• Informacje na temat:

    co dodać żeby był sztywny krem do ciasta

Przepisy na temat: co dodać żeby był sztywny krem do ciasta
  • Truskawkowe pole na talerzu...

    ...tytule - jest zbyt szybkie wymieszanie mąki z ubitymi jajami. - To jest najważniejszy etap. Ważne w nim, żeby nie stracić napowietrzenia ubitych jajek. W momencie, gdy mąkę dodamy zbyt szybko(...): 4 jajka, 90 g mąki pszennej tortowej typ 450, 20 g kakao, 130 g cukru, 30 g masła i pół łyżeczki chili. Na krem potrzebne będzie: 250 g truskawek, 50 g cukru, 500 ml schłodzonej śmietanki oraz 2 łyżeczki...

  • Kiszenie ogórków jest z pozoru banalnie proste: ogórki układamy w słoju, przekładamy czosnkiem, chrzanem, koprem i zalewamy wodą z solą. Ale jaka woda najlepsza ? Jaką sól wybrać ? Jaki sens ma dodawanie liści wiśni czy porzeczki ?

  • Smaczne ciasto na bazie soku KUBUŚ.

  • sałatka powstała z produktów które akurat miałam - wyszła całkiem niezła polecam

  • Ciastek mamy w sklepach mnóstwo, ja stawiam na własnoręcznie zrobione a ile zabawy...ci którzy lubią piec wiedzą o czym mówię, pasja i pomysły potrafią stworzyc cuda.....

  • Jaki użyć tłuszcz do pieczenia.

  • łatwe przygotowanie, niezbyt drogie, mało kaloryczne i zdrowe

  • No właśnie. Rarytas, dla wielu smak dzieciństwa, dla wielu coś nieosiągalnego. W działach ze sprzętem kulinarnym znajdziemy patelnie, pędzelki, foremki do wykrawania, okrągłe tortownice, silikonowe keksówki, foremki na muffinki w mniej lub bardziej tradycyjnym wydaniu, łyżki do lodu, foremki na lód, czekoladki i inne cudeńka. Nigdzie nie ma foremek do rurek, czy do orzeszków. Trzeba zamawiać przez internet… albo i nie. Zwiedziłam całe miasto wojewódzkie, sklepy mniejsze i większe – i nic....

  • Buła jest prosta,smaczna i wykonywalna w każdym dniu o każdej porze.Skadniki można dobrać samemu oraz kożystać wyłącznie z przepisu,składniki są tak dobrane że bułę można przygotowywać w każdej porze roku. ILOŚĆ SKŁADNIKÓW WEDŁUG UZNANIA!

Artykuły na temat: co dodać żeby był sztywny krem do ciasta
  • Ptysie z bitą śmietaną

    ...1. W rondlu zagotować szklankę wody, dodać tłuszcz, zagotować, wsypać przesianą mąkę, energicznie mieszać, żeby ciasto się nie przypaliło. Ciasto jest...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Będzie pysznie

    Gdy poprosiliśmy Annę Starmach, żeby opracowała wielkanocne menu dla Czytelniczek Twojego Stylu, powiedziała: Zgoda, ale dajcie mi dwa dni. Muszę wymyślić coś specjalnego i wypróbować. A potem przesłała nam przepisy na dania, które są tak samo smaczne, jak łatwe do zrobienia. Jesteśmy tego pewni, bo przetestowaliśmy wszystkie.

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Ciasta i desery z czereśniami

    ...wymieszaj z uprzednio roztrzepanymi jajkami, cukrem wanilinowym, szczyptą soli i cukrem. Dosyp mąkę, przesiewając ją przez sitko i energicznie wymieszaj. Ciasto odstaw na 30 minut, żeby zgęstniało(...) tartej bułki i tłuszcz do formy, 1/2 kg czereśni (mogą też być wiśnie lub truskawki) Na krem: 4 białka, 3/4 szklanki cukru, budyń waniliowy, 1 kg mielonego twarogu, kilka listków świeżej mięty...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Torty marzeń

    Smakołyki, bez których nie mogą się odbyć żadne podniosłe uroczystości. Choć każda okazja jest dobra, żeby skosztować przynajmniej kawałek!

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Pomidorowa sałatka z pianką z koziego sera

    Nie lubię za bardzo kombinować z pomidorami. Wiem, że doskonale smakują z ziołami, z czosnkiem, z cebulką i jako zupa krem. Wiem, że pasuje do nich kumin, imbir, limonka, chrzan i wódka (to połączenie bardzo doceniłby mój mąż) - pisze Deb Perelman, autorka książki "Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu!".

  • W weekend częściej sięgamy po alkohol. Niestety, równie często musimy borykać się z tzw. „syndromem dnia wczorajszego”. Na szczęście jest kilka sposobów, dzięki którym poranek po imprezie przywitamy wypoczęci i bez kaca! Fot. 123RF/Picsel Pijąc alkohol w nierozsądnych dawkach, następnego dnia możemy borykać się z kacem. Boląca głowa, nadwrażliwość na światło oraz mdłości to tylko niektóre z jego najczęstszych objawów. Ale kac wcale nie musi być nieprzyjemnym dodatkiem do każdej imprezy,...