• Informacje na temat:

    ciasto z rabarbarem z bezą

Przepisy na temat: ciasto z rabarbarem z bezą
  • Tort rabarbarowy z bezą

    .... 2 białka ubić na sztywną pianę, dodając 2 łyżki zimnej wody i 100 g cukru. Wmieszać 3 żółtka. Mąkę, 50 g mąki ziemniaczanej i proszek do pieczenia wymieszać i dodać do masy. Ciasto nałożyć do okrągłej(...) waniliowy i 80 g cukru. Żelatynę odcisnąć, roztopić. Dodać śmietanę i zmieszać z reszta kremu. Krem nałożyć na ciasto, przykryć górnym blatem. Odstawić na 4 godziny w chłodne miejsce.

  • Biszkopt z musem rabarbarowym i bezą

  • Ciasto rabarbarowe z bezą

    Pyszne wiosenne ciasto.

  • Pyszne ciasto z rabarbarem. Rabarbaru nie obieramy ze skórki, nie trzeba go wcześniej gotować, wszystko będzie dobrze, a ciasto jest przepyszne. Polecam serdecznie.

  • Placek rabarbarowy

    Najlepsze ciasto dzieciństwa...

  • Ciasto z wykorzystaniem rabarbaru i słodkiej bezy.

  • Z kruszonką

    Składniki na 10-12 porcji: Ciasto: 400 g mąki  120 g cukru 200 g zimnego masła 4 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany. Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru 2 pełne łyżki budyniu o smaku waniliowym (20 g) cukier waniliowy (opakowanie) szczypta soli. Dodatkowo:  700 g oczyszczonego rabarbaru 2 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej na...

  • Rabarbar już na straganach, a że truskawki o tej porze roku w tym roku są wyjątkowo smaczne przedstawiam Wam przepis na pyszną tartę z truskawki i rabarbarem pod bezą czyli super połączenie smaków kwaśnego i słodkiego. Polecam :)

  • Biesiada na trawie

    ...ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej, 1 jajko, 2 łyżki śmietany, 50 g masła, 2 łyżki wody, 1/2 łyżki soli. Im bardziej naturalne składniki, tym tarta będzie wyjątkowo smaczna. Zaczynamy od kruchego(...): 2 kg rabarbaru, 200 g cukru. Krem waniliowy: 400 ml mleka, 80 g cukru, 4 łyżeczki mąki pszennej, 9 żółtek. Ciasto: 300 g mąki, 200 g masła, 1 jajko, 1 łyżka wody, sól. Beza: 9 białek + wagowo...

  • CIASTO Z RABARBAREM

Artykuły na temat: ciasto z rabarbarem z bezą
  • Kruche z rabarbarem, migdałami i bezą

    Z masła, mąki, żółtek, proszku do pieczenia i cukru zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż na 30 min do lodówki. Potem rozwałkuj i wylep ciastem blachę....

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu,...

  • Rabarbar pod różową bezą

    Ciasto kruche: Do mąki dodać cukier, miękką margarynę, żółtka, proszek do pieczenia i aromat waniliowy. Wyrobić ciasto i włożyć do zamrażarki na ok....

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy oraz potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, z pewnością zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na...

  • Wiosna na talerzu

    ...truskawki z rabarbarem i bezą Soczyście czerwone truskawki i kwaśny rabarbar to nadzwyczaj zgrany duet. Upieczone w soku z pomarańczy w zestawieniu z delikatnym kremem oraz chrupiącą bezą tworzą idealną(...) truskawki, dla odmiany upieczone w duecie z rabarbarem, dopełnią smakiem i kolorem idealnie białą i kruchą bezę, tworząc bajkowy deser. Surowe szparagi z miętą i parmezanem Świeże zielone szparagi...

  • Czy znacie kogoś, kto nie lubi rabarbaru? Jest to jedno z najsmaczniejszych źródeł witamin A, C i E oraz cennych składników odżywczych takich jak kwas foliowy czy też potas. Ponadto, ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Jeśli jeszcze nie wiecie jak go wykorzystać, może zainspirują was przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF Rabarbar trafił do Europy w XVI wieku za sprawą słynnego podróżnika Marco Polo. Od tej pory cieszy się niesłabnącą popularnością, głównie ze względu na swój...

  • A na talerzu maj

    ...nałóż na talerz porcję twarożku do smarowania mięsa. Tarta z rabarbarem, truskawkami i bezą 10-12 porcji Poziom trudności: 3 Czas przygotowania: 1,5 godziny + plus 6 godzin na schłodzenie Kruche ciasto: 400 g przesianej mąki pszennej krupczatki, 65 g cukru pudru, 200 g schłodzonego masła, 2 żółtka, pół szklanki wody o temperaturze pokojowej, 350 g rabarbaru obranego i pokrojonego...

  • Smak dzieciństwa, ciepłych dni i wypadów do babci na wieś. Kompot z rabarbaru, ciasto z rabarbarem, słodkie, lekko kwaskowe, orzeźwiające... Sposobów na jego wykorzystanie jest mnóstwo. Fot. 123RF/Picsel Na sklepowych półkach już od dłuższego czasu mienią się zielono-czerwone łodygi rabarbaru. Ich smak, choć kwaskowaty, uwodzi nas w kuchni i z pewnością wielu osobom kojarzy się z babcinymi, letnimi wypiekami. Bo w końcu cóż smakowało lepiej niż ciasto z rabarbarem popite chłodnym kompotem...

  • Królowa truskawka

    Jak smakuje lato? To proste. Truskawkami.

  • A może dzisiaj zjemy śniadanie na ciepło? Zdziwisz się, w jak prosty sposób możesz odmienić oblicze tradycyjnej owsianki. SKŁADNIKI - 1 ¼ szklanki płatków owsianych + 1 łyżka do posypania - ¾ szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 ¼ szklanki mleka - ¼ łyżeczki soli - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżka miodu - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 3 truskawki PRZYGOTOWANIE Krok 1Piekarnik nagrzać do 190 stopni C. Rabarbar myjemy i kroimy.Krok 2Do miski...