• Informacje na temat:

    ciasto z serkiem homogenizowanym i mlekiem w proszku

Przepisy na temat: ciasto z serkiem homogenizowanym i mlekiem w proszku
  • Cappuccino

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: - po 2 łyżki mąki tortowej i ziemniaczanej, - 2 łyżki kakao, - 10 łyżek cukru, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 5 jajek. Krem: - całe jajko, - 4 żółtka(...) mleko w proszku, serki, żelatynę. Wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto. Biszkopty namoczyć w kawie i układać na masie. Ciasto zalać galaretką. Porcja - 280 kcal Czas przygotowania.: 45 min

  • Klasyczne naleśniki z serkiem homogenizowanym to idealnie danie dla małych łasuchów. Puszyste ciasto przekładane pysznym serkiem homogenizowanym sprawi, iż znikną bardzo szybko z talerza.

  • Naleśniki z brzoskwiniami

    Naleśniki:  35 dag mąki, 2 łyżki masła, 2 jajka, szczypta  soli, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 2 szklanki mleka, szklanka wody mineralne,  olej. Ponadto: puszka brzoskwiń, serek(...) i wodę. Odstaw na pół godziny. Z ciasta usmaż dość grube naleśniki na niewielkiej ilości oleju (lekko rumiane). Brzoskwinie pokrój na małe kawałki. Naleśniki posmaruj serkiem...

  • Jest to ciasto na biszkoptach, masa o delikatnym smaku kawy, z serkami homogenizowanymi i mlekiem w proszku , na wierzchu również biszkopty i całość polana galaretką. Jeśli nigdy nie jedliście takiego ciasta , polecam gorąco!!! Jest rewelacyjne :)

  • ..." w proszku, 7) 240 g. mleka, 8) 50 g. rumu Przygotowanie kremu: Bierzemy 70 g. masła i 30 g. margaryny i miksujemy z 50 g. cukru pudru. Następnie do mieszaniny zawierającej 590 g. mleka i 50 g. rumu dodajemy 50g. kremu „Karpatka bez gotowania” oraz 290 g. kremu śmietankowego w proszku, miksujemy, łączymy z kremem maślanym i ponownie miksujemy, wstawiamy do chłodziarki i chłodzimy 4 godziny...

  • Trochę inne placki z dodatkiem mleka w proszku. Placki bardzo pyszne.

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...do lodówki, aby sos się schłodził. Ravani - ciasto pomarańczowe Składniki: - 100 g masła lub margaryny, - 60 g cukru, - 3 jajka, - 10 g startej skórki pomarańczowej, - 2 łyżeczki proszku do(...) na sztywną pianę stopniowo dodając resztę cukru. Pianę wmieszać do ciasta. Ciasto wylać na posmarowaną tłuszczem blachę. Przykryć folia aluminiową. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 45 minut...

  • bardzo fajne, ja mleko w proszku uwielbiam mogę jeść łyżkami z opakowania więc placuszki mi smakowały. Podałam z owocowym sosem. Są bardzo sytne zjadłam 3 malutkie i byłam najedzona...;):)

  • Bardzo stary przepis, dostałam od sąsiadek. Ciasteczka przepyszne z masą z mleka w proszku i polewą czekoladową.

  • Gratka dla smakoszy serników

Artykuły na temat: ciasto z serkiem homogenizowanym i mlekiem w proszku
  • Kolorowe ciasta

    ..., przelej do pojemników, wstaw do lodówki. Gdy stężeje, pokrój w niezbyt dużą kostkę. Żelatynę zalej zimnym mlekiem. Gdy spęcznieje, podgrzej (uważaj by się nie zagotowała) ciągle mieszając, aż żelatyna się(...), 1 szklanka cukru, 1 łyżka startej skórki z pomarańczy, 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 6 łyżek soku pomarańczowego, pomarańczowy barwnik spożywczy, sól. Na krem: 800 ml...

  • Proszek do pieczenia znajdziemy niemal w każdej kuchni. Stosujemy go, chcąc aby nasze wypieki były pulchne i pięknie wyrosły. Jednak na tym nie kończą się jego zastosowania. Czy wiedzieliście, że niepozorna torebka z proszkiem do pieczenia może wybawić nas z wielu opresji? Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że ten ogólnodostępny i tani środek, może stać się rozwiązaniem wielu codziennych problemów. Jeśli do tej pory wykorzystywaliście proszek wyłącznie podczas pieczenia ciast, już...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...łyżki cukru pudru lub słodziku, łyżka żelatyny, kakao w proszku do posypania gotowych babeczek, listki mięty oraz wisienki koktajlowe do dekoracji Przygotowanie: 1. W rondelku wymieszaj 2 łyżki kakao z zimnym mlekiem, zagotuj i odstaw do ostygnięcia. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z esencją waniliową i cukrem pudrem lub słodzikiem na jasną gładką masę. Stopniowo dodaj kakao...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Leśne wypieki

    ...wysmarowania formy. Mąkę przesiać ze szczyptą soli na stolnicę. Dodać 50 g cukru i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Składniki posiekać, szybko zagnieść ciasto. Uformować je w kulę, owinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Do miseczki wbić jajko, wymieszać z pozostałym cukrem i śmietaną. Ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować na okrągły placek (lekko tylko podsypując mąką). Formę...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Truskawkowy song

    .... 4. Placuszki posmaruj serkiem homogenizowanym lub jogurtem naturalnym, udekoruj ćwiartkami truskawek, posyp startą czekoladą oraz ulubionymi płatkami śniadaniowymi. Możesz podawać je ułożone po kilka(...) tortownicy, listki świeżej mięty do dekoracji 1. Z mąki, żółtek, masła i cukru pudru zagnieć ciasto. Włóż je do lodówki na ok. 30 min. Ciastem wyłóż dno i boki tortownicy dobrze wysmarowanej tłuszczem...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. Fot. 123RF/Picsel W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca...

  • Jarskie placuszki

    ...mąki, 3 szklanki mineralnej wody gazowanej, łyżka oleju, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, płaska łyżeczka soli i pół łyżeczki cukru. Przygotowanie: Składniki miksujemy. Ciasto powinno być nieco...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...