• Informacje na temat:

    ciasto ze śmietaną 18 i brzoskwiniami

Przepisy na temat: ciasto ze śmietaną 18 i brzoskwiniami
Artykuły na temat: ciasto ze śmietaną 18 i brzoskwiniami
  • Ciasta na jogurcie

    ...ciasto można oprószyć cukrem pudrem i udekorować listkami mięty. Krajanka kakaowo-waniliowa Składniki na 18 porcji: 2 jaja D szczypta soli, 13,5 dag cukru, 10 dag mąki, 1 łyżeczka proszku do(...), podgrzewając na małym ogniu. Masę jogurtową połączyć z bitą śmietaną i żelatyną. Tężejący krem rozsmarować na cieście i schładzać 2 godziny. Ciasto udekorować malinami i paseczkami skórki limonki.

  • Jeśli chociaż raz podejmowaliście próbę zrzucenia kilku zbędnych kilogramów, z pewnością usłyszeliście poradę, aby nie jeść po godzinie 18. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF/PicselWalka ze zbędnymi kilogramami nie jest łatwa i czasem może przypominać błądzenie w labiryncie. Niemal z każdej strony bombardują nas „dobre rady" i „magiczne triki", dzięki którym dieta ma stać się nie tylko prostsza, ale również zdecydowanie bardziej skuteczna. Z pewnością każdy z was nie tylko słyszał, ale również...

  • Pyszności z Małopolski

    ..., 2/3 szkl. śmietanki 18 proc., szczypta cynamonu, łyżka masła  Przygotowanie: Zrób ciasto: mąkę, drożdże, cukier, cukier waniliowy oraz masło posiekaj. Następnie wlej mleko, wbij jajka, zagnieć gładkie ciasto. A Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Kawałek ciasta odłóż, resztę rozwałkuj, przełóż na blachę. Z odłożonej reszty ciasta uformuj wałeczki, ułóż na brzegach i w poprzek ciasta. Piecz 30

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Nie martw się o zapas

    ...wystarczy trzymać w spiżarni lub piwnicy, jeśli panuje w nich temperatura między 10 a 18 stopni. Nabiał. Sery owiń w pergamin, folię spożywczą, aluminiową lub włóż do plastikowego pojemnika, by...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Serniki z owocami

    ...więcej bowiem dostanie się do niej powietrza, tym ciasto bardziej wyrośnie podczas pieczenia, ale potem gwałtownie opadnie i popęka. Ozdobne wiórki Wierzch sernika zamiast polewą można udekorować(...) pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, kakao oraz mleko. Ciasto wyłożyć na blachę. 2. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny. Twaróg zemleć. Żółtka...

  • W dniach od 17 do 19 listopada przy ulicy Centralnej 41A jak co roku odbyły się Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomi. Odwiedzający Targi mieli nie tylko okazję podziwiać wystawców ale także wziąć udział w licznych imprezach towarzyszących. Zobacz jaki nastrój panował na tegorocznych Targach Horeca. Sztuka Latte Art Po raz pierwszy w ramach tegorocznych Targów Horeca odbył się Krakowski Puchar Latte Art. Latte Art jest sztuką malowania mlekiem przeróżnych wzorów na...

  • Wykwintne dania z gęsiny

    ...kapustą, suszonymi śliwkami, pomarańczami i konserwowanymi w syropie brzoskwiniami. Pieczona gęś faszerowana wątróbką Składniki na 6 porcji: 30 dag bagietki, 12,5 dag cebuli, 7,5 dag wędzonego(...) koncentratu pomidorowego, 37,5 dag szalotek, 1 ząbek czosnku, 50 dag pieczarek, 1 kg zielonej fasolki szparagowej, 12 - 18 plasterków bekonu, 15 dag masła lub margaryny, 400 ml jasnego sosu do drobiu...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...