• Informacje na temat:

    cielęcina - przepisy

Przepisy na temat: cielęcina - przepisy
  • Cztery pomysły na cielęcinę

    To delikatne mięso doskonale nadaje się do przygotowywania wykwintnych dań. Przygotowaliśmy dla Ciebie cztery sprawdzone przepisy na potrawy z cielęciny.

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Klasyczny zestaw francuski

    Blanquette de veau (cielęcina w białym sosie) to klasyk kuchni francuskiej. Danie to przygotowuje się na bazie bulionu z cielęciny, obowiązkowo z białym winem. Sos ma bardzo delikatny, wykwintny(...), posypujemy karmelizowanymi orzechami. 3. Podajemy natychmiast z chrupiącą bagietką. Cielęcina w białym sosie (Blanquette de veau) Składniki: 1,2 kg cielęciny na gulasz 2 marchewki 1 seler...

  • Cienko krojona świetna do kanapek, grubo pokrojona z sosem może być daniem obiadowym.

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    ...esencjonalnego, aromatycznego rosołu o głębokim smaku to nie taka prosta sztuka. Jak zrobić ten idealny? Czas wypróbować  przepisy na znakomity rosół ! Tak więc garnki w dłoń - zapraszamy do gotowania...

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • ...!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Sprawdzony przepis na "Cielęcina faszerowana"

  • ..., bo cielęcina sama w sobie jest kleista), dodajemy ten sam zestaw ziół i przypraw co do pasty oraz czosnek granulowany. Dolewamy stopniowo schłodzony wywar i wyrabiamy farsz na jednolitą masę (można(...) podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Umiejętnie dobrane zioła wydobywają fantastyczny smak cielęciny, co tworzy z potrawy wykwintne danie na każdą okazję.

Artykuły na temat: cielęcina - przepisy
  • Hamburger i cielęcina według Magdy Gessler

    Przestawiamy dwa przepisy Magdy Gessler.

  • Wielkanoc w niemal każdym domu obchodzona jest pod kulinarnym szyldem jajek i żurku. W zależności od regionu, tradycji rodzinnej czy zwyczajów, ta wyjątkowa zupa jest podawana jednak o różnych porach dnia. Fot. 123RF/PicselNiektórzy jedzą ją już na śniadanie, dla innych jest jednym z dań obiadowych, a zdarza się także, że bywa kolacją na ciepło. U większości ta potrawa pojawia się na stole w Niedzielę Wielkiej Nocy. A przecież świętujemy przez dwa dni i w Lany Poniedziałek szukamy...

  • Cielęcina w marchewkach i w suszonych śliwkach// Veau aux carottes et aux pruneaux.

    ...  Dzisiaj dwa przepisy bo pogotowałam sobie trochę w sobotni poranek i muszę przyznać, że jest to jedno z moich ulubionych zajęć w sobotnie poranki....

  • Jego lecznicze właściwości docenili już starożytni, a smakiem zachwycili się współcześni. Nic dziwnego - majeranek to nie tylko smaczny dodatek do dań, ale również roślina, która łagodzi wiele dolegliwości. Fot. 123RF/Picsel Majeranek znany jest na całym świecie. Należy do tej samej rodziny co oregano, z którym bywa często mylony. Jego ojczyzna to rejony Morza Śródziemnego. Mimo, że jest używany jako przyprawa w wielu częściach świata, to jednak dziko rośnie jedynie w Turcji i na Cyprze....

  • Świąteczne przysmaki z Wielkopolski

    Najlepsze przepisy z regionu.

  • Mikołajek i jego koledzy są wielkimi łasuchami - i to wcale nie tylko Alcest! A teraz pokazują, że gotowanie może być ogromną frajdą. Szalone szaszłyki, trzypiętrowa kanapka, skaczący popcorn - przepisy Mikołajka to mnóstwo smacznych i zabawnych dań dla małych i dużych. Rodzinne gotowanie jest coraz modniejsze, a gotowanie z Mikołajkiem - to gwarancja pysznej zabawy! Aby się o tym przekonać wystarczy wypróbować jeden z przepisów np. na Zapałki do chrupania!   Przeczytaj fragmenty...

  • Toskania: Kuchnia, kobiety, chianti i śmiech

    W samym sercu Toskanii, 10 kilometrów od Pistoi, leży mała miejscowość Montale. Dachy zabudowań pokryte są tu tradycyjną czerwoną dachówką z terakoty, a na okolicznych wzgórzach rosną winnice i gaje oliwne. W takich pięknych okolicznościach natury, podczas warsztatów kulinarnych, poznałam nie tylko toskańską historię i przepisy. Wiem już, jak nie marnować niczego w kuchni, jak rozpoznawać rodzaje...

  • Małgorzata Kalemba-Drożdż - autorka "Jadalnych kwiatów" i "Pysznych chwastów" powraca z nowymi inspiracjami do kuchni i domowego spa. Różane przepisy to pomysły na oryginalne jedzenie i naturalne kosmetyki do samodzielnego przygotowania w domowym zaciszu. Poznaj smak różanego chleba, trufli w kwiatowym pudrze czy pesto z owoców róży. Zakochaj się w balsamie do ust i luksusowym musie do ciała. Niech ogarnie cię słodka różana rozkosz! W książce znajdziecie przepisy kulinarne: Przecier różany...

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji...

  • Pierwszy miesiąc nowego roku już za nami, a wy jak zwykle zaskoczyliście nas wieloma, bardzo ciekawymi przepisami. Oto lista tych, które w styczniu cieszyły się największą popularnością. Postanowiliśmy sprawdzić, które przepisy dodane do Smakera w styczniu 2017 cieszyły się największą popularnością. Sądząc po wynikach, karnawał w waszych domach trwa w najlepsze, a wy poszukujecie sprawdzonych przepisów, które z pewnością zaskoczą gości w czasie przyjęcia. Nic więc dziwnego, że na poniższej...