• Informacje na temat:

    ciasto z roladą w środku

Przepisy na temat: ciasto z roladą w środku
  • Fantazyjna rolada

    .... Piecz 15-25 min w 180°C. Wyjmij z piekarnika, ostudź. Następnie wyjmij ciasto z blachy, połóż na czystej bawełnianej ściereczce. Zwiń je z nią tak, by znalazła się w środku.  2. Wymieszaj masło z serkiem, cukrem i aromatem waniliowym. Kiedy ciasto ostygnie, rozwiń je i rozsmaruj na nim serek. Zroluj (już bez ściereczki). Posyp posiekanymi orzechami i słonecznikiem, zawiń w folię spożywczą...

  • Placuszki z czekoladą - ale nie na wierzchu, tylko w środku. Pyszna czekoladowa niespodzianka po przekrojeniu.

  • Rolada biszkoptowa z kremem

    .... Piecz przez 15 minut w 170 ºC do lekkiego zrumienienia. 3. Na upieczone, gorące ciasto połóż kuchenną ściereczkę i zwiń z nią ciasto w roladę, odrywając jednocześnie papier (ściereczka zostaje w środku). 4. Gdy ciasto ostygnie, zrób krem. Śmietankę wlej do miski, dodaj cukier puder i śmietan-fixy. Ubij na sztywno. Dodaj krem krówkowy, miksuj jeszcze chwilę. Następnie rozwiń ciasto, usuń...

  • Pomysł na podwieczorek , drugie śniadanie a także dla niezapowiedzianych gości bo robi się szybko.

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • smaczne łatwe ciasto :)

  • Sprawdzony przepis na "Ciasto czekoladowe z sernikiem w środku"

  • Sernik fajnie wygląda i jest smaczny ja jednak do masy serowej dałam więcej cukru i zrobiłam z sernika wiaderkowego. Biszkopt jak to biszkopt jest delikatny i radzę upiec go wieczorem dnia poprzedniego, ja tego nie zrobiłam i bardzo ciężko było mi go ładnie przekroić.

  • Szybkie i smaczne. Składniki można oczywiście zmieniam.

  • trzeba się regenerować w zimowe,zimne dni..śniadanie to podstawa energetyczne przekąski ratują dobre samopoczucie i dbają o nasze zdrowie

Artykuły na temat: ciasto z roladą w środku
  • Mocno malinowa rolada

    Smak lata w środku zimy...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Otulone ciastem

    ...pieprzem. Przestudź. Na środku ciasta połóż polędwiczkę, z boku rozłóż farsz grzybowy. Ciasto zwiń formując roladę. Końce ciasta zlep i podłóż pod spód. Roladę ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia(...). Połowę krążków rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego ułóż patyczek, w taki sposób, by zachodził na ciasto i lekko dociśnij. Na środku krążków rozłóż nadzienie...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasta pysznie zakręcone

    Rolada nie jest wypiekiem dla wtajemniczonych. Zrób ciasto, krem i zakręcaj.

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Wołowina na stole!

    ...laurowe, ziele angielskie i sól, dusić pod przykryciem aż do miękkości (ok. 1,5 godziny). Rolady podawać posypane ziołami, z koreczkami z ogórków i śląskimi kluskami. Ciasto na kluski zagnieść z przepuszczonych przez praskę (lub zmiksowanych) ziemniaków, mąki ziemniaczanej (1/4 ilości masy ziemniaczanej) i dwóch jajek. Formować kulki z dziurką w środku. Gotować w osolonym wrzątku 5 minut od...

  • W pierwszym odcinku "Bake Off Junior" uczestnicy zmierzyli się z przepisem na ciasto zebra. Fot. materiały prasowe Każdy uczestników otrzymuje po 3 dzbanki po ok 600g ciasta podstawowego, które barwi i aromatyzuje wg. uznania. Proporcje na ciasto: 360g cukru 400g jaj 200g mleka (3.2%) 360g oleju z pestek winogron 480g mąki typ 450 15g proszku do pieczenia 5g soli morskiej Do barwienia naturalnie : Zredukowany sok z buraka, spirulina, matcha , kakao w proszku, zredukowany sok z borówek lub...

  • Schabowy inaczej

    ...: Ciasto: 2 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka mleka. Dodatkowo: musztarda, świeża bazylia i oregano, majeranek, pieprz i sól, 7 dużych ząbków czosnku. Mięso: 7 kotletów schabowych. Przygotowanie(...) brzegi kotleta tłuczkiem. By zrobić ciasto, wymieszaj razem mąkę, mleko i jajka. Zamocz nafaszerowane i zawinięte mięso w cieście. Smaż na rozgrzanej patelni, aż ciasto się zarumieni. Kotlety możesz...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...