• Informacje na temat:

    co dodac do kapusty kiszonej do ryby

Przepisy na temat: co dodac do kapusty kiszonej do ryby
  • Ryby z szampańską kapustą

    Składniki na 4 porcje: - 100 g masła, - 4 szalotki, - 850 ml kiszonej kapusty, - 1-2 goździki, - 5 owoców jałowca, - listek laurowy, - 0,5 l. szampana, - 150 g 150 g Creme fraiche, - sól, pieprz, cukier, - 1 marchewka, - 300 g łososia, - 300 g żabnicy, - 4 filety z soli, - 100 ml wina Noilly Prat, - 400 ml bulionu rybnego, - pół pęczka estragonu Przygotowanie: 60 g masła pokroić...

  • Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

  • Przepyszna postna sałatka w sam raz na wigilijny stół i nie tylko. Można ją podawać również do chleba :)

  • Pstrąg w maśle

    Z surówką z kapusty i ziemniaczkami.

  • znakomita do ryby

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    .... Głowę zostawić. Rybę rozebrać, ości i wnętrzności wyrzucić, mięso wymieszać z masłem, jajkami, koperkiem i solą. Farszem napełnić skórę ze szczupaka tak, by odtworzyć kształt ryby. Głowę doszyć. Włożyć...

  • Kiszenie ogórków jest z pozoru banalnie proste: ogórki układamy w słoju, przekładamy czosnkiem, chrzanem, koprem i zalewamy wodą z solą. Ale jaka woda najlepsza ? Jaką sól wybrać ? Jaki sens ma dodawanie liści wiśni czy porzeczki ?

  • Karp w kapuście

    Składniki na 6 porcji: - 1 kg karpia, - 1 kg kiszonej kapusty, - 2 cebule, - 2 łyżki masła, - 1 łyżka tartej bułki, - sól, pieprz, listek laurowy. Przyrządzanie: Rybę sprawić. Cebulę obrać(...) niedużą ilością wody i gotować, aż będzie półmiękka. Na łyżce masła lekko zrumienić cebulę pokrojoną w kostkę. Usunąć z ryby ości, pokroić ją na kawałki wielkości pudełka od zapałek. W żaroodpornym naczyniu...

  • Czasem zdarza się, że kupując nawet świeżą rybę czuć ją mułem, szlamem itp . - po prostu ryba brzydko pachnie. jest kilka sposobów by pozbyć się tego "zapaszku".

Artykuły na temat: co dodac do kapusty kiszonej do ryby
  • Kotlety z ryby

    ...z patelni, z ziemniakami, gotowaną marchewką lub surówką z kapusty kiszonej, tartego jabłka i marchewki. Możesz je również delikatnie skropić sokiem z cytryny. Już na talerzu kotlety udekoruj całymi...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Kiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w oczyszczeniu organizmu...

  • Nie wylewaj zalewy - działa jak lek

    Pozbywasz się soku z kiszonych ogórków, kapusty czy buraków? Nie rób tego! Kiszonki trzeba nie tylko jeść, ale i pić.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych dań. Oto kilka składników, bez których nie zrobicie dobrego rosołu. Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć wyzwanie. Początki mogą być...

  • Skandynawska dieta przyspieszy metabolizm

    Stawia na ryby i ich zdrowe tłuszcze, zakazuje jedzenia białego chleba i makaronu. Dzięki temu przyspiesza spalanie tłuszczu i gwarantuje, że stracisz nawet 2 kg w ciągu tygodnia.

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Katarzyna Bosacka na diecie pudełkowej za... 6 zł dziennie

    Katarzyna Bosacka przez dwa miesiące na wizji - a potem już do końca życia - sama sobie będzie przygotowywała dietę pudełkową. W menu m.in. kasze, warzywa, owoce, ryby i jajka. Dzienny koszt to ok. 6 zł. - Ćwiczenia dopiero w trzecim tygodniu - mówi Bosacka.

  • Smaki północnej Polski kojarzą nam się przede wszystkim z rybami, ale w tradycyjnej kuchni występuje także dziczyzna i wiele odmian grzybów. Można tu spróbować charakterystycznych zup. Różne zupy grzybowe to przysmaki północy, ale nie tylko. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na północy Polski częściej niż w innych regionach kraju spożywa się ryby, których jest tu pod dostatkiem - zarówno dzięki Bałtykowi, jak i licznym jeziorom. Charakterystyczne dla regionów północy Polski są zupy rybne. Oczywiście, nie...

  • Więcej energii w siedem dni!

    ...z purée ze słodkiego ziemniaka i surówką z kiszonej kapusty. KOLACJA: Zupa brokułowa (z soboty). Pomoże ci odrobina ruchu Nie chodzi o to, abyś ćwiczyła do zmęczenia, bo efekt będzie odwrotny(...) makaronu rurki dodaj garść pokrojonej kapusty pekińskiej, paski szynki, pomidor. Polej sosem winegret z musztardą. OBIAD: Stek z kurczaka 150 g filetu oraz pokrojoną w plasterki cukinię usmaż na patelni...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...