• Informacje na temat:

    ciasto z twarogiem i budyniem

Przepisy na temat: ciasto z twarogiem i budyniem
  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    ...i mąka do formy Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, masło w płatkach, 50 g cukru i jajko wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na 30 min. w chłodne miejsce.  Przygotować budyń (2 opakowania, 800 ml mleka, 6 łyżek cukru). Brzoskwinie osączyć. Formę o średnicy 26 cm natłuścić i wysypać mąką. Ciasto rozwałkować na krążek (28 cm), ułożyć w formie...

  • Ekspresowy serowo owocowy deser.

  • Ciasto jagodowa poezja

    Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 40 dag mąki, 20 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dag mielonych migdałów, jajko, 2 żółtka, 30 dag miękkiego masła lub margaryny, szczypta soli. Na krem: 40 dag gęstej kwaśnej śmietany, 3 jajka, 8 dag cukru, budyń śmietankowy, 50 dag jagód, 30 dag tłustego lub półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie. Ponadto: tłuszcz i bułka tarta do...

  • Bardzo proste ciasto :) i szybko znika z talerzy :) Na zdjęciu troszkę nie stężało, ale i tak wyszło :)

  • Sernik z wiśniami

    Puszyste ciasto z owocami...

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z wiśniami i twarogiem"

  • Sernik z kokosem

    Tradycyjne ciasto z kokosową nutą.

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto miodowe z twarogiem"

  • Sernik z gruszkami

    Ulubione ciasto Polaków w jesiennej odsłonie...

  • poprostu waniliowa pyszność

Artykuły na temat: ciasto z twarogiem i budyniem
  • Ciasta z budyniem

    ...rozwałkowane placki. Ciasto gęsto ponakłuwać widelcem (aby podczas pieczenia para miała ujście). Formy z ciastem kolejno wstawiać do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Piec po 20-25 minut(...) budyniowym nie zrobi się kożuch) i odstawić do wystudzenia. Z cukru pudru i soku z cytryny utrzeć lukier. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z zimnym budyniem. Placki przełożyć...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasta z budyniem

    ...wanilinowym. Białka ubić z cukrem. Pianę delikatnie połączyć z masą żółtkową. Pod koniec wymieszać z przesianą mąką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec około 8 minut w 200(...) ubić na gładki krem. Ubijając, dodawać pokrojone w kawałki masło. Ciasto rozwinąć, posmarować kremem. Na krawędziach rozłożyć truskawki. 3. Ciasto zwinąć w roladę. Wstawić do lodówki do stężenia...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Florenckie ciasto migdałowe z truskawkami

    .... Umieścić w okrągłej natłuszczonej formie (26 cm O), docisnąć brzegi odstawić w chłodne miejsce. Truskawki pokroić. 5 jaj utrzeć z 100 g cukru i cukru waniliowego. Dodać budyń i twaróg. Ciasto posypać(...) g cukru zagotować w rondelku. Dodać pokrojone wiśnie koktajlowe, płatki migdałowe i pistacje, gotować 2 minuty na słabym ogniu. Dodać 3 łyżeczki mąki, ostudzić. Nałożyć na ciasto i piec jeszcze 10-15

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Ciasto z wiśniami

    ...dolewając stopione masło, zagnieść ciasto na kruszonkę. Wstawić ją do lodówki. Twaróg wymieszać z jajkiem, mlekiem i olejem. Dodać resztę mąki oraz proszek do pieczenia. Szybko zagnieść ciasto. Uformować...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Ciasta na niedzielę

    ...do ciasta drożdżowego nie przejdą jej zapachem). Jeśli duży placek chcemy pokroić w ładne kwadraty, lepiej to zrobić przed jego wystygnięciem. Zimne kruche ciasto łatwo bowiem się kruszy. Posypane cukrem Tortu ze świeżymi owocami nie należy posypywać cukrem pudrem, bo szybko zwilgotnieje. Podobnie będzie, gdy posypiemy ciepłe ciasto. Placek grejpfrutowy Składniki na 12 porcji: 125 g mąki...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...