• Informacje na temat:

    ciasto zebra z masą

Przepisy na temat: ciasto zebra z masą
  • Bąbelkowa zebra

    To ciasto przygotujesz z łatwością!

  • Zapraszam was na przepyszne, i troszkę już zapomniane, dwukolorowe ciasto o wdzięcznej nazwie Zebra. Nie piekłam go już tak długo, że zapomniałam, jak cudownie smakuje:) Polecam !

  • Zebra w polewie kajmakowej

    Sposób przygotowania 1. Rozbij 3 jajka. Żółtka odłóż, a białka ubij na sztywno z 2/3 szkl. cukru. Pianę z białek delikatnie wymieszaj z orzechami oraz kakao. 2. Margarynę utrzyj z resztą cukru i jajek oraz z żółtkami. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, mleko. Utrzyj. 3. Foremkę posmaruj tłuszczem, oprósz tartą bułką. Warstwami układaj ciasto i masę orzechową. Piecz 70 minut w 180 st. Oblej polewą.

  • Smaczne,proste ciasto .Z polewą czekoladową zdecydowanie lepsze .Im więcej cierpliwości okażecie przy naprzemiennym nakładaniu jasnego i ciemnego ciasta tym piękniejszy wzór zebry.

  • Kontrastowe ciasta

    Ciasto zebra Sposób przygotowania Ciasto zebra spełnia wszystkie wymogi dobrego deseru: jest przepyszne, ładnie wygląda i jest proste w przygotowaniu! Mieszankę do domowego wypieku ciasta(...) do nagrzanego piekarnika na około 40−45 minut. Ciasto czekoladowe z winogronami Ciasto czekoladowe z winogronami i figami to idealna propozycja na jesienne popołudnie. Na początku...

  • Proste ciasto, do którego trzeba odrobinę cierpliwości. Ale wszystko zostanie nam wynagrodzone pięknmym efektem i pysznym smakiem.

  • Multicooker: Zebra

    ...i aromat waniliowy. Na koniec delikatnie wmieszać olej. 2. Ciasto rozdzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao, do drugiej 3 łyżki mąki i delikatnie wymieszać. 3. Misę naczynia natłuścić i wysypać bułką tartą lub kaszą manną. Na środek naczynia wylewać na przemian chochelkę jasnej i ciemnej masy - ciasto będzie się układało w charakterystyczny wzór. 4. Nacisnąć przycisk MENU...

  • Kolorowe ciasto:)

  • Sernik Zebra

    ...waniliowego do gotowania Przygotowanie: Mąkę, 100 g cukru, szczyptę soli i masło w kawałkach oraz jedno jajko wyrobić na gładkie ciasto. Rozwałkować na krążek (ok. 32. Cm) i wyłożyć nim okrągłą formę do pieczenia. Ciasto nakłuć kilkakrotnie widelcem i wstawić do lodówki na 30 minut. Czekoladę pokroić i roztopić w gorącej kąpieli. 3 jajka rozdzielić. Białka ubić ze szczyptą soli na...

  • Proste ciasto ucierane, które się szybko robi, a efekt po prostu robi wrażenie.

Artykuły na temat: ciasto zebra z masą
  • Ciasto zebra

    Przygotowanie: Przesianą mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Do miski wbij jajka, wsyp cukier. Utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę. Nie przerywając miksowania stopniowo wlej olej oraz wodę. W następnej kolejności wsyp suche składniki. Ciasto podziel na dwie części. Do jednej dodaj kakao i zmiksuj, by składniki dokładnie się połączyły. Tortownicę posmaruj tłuszczem i oprósz bułka...

  • W pierwszym odcinku "Bake Off Junior" uczestnicy zmierzyli się z przepisem na ciasto zebra. Fot. materiały prasowe Każdy uczestników otrzymuje po 3 dzbanki po ok 600g ciasta podstawowego, które barwi i aromatyzuje wg. uznania. Proporcje na ciasto: 360g cukru 400g jaj 200g mleka (3.2%) 360g oleju z pestek winogron 480g mąki typ 450 15g proszku do pieczenia 5g soli morskiej Do barwienia naturalnie : Zredukowany sok z buraka, spirulina, matcha , kakao w proszku, zredukowany sok z borówek lub...

  • Malinowa zebra

    Przygotowanie: W misce umieścić: mąkę, proszek do pieczenia, sól, 50 g cukru, 1 jajko, 125 g masła w płatkach I 3 łyżki zimnej wody. Wyrabiać najpierw za pomocą robota kuchennego, a następnie ręcznie. Ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami folii spożywczej na krążek o średnicy 35 cm. Okrągłą formę (26 cm) posmarować tłuszczem i wysypać mąką. W formie umieścić ciasto, docisnąć...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • ​Sernik zebra

    Sernik zebra to ciekawy efekt uzyskany przy małym wysiłku. Podajemy klasyczną, czekoladową wersję zebry i letnią - malinową.

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Ciasta w paski

    ...przesiać razem z mąką ziemniaczaną i wymieszać z makiem (suchy mak należy dwukrotnie zemleć). Porcjami dodawać, mieszając, do masy jajecznej. Podłużną formę wyłożyć papierem pergaminowym. Ciasto przełożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec około 30 minut. Ciasto ostudzić. Używając długiego noża, przekroić wzdłuż na cztery cienkie placki. 3. Brzoskwinie przełożyć na sito, dobrze...

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...

  • Ciasto na kruchym spodzie z bananowym wsadem, musem z białej czekolady i malinową żelką. Spód shortbread 200 g masła90 g brązowego cukru270 g mąki pszennej 60 g mąki kukurydzianej½ łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka nalewki goździkowej Bananowy wsad owocowy4 jabłka50 ml czerwonego winakilka łyżek nalewki cynamonowej (do smaku) 50 g brązowego cukru1 łyżka anyżu1 łyżka cynamonu300 g jeżyn2 czerwone galaretki (np. malinowe)30 g żelatynywoda do zalania żelatyny (ma przykryć żelatynę)1-1½ kg...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...