• Informacje na temat:

    cienkie sznycle z szynki

Przepisy na temat: cienkie sznycle z szynki
  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    ...owocowego 10 dag żółtego sera 4 plasterki szynki (gotowanej albo dojrzewającej) 2 jajka 15 dag bułki tartej 4 łyżki oleju 3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz cukier, rozmaryn(...) prowansalskie. 3. Sznycle panieruj w jajku, potem obtocz w bułce z ziołami. Kotlety włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż po ok. 6 minut z każdej strony. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku...

  • Improwizowałam i zobaczcie co wyszło.Niedzielny obiad na pewno się uda.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...cienkie paski, resztę składników drobno posiekaj. Umyj cytrynę i pokrój w plasterki, a następnie w trójkąty. Ułóż na talerzu. W otwory po żółtkach nałóż porcję majonezu z żółtkami. Wymieszaj składniki(...); farsz 1: ●ogórek kiszony ●1/2 pomidora ●1/3 zwykłej cebuli ●koperek; farsz 2: ●2 rzodkiewki ●plasterek żółtego sera ●szczypiorek; farsz 3: ●plaster szynki konserwowej ●1/3 szklanki kukurydzy z puszki...

  • Pyszne sznycle czyli kotlety mielone, które są proste w wykonaniu.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Składniki: - 8 plastrów szynki wieprzowej - 2 jabłka - po łyżce musztardy i konc. pomid. - majeranek - sól, pieprz, kminek, pieprz ziołowy - kg ziemniaków - po 3 łyżki majonezu i jogurtu(...) strony smaruję musztardą (najlepiej francuską) oraz koncentratem pomidorowym, lekko solę i oprószam pieprzem, majerankiem oraz kminkiem. - Na każdym kawałku szynki kładę po ćwiartce jabłka. Zwijam...

  • Smaczny pomysł na "Sznycle z szynką i serem"

  • Pomysł na łatwe i smaczne przyrządzenie soczystego i aromatycznego sznycla z szynki wieprzowej.

  • Domowego wyrobu parówki są najlepsze i najsmaczniejsze, gdyż wiemy z czego je zrobiliśmy a także czym doprawiliśmy. Polecam :)

  • SZNYCLE MOZEMY ZASTAPIC PIERSIA Z KURCZAKA LUB SCHABOWYM

  • Sprawdzony przepis na "Sznycle zapiekane"

Artykuły na temat: cienkie sznycle z szynki
  • ...chudej śmietany. Kolacja : 2 grzanki z pełnoziarnistego chleba posmarowane margaryną, z liśćmi sałaty, 4 plasterkami szynki drobiowej, do tego ok. 100 g korniszonów. DZIEŃ SIEDEMNASTY Śniadanie(...) pokrojonym plastrem żółtego sera. Kolacja : 1 kromka razowego chleba posmarowana margaryną z listkiem sałaty, połową świeżego lub kiszonego ogórka, 50 g rostbefu lub plastrem szynki, posypana posiekanym...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • Wiwat, szparagi

    ...porcjami rozgrzewać sklarowane masło. Wylewać po 1/4 ciasta naleśnikowego. Równomiernie je rozprowadzić i usmażyć cienkie naleśniki. Na naleśnikach rozłożyć plasterki szynki i szparagi. Zwinąć. Ułożyć(...) mleka, pieprz, 50 ml wody mineralnej, 2 kg szparagów, 2 dag masła, 300 ml bulionu warzywnego, 100 ml śmietany kremówki, 10 dag startej goudy, 1,5 dag masła sklarowanego, 4 plasterki gotowanej szynki...

  • Małopolska z Podhalem, Podkarpacie i Śląsk to te regiony naszego kraju, w których wpływy innych tradycji kulinarnych mieszały się przez wieki. Ale to tutaj też mamy najbardziej charakterystyczne potrawy i produkty regionalne. Żurek śląski najlepiej smakuje w specjalnym bochenku. Fot. 123RF.COM/PICSEL Małopolska jest zróżnicowana nie tylko pod względem krajobrazu, architektury, tradycji czy religii, ale także pod względem kulinarnym. Województwo to może pochwalić się 24 specjałami, które...

  • Delikatna, krucha cielęcina

    ...cielęciny do mielenia, 5 dag wędzonego boczku, 10 dag ozorka, 5 dag szynki, sól, mielony czarny pieprz oraz szczypta ziołowego, średniej wielkości cebula, smalec, 1/2 pęczka natki pietruszki Ponadto(...) następnie w skośne plasterki i zagrzej w gotowym sosie. Ozorki podawaj udekorowane laskami cynamonu. Przygotowanie: 90 minut Porcja: 405 kilokalorii Sznycle w panierkach Składniki na 4 porcje: 70 dag...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...

  • 40 najważniejszych ziół z całego świata na Twoim parapecie lub za oknem! Teraz bez trudu wyhodujesz okazały tymianek, rozmaryn, szałwię lub rukolę. Naprawdę warto - zwłaszcza jeśli masz ochotę na zupę z rzeżuchy, sznycle z sosem szczawiowym lub zapiekaną cykorię. Znajdziesz tu prezentacje roślin, złożone ze zdjęcia, informacji o zasadach uprawy, zbioru i konserwowania, zastosowaniu w domowym leczeniu i w kuchni. Sprawdź, które zioła pasują do ziemniaków i ryb lub dobrze smakują w likierze!...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...