• Informacje na temat:

    ciasto z serkow homogenizowanych

Przepisy na temat: ciasto z serkow homogenizowanych
Artykuły na temat: ciasto z serkow homogenizowanych
  • Kolorowe ciasta

    ...pomarańczowym. Na koniec dodaj kilka kropli barwnika oraz pianę z białek. Wymieszaj łyżką. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto. Piecz w temp. 165°C 50-60 min. Gdy(...) na ok. 20 sztuk: Na ciasto: 175 ml mleka, 1 jajko, 45 dag + 2 łyżki mąki, 1 dag suchych drożdży, 5 dag cukru, 25 dag masła. Na nadzienie: 70 dag wiśni (świeże lub mrożone), 3-4 łyżki cukru, 4 płaskie...

  • Kruche ciasto z bezą, galaretką i śmietanową masą. Ciasto kruche3 szklanki mąki250 g masła 1 szklanka cukru pudru5 żółtek1½ łyżeczki proszku do pieczenia Beza5 białek1 szklanka cukru pudru1 opakowanie płatków migdałowych Galaretka½ kg wiśni200 ml czerwonego wina3 szklanki soku wiśniowegoskórka starta z 1 pomarańczy 5 goździków250 g cukru1½ łyżeczki żelatyny albo agaru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Śmietana½ l śmietany 30%250 g serka mascarpone 1 łyżeczka żelatyny bądź agaru ½ szklanki cukru...

  • Ciasto drożdżowe. Wiemy jak zachować jego świeżość

    Ciasto po wyrobieniu warto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasta z malinami

    .... Przygotowanie: 110 minut Porcja: 420 kilokalorii Ciasto z bezą i kruszonką Składniki: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 20 dag zimnej margaryny lub masła, 15 dag cukru pudru, 2 żółtka, 50 dag malin. Na(...) kawałki margarynę lub masło, posiekaj nożem. Następnie dodaj cukier oraz żółtka, szybko zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...i truskawkową. Ciasto wstawić do lodówki na godzinę. Odłożone truskawki pokroić na połówki. Gdy masy nieco stężeją, na wierzchu ciasta ułożyć połówki truskawek. Polać tężejącą galaretką. Mocno schłodzić(...) z ciastek, na niej ułożyć cząstki brzoskwiń. Przykryć resztą masy. Ciasto schładzać 4 godziny. Pozostałą brzoskwinię pokroić na cząstki. Ułożyć je na wierzchu sernika. Udekorować resztą ciastek.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Ciasta bez pieczenia

    Pyszne ciasto nie musi powstawać w piekarniku! Można je wyjąć także... z lodówki!

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...