• Informacje na temat:

    co dodać do mrożonego szpinaku

Przepisy na temat: co dodać do mrożonego szpinaku
  • Zupa z soczewicy i szpinaku

    Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 30 dag marchewki 1 pietruszka 20 dag szpinaku w liściach (może być mrożony) 20 dag czerwonej soczewicy 2 łyżki oleju 800 ml bulionu 1 liść laurowy sól, pieprz Przygotowanie: 1. Cebulę oraz czosnek oczyść, drobno posiekaj. Obierz, opłucz i pokrój na kawałki marchewki oraz pietruszkę. Świeży szpinak opłucz, osusz na sicie lub...

  • Wypróbowany przepis na "Kotlety z mrożonego szpinaku"

  • Pomidory z ryżem i szpinakiem

    Jeżeli nie lubisz szpinaku, możesz zastąpić go jarmużem. Jego liście należy dusić dłużej (5-10 minut), a oprócz czosnku warto dodać do niego cebulkę.

  • Kiszenie ogórków jest z pozoru banalnie proste: ogórki układamy w słoju, przekładamy czosnkiem, chrzanem, koprem i zalewamy wodą z solą. Ale jaka woda najlepsza ? Jaką sól wybrać ? Jaki sens ma dodawanie liści wiśni czy porzeczki ?

  • Składniki : 35 dag mąki, 2 jajka, 25 dag mrożonego szpinaku, masło lub margaryna, sól.

  • Risotto szpinakowe

    Takim daniem przekonasz nawet przeciwników szpinaku!

  • kolejna propozycja śniadania

  • Kruche babeczki szpinakowe

    W takiej wersji posmakują nawet tym, którzy nie lubią szpinaku.

  • Pasuje na pyszny deser starter lub lekkie letnie śniadanie bądź kolację ... sprawdza się też gdy wpadną niezapowiedziani goście...

Artykuły na temat: co dodać do mrożonego szpinaku
  • W krainie szpinaku

    Wartości odżywcze szpinaku zmniejsza występujący w jego liściach kwas szczawiowy. Nadmiar szczawianów wpływa odwapniająco na organizm i może przyczyniać się do powstawania kamicy szczawianowo-wapniowej. Na szczęście można temu zapobiec, jeśli będziemy jeść szpinak razem z produktami bogatymi w wapń. Dlatego do szpinaku dodajemy jogurt naturalny, ser typu feta czy jajka. Spożycie szpinaku powinny...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Kto powinien unikać szpinaku?

    ...dodać wywar ze szpinaku), zagotować. Czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli, włożyć do szpinaku, dodać zasmażkę, wymieszać, zagotować. Podawać do mięsa, z sadzonymi jajami lub posypany posiekanymi jajami(...)Ojczyzną szpinaku jest Persja. Starożytność go nie znała. Wydaje się, że Arabowie uprawiali go w IX wieku w Hiszpanii, skąd "rozszedł" się po Europie. Średniowieczni lekarze zalecali codzienne...

  • W liściach, siekany, w serduszkach, z sosem śmietanowym lub serowym - w szerokiej ofercie mrożonych szpinaków FRoSTY każdy znajdzie coś dla siebie. Postaw na zieleń i zaskocz ukochaną osobę wykwintnym szpinakowym daniem! fot. materiały prasowe Bogaty w składniki odżywcze i witaminy szpinak ma wszechstronne zastosowanie w wielu potrawach. Trudno się zatem dziwić, że od lat inspiruje znanych kucharzy i ma wielu oddanych wielbicieli. W kuchni znakomicie sprawdza się szpinak mrożony FRoSTA,...

  • Szpinak z pomidorkami, boczkiem i serem blue

    ...1. Szpinak dokładni umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę. 2. Boczek pokrój w paski i usmaż na patelni. Gdy tłuszcz się wytopi,...

  • Użyteczną wiedzę dotycząca gotowania, pieczenia i znakomitych trików kuchennych najczęściej czerpiemy z własnego doświadczenia, a także od naszych kochanych babć czy mam. W każdej rodzinie przekazuje się pomysły, które są powszechnie znane tym, którzy interesują się gotowaniem. Są też takie triki kuchenne, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie tylko w niektórych rodzinach. Doskonale pamiętam, jak na moje pytanie (zadane wieki temu, jak jeszcze byłam małą dziewczynką) o to, kiedy...

  • Szpinak z jajkiem

    ...1. Szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę. 2. Na patelni z margaryną zeszklij pokrojoną cebulę, po chwili...

  • Dla niektórych szpinak jest koszmarem dzieciństwa, dla innych miłym wspomnieniem bajki o Popeye'u, który jadł szpinak prosto z puszki, dzięki czemu zyskiwał ogromną siłę. Czy szpinak jest rzeczywiście tak zdrowy, że wszyscy powinni go jeść? Wręcz przeciwnie! Skąd się wziął mit o szpinaku?   Fot. 123RF.COM/PICSEL Mit o szpinaku Na początku lat 30. XX wieku amerykańscy naukowcy ogłosili, że szpinak ma bardzo dużą zawartość żelaza w świeżych liściach (aż 35 mg na 100 gram). Od tej pory przez...

  • Duszony szpinak z czosnkiem

    ...1. Świeży szpinak dokładnie umyj. Jeśli używasz mrożonego, to rozmroź go i odciśnij wodę. 2. Na patelni zeszklij posiekaną cebulę i margarynę,...

  • Masz problem z dodaniem notatki? Spokojnie! Poniżej znajdziesz odpowiedź. Notatkę do przepisu, która widoczna jest tylko dla Ciebie dodasz klikając na pomarańczowy przycisk ‘Dodaj notatkę' znajdujący się po lewo od zdjęcia przepisu. Notatkę możesz edytować lub usunąć. Będzie ona widoczna także na wydruku przepisu.     >> Więcej pytań?