• Informacje na temat:

    co mozna dodac do sałatki z marchewki konserwową i selera

Przepisy na temat: co mozna dodac do sałatki z marchewki konserwową i selera
  • Rodzinne śniadanie

    .... 20 zł Najlepsza sałatka jarzynowa Składniki: 3 marchewki, 3 pietruszki (korzeń), 1 seler, 2 ziemniaki, 1/2 szklanki groszku konserwowego, 4 ogórki kiszone, 2 jajka na twardo, 4 łyżki domowego...

  • Ten prosty i łatwy w przygotowaniu przepis dostałam od koleżanki. Składniki można ułożyć warstwowo i każdą warstwę przełożyć majonezem. Ja jednak wolę kiedy wszystkie składniki są wymieszane.

  • Odchudzanie wcale nie musi być drogie. Dowodem na to jest właśnie przepis na te placuszki. Szybkie w wykonaniu, rewelacyjne w smaku. Polecam!

  • Ketchup domowy samo zdrowie bez dodatków i konserwantów. Taki też powstał dzisiaj w mojej kuchni. Trochę pokombinowany, ale chyba właśnie najlepszy. Można po swojemu zrobić smakowo bardziej pikantny, czy też bardziej winny.

  • Kiszenie ogórków jest z pozoru banalnie proste: ogórki układamy w słoju, przekładamy czosnkiem, chrzanem, koprem i zalewamy wodą z solą. Ale jaka woda najlepsza ? Jaką sól wybrać ? Jaki sens ma dodawanie liści wiśni czy porzeczki ?

  • Surówki do obiadu są dla mnie bardzo ważne. Na moim talerzu nie są dodatkiem, a składnikiem głównym :) Ta surówka jest słodko kwaśna i ma aromat pomarańczy.

  • Szybka,zdrowa,chrupiąca surówka do obiadku :)

  • Szybka i tania, a bardzo smaczna sałatka :)

  • przepisów na sałatki nigdy zbyt wiele

Artykuły na temat: co mozna dodac do sałatki z marchewki konserwową i selera
  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    ...i 2 pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj 5 minut, po czym wrzuć pokrojone w kostkę 2 małe cukinie, 2 duże marchewki i szklankę mrożonego zielonego groszku. Gotuj 8 minut. Na koniec dodaj szklankę gotowanej(...) Z BIAŁĄ FASOLĄ I SELEREM (6 porcji) Wymieszaj: 2 puszki białej fasoli (bez zalewy), 1 i 1/2 szklanki pokrojonego w cienkie plasterki selera naciowego, szklankę posiekanej natki pietruszki, drobno...

  • Do czego można dodać hummus i dlaczego warto go jeść? Popularna w kuchni arabskiej pasta coraz częściej gości na polskich stołach. Czasem zdarza się jednak, że rezygnujemy z hummusu, nie wiedząc z czym będzie się dobrze komponował. Oto kilka propozycji! Fot. Hummus to najzdrowsza pasta/Picsel Choć do niedawna nasza kuchnia była raczej ograniczona, dziś to się zmienia. Częściej eksperymentujemy i nie boimy się nowych, orientalnych smaków. Nic więc dziwnego, że uwielbiany przez mieszkańców...

  • Kuracja dla świetnej figury

    ...warzywa! 25 dag marchewki zawiera tylko 50 kcal, a taką porcją można się nasycić! Podobną wartość kaloryczną mają też: papryka, cukinia, seler naciowy i ogórki (też kiszone i konserwowe!). Pij...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Porcja: 330 kilokalorii Rosół z ziołowymi kluskami Składniki na 4-6 porcji: korpus dużego kurczaka, duże udko (tzw. ćwiartka), po 2 marchewki i pietruszki, młody seler, cebula, liść białej kapusty, młody(...) minut Porcja: 290 kilokalorii Błyskawiczna przekąska Składniki na 4-6 porcji: słoiczek selera konserwowego pokrojonego w paski, duży słoik majonezu, duża puszka kukurydzy, 6 jajek, puszka ananasa...

  • Sałatki jajeczne doskonale nadają się jako dodatek do obiadu lub drugie śniadanie, które zabierzemy ze sobą do pracy. Będą również smakowitą propozycją na wielkanocny stół. Fot. 123RF/Picsel Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Możliwości są niemal nieograniczone: doskonale smakują faszerowane lub w towarzystwie różnego...

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Fot. 123RF/Picsel Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego...

  • Czy wy także uważacie, że burak to dosyć nudne warzywo, którego nie da się przygotować w interesujący sposób? Pozwólcie, że nasi użytkownicy wyprowadzą was z błędu. Fot. 123RF/Picsel Do naszego jadłospisu buraki powinniśmy włączyć zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy jesteśmy szczególnie podatni na różnego rodzaju infekcje i przeziębienia. Zawarte w burakach substancje odżywcze doskonale wzmacniają odporność naszego organizmu, pomogą pozbyć się uciążliwego kaszlu oraz złagodzą przebieg...

  • Kupujecie czasem małe marchewki "baby carrots" popularne w supermarketach? Równie dobrze możecie kupić zwykłą marchewkę, sami ją umyć i pokroić… Fot. 123RF"Baby carrots", czyli minimarchewki o długości około 5 cm, dostępne w sklepach, zapakowane w woreczki i gotowe do chrupania, to nie jest jakaś specjalna odmiana botaniczna marchwi. Obecnie nie są to także młode marchewki, co sugerowałaby nazwa "baby" (z ang. "młode"). Do marchewkowych woreczków trafiają głównie odmiany o krótkim okresie...

  • Korzenie, bulwy, cebulki, łodygi, liście, kwiatostany i owoce - prawdziwe bogactwo aromatów, a przede wszystkim nieocenionych witamin w naturalnej, łatwo przyswajalnej postaci, soli mineralnych i mikroelementów.Bez warzyw trudno dzisiaj wyobrazić sobie smakowicie zastawiony stół. Są nie tylko nieocenionym dodatkiem smakowym do najwykwintniejszych potraw, ale także dekoracją - w zdecydowanej większości? jadalną. Bogactwo form przekłada się wprost na bogactwo możliwości ich wykorzystania, czego...