką profesora mikrobiologii Anthony'ego Hiltona. Badali oni ilość bakterii na różnych produktach spożywczych po tym, jak upadły na podłogę. Spradzano przechodzenie często...

  • Przedświąteczny superfood - co jeść, aby przywitać święta w dobrej formie?

    ...się w nawale przedświątecznych obowiązków. I jeszcze jedno, według medycyny chińskiej to najlepszy owoc na zimę, bo wzmacnia płuca i łagodzi uporczywy kaszel.  Jak je jeść? Gotuj z nich kompot, bo to wzmacnia ich lecznicze działanie. Ale można też upiec je jak jabłka (np. z orzechami i miodem). Przeziębiłaś się? Masz dreszcze? Kaszę jaglaną zapiecz z gruszką i szczyptą cynamonu. Świeży imbir...

  • Wydawać by się mogło, że grillować można wszystko i w wielu przypadkach jest to prawda. Istnieją jednak szkodliwe wyjątki! Fot. 123RF Grill dla mięsożerców, czyli tradycja Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju kiełbaski, a także karkówka. Rzadko na ruszt wrzucamy jagnięcinę, wołowinę i drób, chociaż one równie dobrze by się na nim sprawdziły. Najczęściej grillujemy mięso, zazwyczaj wieprzowe. Na grillach prym wiodą różnego rodzaju...

  • Brazylia: Tu można dobrze zjeść

    ... - zaskakująco zwinnie. Dadá zamierza wtajemniczyć mnie w proces przygotowywania moqueki, klasycznego północno-wschodniego dania, które po raz pierwszy miałem przyjemność jeść w São Luis. Zakłada się, że(...) pełnią pełne ostrych krawędzi stalowe skrzynie na kółkach ciągnięte przez tragarzy, które można wynajmować na godziny. Manewrowanie przez to jazgotliwe rojowisko zdecydowanie wymaga pewnej wprawy, ale...

  • Z pewnością każdemu z nas zdarzyło się upuścić dopiero co przygotowaną kanapkę. Niektórzy twierdzą, że wystarczy ją szybko podnieść, aby bez obaw o bakterie, móc ją zjeść. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF Każdy z nas słyszał kiedyś o tak zwanej zasadzie pięciu sekund (w innych wariantach zasada trzech lub siedmiu sekund). W wielkim skrócie, mówi ona o tym, że upuszczone na podłogę produkty możemy bezpiecznie zjeść, jeśli tylko podniesiemy je odpowiednio szybko. Zgodnie z tym popularnym...

  • Wieprzowina: Mięso zalecane przez dermatologów

    Czy warto jeść wieprzowinę? Dietetycy twierdzą, że tak. To źródło: cynku, potasu i fosforu. Poza tym znajdziemy tu witaminy: B 1 lub E. Ta ostatnia, jak twierdzą dermatolodzy, ma wpływ na stan naszej skóry. Dlatego ten przepis warto wykorzystać w kuchni.

  • Myślisz, że będąc na diecie możesz całkowicie zapomnieć o wieczornych przekąskach? Nic z tych rzeczy! Oto kilka produktów, których zjedzenie z pewnością nie zaowocuje dodatkowymi kilogramami, wskazywanymi przez wagę. „Jeśli chcesz schudnąć, nie możesz zjadać żadnych posiłków po 18" - to jeden z tych mitów dietetycznych, które już od dawna pokutują w naszym społeczeństwie. Tymczasem mamy dobrą wiadomość, dla wszystkich osób, którym do tej pory kiszki grały marsza w godzinach wczesno...